Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Vegyesen nyitottak a New York-i indexek
No menu items!

Tőzsde – Vegyesen nyitottak a New York-i indexek

Vegyesen nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók hétfőn. A befektetők már a második negyedéves gyorsjelentési szezon indulására és egy sor fontos gazdasági adatra várnak.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,10 százalékos mínuszban, míg az S&P 500-as mutató 0,07 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,29 százalékos pluszban indította a napot.

Pénteken mindhárom mutató lendületesen emelkedett és új történelmi csúcson fejezte be a kereskedést, a befektetők vették a pénzügyi és más, a gazdasági ciklusok alakulásától erősen függő vállalatokat, amelyek árfolyamát a hét elején megtépázták a növekedés miatti aggodalmak.

A Dow Jones ipari átlag 1,30 százalékkal, 34 870,16 pontra, az S&P 500-as mutató 1,13 százalékkal, 4369,55 pontra, a Nasdaq Composite mutatója pedig 0,98 százalékkal, 14 701,90 pontra kúszott fel.

Az utóbbi évek hagyományaihoz híven a nagybankok indítják el a gyorsjelentési szezont: a JPMorgan Chase és a Goldman Sachs kedden, a Bank of America és a Citigroup szerdán, a Morgan Stanley pedig csütörtökön hozza nyilvánosságra második negyedéves beszámolóját.

A világ egyik legnagyobb pénzpiaci adatszolgáltatója, a Refinitiv által gyűjtött elemzői becslések szerint

az S&P 500-as mutató kosarát alkotó vállalatok nyeresége éves szinten 65,8 százalékkal emelkedett a második negyedévben.

A héten teszik közzé a fogyasztói és a termelői árak, a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés júniusi alakulását tükröző adatokat. Emellett a kongresszus illetékes bizottságai ismét meghallgatják Jerome Powell, a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke beszámolóját, amelyből újabb részletek derülhetnek ki az infláció megítélését és a masszív gazdaságösztönző intézkedések kivezetésének menetrendjét illetően.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken jórészt optimista a hangulat. Hétfő délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,37 százalékos, a madridi IBEX 35 mutató pedig 0,14 százalékos mínuszban, míg a frankfurti DAX-index 0,23 százalékos, a párizsi CAC-40 0,14 százalékos, a milánói FTSE MIB pedig 0,44 százalékos pluszban állt. A Stoxx Europe 600-as index 0,35 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 0,31 százalékkal, az EuroStoxx50 pedig 0,24 százalékkal nőtt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1855 dollárt adtak, 0,15 százalékkal erősödött a dollár. A jenhez képest 0,10 százalékkal erősödött a dollár, 110,25 jenen forgott.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,43 százalékkal, 1800,23 dollárra, az augusztusi szállítású aranyé pedig 0,40 százalékkal, 1803,30 dollárra esett a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára is csökken a világgazdasági növekedés lassulását övező aggodalmak hatására.

A szeptemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,22 százalékos mínuszban, 74,63 dolláron, az augusztusi szállítású WTI pedig 1,35 százalékos veszteségben, 73,55 dolláron forgott fél négykor.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...