Hirdetés
Kezdőlap Hirdetés Új élet, új ország: irány Spanyolország!
No menu items!

Új élet, új ország: irány Spanyolország!

Sokan döntenek úgy, hogy hosszabb-rövidebb időre más országba költöznek munka, kikapcsolódás, tanulás vagy épp kalandvágy, új kultúrák, életmódok megismerése miatt. A célország gyakorta Spanyolország, s ma már akad olyan tanácsadó cég, amely a kiköltözést teszi gördülékenyebbé ingatlanvásárlási ügyekben, mint például a www.espainhome.com csapata.

Aligha véletlen, hogy Spanyolország nem csak a nyaralók, hanem a hosszabb-rövidebb ideig új életet kezdők számára is vonzó hely. Az átlaghőmérséklet 18 fok feletti, a napsütéses napok száma meghaladja 300-at, s talán ezzel is összefüggésbe hozható, hogy Spanyolországban a legmagasabb a várható élettartam. Vonzó Spanyolország a kultúrája, a tradíciói miatt is, vagy épp azért: a paradicsomi strandoktól a hófödte hegyekig mindenki megtalálja itt a számára vonzó vidéket. A szolgáltatások színvonalában, az infrastruktúra kialakításában és az életminőség szintjében is több tekintetben felülmúlja az EU-s országok többségét Spanyolország, az árak mégis az európai átlag alatt vannak. A spanyolok nyitott és vendégszerető emberek, a spanyol nyelvtanulás pedig tökéletes módja az integrációnak, hiszen ez a második legtöbbet használt nyelv a világon.

Mindezek miatt sokan – köztük megannyi magyar állampolgár – költöznek Spanyolországba, ahol így rendkívül megnőtt az ingatlanok iránti kereslet. Ennek eredményeként az adás-vételek folyamata felgyorsult, az ingatlanok rövid időt töltenek csak a piacon. Ez azt is jelzi: a kiköltözők számára elkél a támogatás. Ebben segíthet a www.espainhome.com csapata. A tanácsadók szerint Spanyolországban minden uniós állampolgár vásárolhat ingatlant, amelyhez szüksége lesz NIE számra, útlevélre és egy spanyol bankszámlaszámra.

„A vásárlást megelőzően ismernünk kell a helyi ingatlan trendeket, tudnunk kell, hogy melyik tartományban milyen típusú ingatlant vásárolnánk és, hogy milyen mértékű pénzösszeg áll a rendelkezésünkre. Az ingatlan keresésére, az adás-vétel lebonyolítására célszerű szakértő irodát megbízni, aki rendelkezik megfelelő tudással mind helyismeret, mind jogi viszonylatban.” – tanácsolja Kovásznai Krisztina, vállalati értékesítési vezető.

Az ingatlanszakértő segíthet megtalálni a megfelelő régiót és tájékoztatást ad az ottani ingatlanárakról, tudnivalókról, és persze partner a tökéletes ház, lakás felkutatásában. Ha sikerült kiválasztani az ingatlan, akkor látogatást szerveznek a tulajdonossal egyeztetett időpontban. Ehhez – ha szükséges – reptéri transzfert, szállodai ellátást és autóbérlési ügyintézést is vállalnak, később pedig fotókkal, videófelvételekkel dokumentálják az épületet. Ha megvan a megfelelő ingatlan, akkor a következőkben is segítenek:

  • Ellenőrzik az ingatlan jogi körülményeit
  • Továbbítják az eladó felé vételi ajánlatát
  • Szerződéskötés ügyintézése
  • Fizetési kötelezettségek teljesítése
  • Ingatlan ellenőrzése
  • Átadás-átvétel
  • Tulajdonosváltás hivatali ügyintézése
  • Bejelentési kötelezettségek ügyintézése
  • Üzemeltetéssel kapcsolatos megbízások szerződéseinek megkötése
  • Piacfigyelés esetlegesen felmerülő tovább értékesítési szándék esetén
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Mélyrepülésben a font, beavatkozott a Bank of England

Soron kívüli állampapír-vásárlásba kezdett a Bank of England a font meredek gyengülésével járó piaci viharok csitítása érdekében.

Pénteken újra emelkedik az üzemanyagok piaci ára

Pénteken a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik, mindkét üzemanyagfajta literje bruttó 4 forinttal kerül majd többe.

Mégsem zár be a csepeli munkásszálló

Nem zár be a csepeli Zászlós Szálló, az önkormányzatnak sikerült megállapodnia a munkásszálló működtetőjével - közölte a XXI. kerület polgármestere a Facebook-oldalán.

Borrell: az EU erőteljes választ fog adni az Északi Áramlatok elleni szabotázsra

Az Északi Áramlat 1. és 2. csővezetéken keletkezett kár nem véletlen, az európai energiainfrastruktúra bármilyen szándékos megzavarása teljességgel elfogadhatatlan, amire az Európai Unió határozott és egységes választ fog adni - jelentette ki Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő.

Hírek

Pénteken újra emelkedik az üzemanyagok piaci ára

Pénteken a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik, mindkét üzemanyagfajta literje bruttó 4 forinttal kerül majd többe.

Mégsem zár be a csepeli munkásszálló

Nem zár be a csepeli Zászlós Szálló, az önkormányzatnak sikerült megállapodnia a munkásszálló működtetőjével - közölte a XXI. kerület polgármestere a Facebook-oldalán.

Még koránt sincs vége az építőipari árak emelkedésének

Az építőiparban tapasztalt drágulás mértéke az év első felében több mint kétszeresen haladta meg a fogyasztói árak növekedését. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) értékelése szerint az építőipari alapanyag- és építési termékek gyártói az orosz-ukrán háború piaci hatásait, a kivitelezők pedig a beszerzési nehézségeket az év első felében már beépítették az árakba, de az energiaköltségek elszabadulása és a forint-euró árfolyam ingadozása komoly bizonytalansági tényező lesz az elkövetkező hónapokban.

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó portréját ábrázoló fontbankjegyeket

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év múlva kerülnek forgalomba - közölte kedden a Bank of England.

Gyengült a forint a kamatemelési ciklus leállításának jegybanki bejelentésére

Gyengült a forint a Magyar Nemzeti Banknak arra a...

Átadták a Pilisi Pálos tematikus utat

A Magyar Pálos Rend Első Remete Szent Pál Rendje és a Pilisi Pálos Utak projektben vele együttműködő Pilisi Parkerdő Zrt. egyik kiemelt közös célja volt a környezettudatos és természetközpontú gondolkodásmód kialakítása, annak népszerűsítése, a köztudatban való elmélyítése a pálos kulturális emlékek, valamint a Pilis felbecsülhetetlen természeti értékei által nyújtott élményeken keresztül.

Richter Gedeon 150 éves lenne – Emlékérmét bocsát ki az MNB

Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából, különleges, csúcsára állított 2000 forint névértékű színesfém emlékérméket bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

Veszélyes trójai vírus terjed a Semmelweis Egyetem nevében

Csalók élnek vissza a Semmelweis Egyetem nevével és arculati elemeivel, címerével: az elektronikus levelek mellékletének megnyitásával trójai típusú kód töltődhet le a felhasználó eszközére - figyelmeztetett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Gazdaság

Átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot indít a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot programot indít: épületeinek központi hőmérsékletét a fűtési időszakban 18 Celsius fokban maximálja.

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó portréját ábrázoló fontbankjegyeket

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év múlva kerülnek forgalomba - közölte kedden a Bank of England.

Gyengült a forint a kamatemelési ciklus leállításának jegybanki bejelentésére

Gyengült a forint a Magyar Nemzeti Banknak arra a keddi bejelentésére, hogy a leállítja az alapkamat-emelési  ciklust. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével...

Az osztrák termelőipar versenyképességét veszélyezteti az energiaárak emelkedése

Az energiaárak emelkedésének kompenzálására sürgős beavatkozást kér az osztrák iparszövetség és a gazdasági kamara, mert az már a vállalkozások létét fenyegeti, valamint veszélybe sodorja...
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom