Kezdőlap Hírek A Goldman Sachs jól zárta a negyedik negyedévet
No menu items!

A Goldman Sachs jól zárta a negyedik negyedévet

Meglepetést okozott az elemzőknek a Goldman Sachs befektetési bank negyedik negyedéves gyorsjelentésével, a vártnál jobb eredmény a részvénykereskedésnek köszönhető, ami ellensúlyozta a kötvénykereskedelem gyenge teljesítményét.

A New York-i székhelyű vezető globális befektetési bank adózott eredménye 2 milliárd 538 millió dollárt tett ki az október-decemberi időszakban, szemben az egy évvel korábbi 1 milliárd 928 millió dolláros veszteséggel. A 2017. negyedik negyedéves veszteség mögött a decemberben elfogadott adóreform állt, amely egyszeri tételként jelentős összeget, 4,40 milliárd dollárt vett el a profitból.

A részvényesekre jutó nyereség 2 milliárd 322 millió dollárra rúgott a tavalyi negyedik negyedévben. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 6 dollár 4 cent lett, míg elemzők 4 dollár 45 centre számítottak a harmadik negyedéves 6,28 dollár után.

Egy évvel korábban, 2017 utolsó negyedévében a részvényesekre jutó veszteség 2 milliárd 143 millió dollár, részvényenként 5,51 dollár volt.

Tavaly október-decemberben a teljes nettó bevétel 8 milliárd 80 millió dollárt tett ki, ami jóval meghaladja a 7,36 milliárd dolláros elemzői prognózist. Egy évvel korábban 8 milliárd 124 millió dollárra rúgott a bevétel.

A kötvénykereskedelemből, árutőzsdei ügyletekből és devizakereskedelemből származó bevétel éves összevetésben 18 százalékkal, 822 millió dollárra csökkent. A részvénykereskedésből származó bevételek viszont 17 százalékkal 1,604 milliárd dollárra emelkedett.

A tavalyi egész évben a Goldman Sachs bevételei 12 százalékkal 36,61 milliárd dollárra, a részvényesekre jutó nyeresége pedig 168 százalékkal 9,86 milliárd dollárra emelkedett. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 180 százalékkal 25,27 dollárra ugrott.

A vártnál jobb eredményeknek köszönhetően a  Goldman Sachs 3,4 százalékos nyereségben, 186,02 dolláron forgott szerdán a New York-i tőzsdén a nyitás előtti elektronikus kereskedésben. Az utóbbi 52 hét alatt 151,70 és 275,31 dollár között mozgott az árfolyam. A kedden elért 178,72 dolláros záróárfolyam 30 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Drágaság. Csak reklámokkal a márkaépítés aligha lehet sikeres

A Facebook októberi, váratlan leállása ugyan néhány órára kétségbeesésbe...

Rekordárat fizettek Michael Jordan 1984-es cipőjéért

Rekordáron, 1,47 millió dollárért kelt el az első pár Nike-cipő, amelyet kifejezetten az egykori NBA-sztár Michael Jordannek terveztek - közölte a Sotheby's aukciós ház.

Koronavírus – Az EU újabb 600 millió eurót utalt Ukrajnának

Az Európai Bizottság újabb 600 millió eurós makroszintű pénzügyi támogatást (MFA) folyósított Ukrajnának a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezelésére.

Amerika. Öt év után először csökkent a büdzsé hiánya

A szeptember végével záródott amerikai költségvetési évben a büdzsé hiánya a GDP 12,4 százalékára zsugorodott az egy évvel korábbi 15,2 százalékról.

Hírek

Rekordárat fizettek Michael Jordan 1984-es cipőjéért

Rekordáron, 1,47 millió dollárért kelt el az első pár Nike-cipő, amelyet kifejezetten az egykori NBA-sztár Michael Jordannek terveztek - közölte a Sotheby's aukciós ház.

Influenza – Idén is ingyenes a védőoltás

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is ingyen biztosítják az influenza elleni védőoltást, amely napokon belül elérhető lesz a házi- és üzemorvosoknál - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Nagy-Britanniában is csúcson a benzinárak

Akárcsak Magyarországon, Nagy-Britanniában is rekordot döntöttek a kiskereskedelmi benzinárak.

Éhínség fenyeget Afganisztánban

Afgánok milliói, köztük gyerekek fognak éhen halni, ha nem sikerül visszarántani Afganisztánt az összeomlás széléről - figyelmeztetett David Beasley, az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) igazgatója.

Fegyházbüntetés. Vízszerelőnek öltözve fosztottak ki időseket

Tizennégy és fél év fegyházbüntetésre ítéltek el nem jogerősen egy férfit, aki vízszerelőnek kiadva magát - társával együtt - több mint 15 millió forintot tulajdonított el három időskorú otthonából - közölte a fővárosi főügyész.

Szerdán 500 forint fölé drágul a benzin is

Szerdán a 95-ös benzin literje bruttó 5 forinttal drágul, és átlépi az 500 forintos lélekteni határt. A hét közepén a gázolaj átlagára nem változik.

Kötelező biztosítás. Százezer autós válthat novembertől

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még idén is csaknem egymillió gépjárművet, köztük mintegy 550 ezer személygépkocsit érint. A váltási időszakban 100 ezer szerződésváltásra számítanak a szakértők.

Kartell a műtrágyapiacon – gigabírságot kapott a Nitrogénművek

A Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja éveken keresztül jogsértően törekedett a verseny és az import korlátozására - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal, amely összesen 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki a kartellezőkre.

Gazdaság

KSH: rekord közelébe nőtt a lakáshitel-állomány

A háztartási szektor részére nyújtott hiteleken belül csaknem 48 százalékot tettek ki a lakáscélú hitelek, amelyek GDP-hez viszonyított aránya az előző év végi 8,4 százalékról 8,9 százalékra nőtt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Moratórium – MNB: sokan kényelmi okból nem törlesztettek

A moratóriumban lévő ügyfelek legnagyobb hányada képes lenne fizetni tovább a hitelét, ők más okokból, például kényelmi szempontból vették igénybe a lehetőséget - mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum

Januártól a minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig várhatóan 260 ezer forintra emelkedik - mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója csütörtökön Szegeden.

Románia. Növelte piaci részesedését az OTP

Az OTP Bank romániai leányvállalata elérte a 4 százalékos részesedést a román bankpiacon. Ezzel jó irányba halad afelé, hogy teljesítse a célul kitűzött 5 százalékos részesedés megszerzését - jelentette ki az OTP Bank Románia vezérigazgatója.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom