Hirdetés
Kezdőlap Hírek Újabb 2200 járatot törölt a Lufthansa
No menu items!

Újabb 2200 járatot törölt a Lufthansa

A Lufthansa forgalmas nyárra számított, de tervei füstbe mehetnek. Illusztráció: Bigstock

A Lufthansa újabb 2200 járatot törölt, miután a koronavírus-fertőzések növekedése súlyosbította a létszámhiányt, tovább fokozva ezzel az európai utazási káoszt a kritikus nyári vakációs időszak kezdetén.

A német légitársaság júliusra és augusztusra belföldi és európai útvonalakat is törölt – közölte egy szóvivő. Ez a hónap elején bejelentett 900 járattörlést követi. A frankfurti tőzsdén a Lufthansa árfolyama 3,3 százalékot esett.

A koronavírus okozta járatritkítások feloldásával az utazási kereslet drámaian megugrott Európában, így egyes légitársaságok nehezen tudtak megbirkózni a feladattal, és az utasoknak hosszú órákat kellett vesztegelniük a reptereken a járattörlések miatt. A koronavírus-fertőzések újbóli felfutása egyre több munkahelyi hiányzást okoz, ami súlyosbítja az akut munkaerőhiányt.

A problémát fokozza a munkaerő növekvő nyugtalansága, mivel a dolgozók az inflációval lépést tartó béremelésre törekszenek, és munkabeszüntetéssel fenyegetnek, vagy már sztrájkolnak is olyan légitársaságoknál, mint a Ryanair és a British Airways.

A fejlemények újabb csapást mérnek az európai légiközlekedési ágazatra, amelyet a járvány az egyik legsúlyosabban érintett, mivel a légitársaságok és a repülőterek több milliárd eurós veszteséget szenvedtek el, miután a vírus egy évtizedes utazási bummot tört meg. A légitársaságok az egészségügyi válság idején csökkentették a személyzet létszámát, és csak lassan kezdtek toborzásba, mivel aggódtak a jegyeladások miatt.

A Lufthansa – amely forgalmas nyárra, illetve a jegyeladások fellendülésére és adósságának csökkenésére számított -, 2022-re a 2019-es szint 75 százalékának megfelelő kapacitás bevetését tervezte. Bár Carsten Spohr vezérigazgató a múlt hónapban azt mondta, hogy “mentálisan kipipálta a válságot“, a közelmúltbeli problémák ismét megingathatják a nyári terveket. (Bloomberg)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Beleremegett a forint a Barátság kőolajvezeték leállásába

Gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon arra a hírre, hogy leállt a szállítás a Barátság kőolajvezetéken.

Transznyefty: a szankciók miatt Oroszországból Magyarország felé is leállt az olaj

Az Ukrajnán keresztül Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba irányuló orosz nyersolaj áramlása a múlt héten leállt, miután a szankciók megakadályozták a tranzitdíj megfizetését - közölte a Transznyefty orosz csővezeték-üzemeltető.

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - közölte az Országos Vízügyi Felügyelőség (OVF).

Az üzemanyagkáosz miatt megugrott a villanyautók iránti kereslet

Több mint 20 százalékkal nőtt a kereslet a villanyautókra egy hét alatt - közölte a Használtautó.hu portál.

Hírek

Beleremegett a forint a Barátság kőolajvezeték leállásába

Gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon arra a hírre, hogy leállt a szállítás a Barátság kőolajvezetéken.

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - közölte az Országos Vízügyi Felügyelőség (OVF).

Az oroszok is el akarják kerülni a zaporizzsjai atomkatasztrófát

Oroszország bejelentette, hogy kész nemzetközi megfigyelőket fogadni az ukrajnai Zaporizzsjai atomerőműben, amelynek biztonsága kétséges, miután a múlt héten támadás érte.

Titokzatos űreszközt lőtt fel Kína

Miközben növekszenek a feszültségek Kína, az Egyesült Államok és Tajvan között, egy kínai hordozórakéta nemrég ismeretlen céllal pályára állított egy titkos űreszközt - írta a Futura francia hírportál.  

Gyengült a forint kedd reggelre

Gyengült kissé a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben: 0,1 százalékkal az euró és 0,2 százalékkal a dollár és a svájci frank ellenében.

Viharok és villámárvizek Amerikában – már több száz járatot töröltek

Az Egyesült Államokban hétfőn is több száz légijáratot töröltek, és számos útvonalon jelentősek a késések elsősorban az ország keleti és középső részét sújtó viharok miatt.

Megvan a világ TOP 10 városának listája. Budapest a legrosszabbak között sem szerepel

Az Economist Intelligence Unit (EIU) közzétette a Global Liveability Index rangsorát, amely a világ 10 legjobb és 10 legrosszabb helyét mutatja be 2022-ben. Az index 172 várost értékelt öt kategóriában: kultúra, egészségügy, oktatás, infrastruktúra és szórakozás.

Kína nem áll le a hadgyakorlatokkal. A tajvani képviselet vezetője válaszolt AzÜzletnek

A kínai hadsereg hétfőn újabb hadgyakorlatokat jelentett be a Tajvan körüli tengereken és légtérben, tiltakozásul Nancy Pelosi amerikai házelnök múlt heti tajpeji látogatása ellen.

Gazdaság

Az MNB zöld átállást vár el a bankoktól – határidőre

A jegybank megújította zöld ajánlását, amelyben elvárják, hogy a hazai hitelintézetek 2025-ig álljanak át a zöld működésre.

Újra összeért az egyhetes betéti kamat és az alapkamat

A várakozásoknak megfelelően az előző hetinél 100 bázisponttal magasabb, 10,75 százalékkos kamattal hirdette meg az egyhetes jegybanki betétet csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank.

MNB-alelnök: a rezsicsökkentés módosítása tovább emeli az inflációt

A 100 bázispontos kamatemeléssel a monetáris politika célja továbbra is az, hogy fellépjen a másodkörös inflációs hatások elkerülése érdekében, illetve elősegítse az inflációs cél elérését - jelentette ki Virág Barnabás, a jegybank alelnöke.

Újabb 1 százalékponttal emelte az alapkamatot az MNB

Keddi ülésén 100 bázisponttal 10,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom