Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág A Marso átadta eddigi legnagyobb beruházását Dunaharasztiban
No menu items!

A Marso átadta eddigi legnagyobb beruházását Dunaharasztiban

Az új logisztikai központ főbejárata. Kép forrása: Marso

A gumiabroncs nagykereskedelemmel foglalkozó, hazai tulajdonú Marso Kft. átadta történetének eddigi legnagyobb beruházását, a dunaharaszti logisztikai központot. Az 5,5 milliárd forintos projekthez az állam 693 millió forint támogatást biztosított. Ötven új munkahely jött létre.

A társaság közölte: 2019-ben született meg a döntés, amely szerint hosszú távon szükséges megoldani a Marso raktározási és logisztikai helyzetét ahhoz, hogy a további stabil működés és a jelenlegi piaci pozíciók megőrzése, illetve bővítése hosszú távon megvalósulhasson. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2020-ban jelentette be a Marso történetének eddigi legnagyobb beruházását, a dunaharaszti logisztikai központ építését, amely a meglévő önerő mellett egyedi kormánydöntés általi támogatás keretében valósulhatott meg.

Szijjártó Péter az átadón elmondta: „az elmúlt években a magyar tulajdonban lévő vállalatoknak létrejött egy olyan köre, amelyek nemzetközileg is versenyképesek és a nehéz idők kihívásaira fejlesztéssel és beruházással válaszolnak annak érdekében, hogy újabb piaci pozíciót tudjanak szerezni. Ilyen hazai tulajdonú vállalat a Marso is, amely a magyar gazdaság egyik alapját is adja. A vállalat megerősödése pedig azért is jelentős, mert a romániai és a szerbiai piacokon is egyre komolyabb pozícióra tesz szert és a regionális terjeszkedésnek ez még nem a végállomása. Ezzel a beruházással a Marso valamennyi 21. század logisztikai és technológiai kihívásának meg tud felelni és reméljük, hogy a dinamikus fejlődés a további évtizedekben is fennmarad”.

Az átadás pillanata. Középen Szijjártó Péter. Kép forrása: Marso

Az új raktárbázis jelentős mérföldkő a vállalat életében, hiszen nem csak egy újabb raktár felépítéséről szól, hanem a Marso. teljes logisztikai rendszerének átalakításáról, amely záloga a jövőbeni sikeres és eredményes működésnek. A logisztikai központ a későbbiekben még további 15 ezer négyzetméterrel lehet bővíteni, így a beruházásról egyértelműen elmondható, hogy nemcsak a jelennek épült, hanem a jövő felé is mutat. A dunaharaszti logisztikai központban 200 ezer új személyabroncs és további 75 ezer flotta abroncs tárolására van lehetőség. Ezen felül teher és mezőgazdasági abroncsot 4 ezer négyzetméter raktárrészen lehet majd tárolni – közölte a vállalat.

 „A beruházás 5,5 milliárd forintból valósult meg. Ezen összeg a most átadott 17 ezer négyzetméter alapterületű, a legmodernebb gépekkel és fejlett raktárrendszerrel működtetett, jól strukturált raktár épületre, a hozzá kapcsolódó irodarészek megépítésére és egy kisméretű dolgozói szállás megvalósítására nyújtott fedezetet.” – foglalta össze Becser Zoltán, a Marso ügyvezető igazgatója.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Elfoghatták a dél-koreai kriptokirályt

Elfogtak Montenegróban egy dél-koreai férfit, akiről a rendőrség azt feltételezi, hogy a Terraform alapítója, a nemzetközileg körözött Do Kwon egykori "kriptokirály" lehet - jelentette a Vijesti.me podgoricai hírportál.

Itt a világ pénzügyi központjainak listája – Budapest már nem top 100-as

A legújabb globális befektetői felmérés szerint az intézményes piaci szereplők továbbra is New Yorkot és - valamelyes lemaradással - Londont tartják a világ két vezető pénzügyi szolgáltatási központjának. A listán Budapest négy hellyel a 101. helyre szorult vissza.

Polgári Erika a természetre alapozta az üzletét

Kevés vállalkozásnak adatik meg, hogy tulajdonosa a saját személyiségével hitelesíti termékeit. Ha valaki egy kicsit is elmélyed Polgári Erika és az általa 2011-ben alapított NaturComfort Kft. történetében, azonnal világos lesz, hogy a természet gyógyító erejében hinni több mint egy üzleti vállalkozás. Az maga az egészséges, tudatos életmód. 

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is - közölte a Duna House.

Hírek

Elfoghatták a dél-koreai kriptokirályt

Elfogtak Montenegróban egy dél-koreai férfit, akiről a rendőrség azt feltételezi, hogy a Terraform alapítója, a nemzetközileg körözött Do Kwon egykori "kriptokirály" lehet - jelentette a Vijesti.me podgoricai hírportál.

Látványos bolygósorakozó lesz megfigyelhető a jövő héten

Látványos együttállás, "bolygósorakozó" lesz a jövő héten: március 30-án este a Vénusz és az Uránusz alig több mint egy foknyira látszik majd egymástól az égbolton.

Az év légitársaságának választották a Wizz Airt

A Wizz Air az Air Transport Awards díjátadóján 2020 után ismét elnyerte az év légitársasága címet - közölte a cég.

Erősödött a forint szerda kora estére

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest szerda kora estére a reggeli szintekhez képest.

Lazítják az energiatakarékossági korlátozásokat Berlinben

Lazítják az energiaválság miatt bevezetett korlátozásokat Berlinben, így például ismét 26 Celsius-fok fölé lehet majd melegíteni az uszodák vizét - írta a Der Tagesspiegel című német lap a helyi hatóságok döntését idézve.

Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

A Volánbusz április 1-jétől érvényes új üzletszabályzata szerint az érvénytelen jeggyel utazóknak a helyszínen 8 ezerről 12 ezer forintra emelkedik a pótdíj összege, három napon túl a pótdíj 8 ezer forint helyett 25 ezer forint lesz, 30 napon túl 12 ezerről 50 ezer forintra emelkedik - közölte a vállalat.

ENSZ: ahol van, ott is nagyon kellene spórolni a vízzel

A világnak takarékoskodnia kellene a vízzel, mégis évente egy százalékkal nő a fogyasztás. Az ENSZ friss jelentése szerint jelenleg az emberiség tíz százalékát fenyegeti a vízhiány. Még a vízben gazdag területek sem érezhetik magukat biztonságban.

Csökkent a Brent olaj ára, de itthon csak a gázolaj lesz olcsóbb péntektől

A Brent olaj árának csökkenése péntektől a hazai üzemanyagárakra is hatással lesz, de csak a gázolaj beszerzési ára csökken (bruttó 8 forinttal), a benziné változatlan marad.

Gazdaság

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is - közölte a Duna House.

Bérszakadék: egy fővárosi jóval több lakáshitelt vehet fel, mint egy szabolcsi

Az országon belüli bérszakadék hatalmas különbséget okoz a felvehető hitelekben. A legszegényebb megyék nettó átlagbéréből a fővárosinál 10 millió forinttal kevesebb lakáshitelre futja, egy 3 milliós személyi kölcsönnél pedig a budapesti igénylőnek akár 500 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnie - derül ki a Bank360.hu számításaiból.

A legújabb bankcsődök után ismét csúcsra törhet a bitcoin

A bitcoin idén eddig közel 70%-os árfolyam-emelkedést ért el, és iparági szakértők szerint a lendület tovább tarthat: a világ legnagyobb kriptovalutája új csúcsot dönthet, sőt akár a 100 ezer dolláros álomhatárt is átütheti.

Meghosszabbította a betéti kamatsapkát a kormány

A kormány a betéti kamatsapka meghosszabbításáról döntött - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.