Hirdetés
Kezdőlap Budapest Használt villamosokra írt ki tendert a BKV - idén egy már jön...
No menu items!

Használt villamosokra írt ki tendert a BKV – idén egy már jön is

A hírek szerint Frankfurtból érkeznek majd a közel 30 éves használt szerelvények.
A hírek szerint Frankfurtból érkeznek majd a közel 30 éves szerelvények. Kép forrása: Wikipedia

Használt villamosokra írt ki közbeszerzési felhívást a BKV Zrt. A 35 alacsony padlós jármű tervezett költsége mintegy 8 milliárd forint. 

A kiírás szerint az év végéig egy, a jövő év folyamán tizennégy, 2025. január 1. és 2026. december 31. között pedig húsz jármű beszerzését tervezi a közlekedési társaság. A közbeszerzést a BKV felhívással induló tárgyalásos eljárásként folytatja le.

Az ajánlati felhívásban az szerepel, hogy a BKV a megkötendő szerződést a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján biztosított forrásból tervezi finanszírozni, a tervezett költség ugyanakkor nem szerepel benne.

A Világgazdaság szerint a korábbi információk alapján nyolcmilliárd forintot megközelítő összeg valószínűsíthető.

Amit tudni lehet

Főleg a frankfurti középkorú villamosban gondolkodik az önkormányzat.

Mint beszámoltunk róla 28-24 éves villamosokat szeretne az egyik főpolgármester-helyettes Németországban vásárolni.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábban használt német villamosok beszerzését javasolta a fővárosnak, előterjesztése szerint 35 darab, Frankfurtban a használatból fokozatosan kivonni tervezett jármű érkezhet a budapesti villamoshálózatba mintegy 7,7 milliárd forintért. A megvásárolandó villamosok 1993-as, illetve 1997-es gyártmányúak.

Mennyibe kerül a klima beszererelése?

A villamosokról a BKK azt közölte: nem klimatizáltak. Ennek okaként azt jelölték meg, hogy 10-15 éve, a felújításuknál a frankfurti üzemeltető nem talált gazdaságos megoldást. A Főváros szerint azóta a klímatechnológia fejlődött, írták közleményükben.

Hozzá tettek, hogy az első pillanattól azzal számoltak, a beszerzendő villamosok honosítása során a klimatizálást megoldákA klimatizálhatóság felmérését, tervezését megkezdték. Az elsőként beszerzendő prototípus jármű átalakítása “egyértelműen igazolja majd” tervüket – emelték ki.

Tehát újra Németországból vásárol Budapest használt villamosokat. Ezúttal azonban nem nem Hannoverből, hanem Frankfurtból. Ott az Alstomtól szereznek be új villamosokat, 45-öt. A BKV a felszabaduló, 25–30 éves (R-Wagenek) szerelvényekből vásárol.

Használtan vette anno a Demszky által irányított fővárosi önkormányzat a hannoveri villamosokat Kép /forrás / Adamo
Használtan vette anno a Demszky által irányított fővárosi önkormányzat a hannoveri villamosokat Kép /forrás / Adamo

 

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Ezeket a szakmákat nem váltja ki a mesterséges intelligencia

Nemrég egy kutatás során kiderült, hogy számviteli, könyvelési területen a diákok kenterbe verték a ChatGPT-t.

Az Agrárminisztérium és az MBH Bank közös projektje

az együttműködési megállapodásnak köszönhetően az egyes programok az Agrárminisztérium fenntartása alatt működő Nemzeti Parkokon keresztül valósulnak meg

Csúcsra nyaraltuk az utasbiztosításokat – az állam mindent visz a biztosítóktól

Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, akár a teljes nyereségüket elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni.

Csökkenéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén az elemző szerint

A nemzetközi befektetői hangulat romlása miatt csökkenéssel indulhat a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.