Kezdőlap Cégvilág A cégek a kiesett munkaerőt diákokkal, kölcsönzött munkavállalókkal pótolják!
No menu items!

A cégek a kiesett munkaerőt diákokkal, kölcsönzött munkavállalókkal pótolják!

Lassan egy éve a magyar munkáltatók jelentős része folyamatos kríziskezelő üzemmódban van. Egyes szektorok az év nagy részében teljesen leálltak, míg másoknak jelentősen idomulniuk kellett a törvényi keretekhez és a munkaerőpiaci helyzethez. Van cég, amelynél a pandémia miatt estek ki dolgozók akár hetekre, másutt az otthonoktatás nehezítette meg, hogy a kollégák teljes erővel a projektekre koncentráljanak. A mostani lezárások arra engednek következtetni, hogy messze még a visszatérés a rendes kerékvágásba.

Ilyen helyzetben minden cégnek, legyen az termelő vállalat, kisvállalkozás, szellemi vagy fizikai alkalmazottakat foglalkoztató munkahely, a rugalmasság a kulcs a talpon maradásban.

A 2020-as évben egy 5 országban jelen lévő nagy HR szolgáltató azt tapasztalta, hogy az atipikus foglalkoztatási megoldásokat választó cégek sokkal erősebbek, hatékonyabbak voltak a dolgozókkal hagyományos alkalmazotti jogviszonyt létesítő cégekkel szemben. Az atipikus foglalkoztatás ugyanis rugalmas, ezáltal minimalizálja a kockázatot, ami a termelés ingadozásából vagy a körülmények megváltozásából adódik.

Mit jelent az atipikus foglalkoztatás? Főként munkaerő-kölcsönzést (akár diák és nyugdíjas munkaerő esetében is, szövetkezeti keretek között), de a Viapan Groupnak további megoldásai is vannak, mint például a kollaboratív robotok kedvező díjú, kölcsönzési konstrukcióban való alkalmazása. A munkaerő-kölcsönzés azt jelenti, hogy a partnercég a megfelelő létszámot az aktuális havi/heti/napi létszámigény alapján kéri le, és az általa igénybe vett létszám után költségszámlát kap. Így a létszám rugalmasan alakítható, és nem lépnek fel azok a kockázatok, amelyek saját állományú munkaerő esetén igen (szabadság, táppénz költsége, állásidő áthidalása). Különösen a pandémia idején fontos, hogy a legtöbb munkakörben a Viapan úgy nevezett teljesítési csoporttal dolgozik, azaz több dolgozó is rendelkezésre áll. Így ha valaki bármilyen okból kiesik az adott időszakra, úgy a pótlására már “talonban” van egy másik személy.

A Viapan Group munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cége, a Viapan Dologidő idén 20 éves. 20 év tapasztalata garanciát jelent a szakértelemre és arra, hogy gyakorlatilag minden munkáltatói igényre van már egy korábban bevált megoldásuk, jó gyakorlatuk. 

Ha Önt is érdeklik a rugalmas foglalkoztatási megoldások, keresse a Viapant: +36203283284 vagy [email protected]

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Ókori, birodalmi csatornát és utat találtak Hollandiában

Ókori, a Római Birodalom idejéből származó csatornát és utat találtak az UNESCO világörökségi listájára a nemrégiben felkerült ősi katonai táborok közelében - jelentették be holland régészek.

Amerika. A vártnál gyengébb lett a negyedéves GDP-adat

Jelentősen, de az elemzők által vártnál szerényebb ütemben nőtt az amerikai gazdaság teljesítménye a második negyedévben. A növekedéshez hozzájárult, hogy a koronavírus-járvány visszaszorításával gyorsuló ütemben kezdett visszatérni a gazdasági és társadalmi élet a normális kerékvágásba.

Jóval 3 százalék fölé ugrott a német infláció

Németországban 2008 augusztusa óta először került 3 százalék fölé a fogyasztói árak éves emelkedésének üteme júliusban.

Nem kísérte pusztító szökőár a 8,2-es alaszkai földrengést

Nem okozott károkat az alaszkai 8,2 es földrengés. Legfeljebb 21 centiméteres szökőárhullámot figyeltek meg az érintett térségben.

Hírek

Nem kísérte pusztító szökőár a 8,2-es alaszkai földrengést

Nem okozott károkat az alaszkai 8,2 es földrengés. Legfeljebb 21 centiméteres szökőárhullámot figyeltek meg az érintett térségben.

Szökőárriadó – 8,2-es földrengés volt Alaszka déli partjainál

Erős, az amerikai földtani intézet (USGS) tájékoztatása szerint 8,2-es földrengés volt Alaszka déli partvidékénél helyi idő szerint szerda este, szökőárriadót rendeltek el.

Vádemelés. Milliárdos ingatlant akart átjátszani az élettársának

Vádat emeltek egy felszámolóbiztos - és társai - ellen, aki a vádirat szerint egy egymilliárd forintnál is nagyobb értékű irodaházat akart átjátszani 160 millió forintért partnerének - közölte a fővárosi főügyész.

Gyengülnek a Föld életjelei – tudósok ezrei sürgetnek azonnali beavatkozást

A Föld életjeleinek gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Srí Lanka-i kútásók találtak rá – 100 millió dollárt érhet

Véletlenül egy mintegy 100 millió dollárt (30 milliárd forintot) érő csillagzafír tömböt fedeztek fel egy Srí Lanka-i férfi hátsó kertjében munkások, akik éppen kutat ástak.

Péntektől újra történelmi rekordon a benzinár – drágul a gázolaj is

Az üzemanyagok újabb jelentős drágulásával búcsúzik a július: péntektől a benzin literenkénti átlagára bruttó 5 forinttal - történelmi rekordra - emelkedik, a gázolaj literje pedig bruttó 6 forinttal drágul.

27%. Vasárnaptól a régi lesz a házhoz vitt ételek áfája

Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa augusztus 1-jével az...

Nagyot erősödött a forint a kamatdöntés után

Jelentősen erősödött a forint a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzet Bank monetáris tanácsa a vártnál nagyobb kamatemelésről döntött és változtatott a kamatfolyosón is.

Gazdaság

Elemzők: tovább szigoríthat az MNB

Nem okozott meglepetést az alapkamat keddi emelése, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) további szigorításokat is bejelenthet a következő hónapokban - közölték az MTI-nek nyilatkozó...

Monetáris tanács: indokolt a kamatemelési ciklus folytatása

Az inflációs kilátásokat övező kockázatok továbbra is felfelé mutatnak: az árstabilitás biztosítása, a másodkörös inflációs hatások megelőzése és az inflációs várakozások horgonyzása érdekében a tanács indokoltnak tartja a kamatemelési ciklus havi ütemű, határozott lépésekkel történő folytatását - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tonetáris tanácsa a keddi kamatdöntés indoklásában.

Tovább emelte az alapkamatot a monetáris tanács – változott a kamatfolyosó is

Harminc bázisponttal 1,20 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.

Tovább mélyíti kínai kapcsolatait az MNB

Az információcsere és a tudásmegosztás érdekében kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság (CSRC) és a Magyar Nemzeti Bank.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom