Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág A Marso átadta eddigi legnagyobb beruházását Dunaharasztiban
No menu items!

A Marso átadta eddigi legnagyobb beruházását Dunaharasztiban

Az új logisztikai központ főbejárata. Kép forrása: Marso

A gumiabroncs nagykereskedelemmel foglalkozó, hazai tulajdonú Marso Kft. átadta történetének eddigi legnagyobb beruházását, a dunaharaszti logisztikai központot. Az 5,5 milliárd forintos projekthez az állam 693 millió forint támogatást biztosított. Ötven új munkahely jött létre.

A társaság közölte: 2019-ben született meg a döntés, amely szerint hosszú távon szükséges megoldani a Marso raktározási és logisztikai helyzetét ahhoz, hogy a további stabil működés és a jelenlegi piaci pozíciók megőrzése, illetve bővítése hosszú távon megvalósulhasson. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2020-ban jelentette be a Marso történetének eddigi legnagyobb beruházását, a dunaharaszti logisztikai központ építését, amely a meglévő önerő mellett egyedi kormánydöntés általi támogatás keretében valósulhatott meg.

Szijjártó Péter az átadón elmondta: „az elmúlt években a magyar tulajdonban lévő vállalatoknak létrejött egy olyan köre, amelyek nemzetközileg is versenyképesek és a nehéz idők kihívásaira fejlesztéssel és beruházással válaszolnak annak érdekében, hogy újabb piaci pozíciót tudjanak szerezni. Ilyen hazai tulajdonú vállalat a Marso is, amely a magyar gazdaság egyik alapját is adja. A vállalat megerősödése pedig azért is jelentős, mert a romániai és a szerbiai piacokon is egyre komolyabb pozícióra tesz szert és a regionális terjeszkedésnek ez még nem a végállomása. Ezzel a beruházással a Marso valamennyi 21. század logisztikai és technológiai kihívásának meg tud felelni és reméljük, hogy a dinamikus fejlődés a további évtizedekben is fennmarad”.

Az átadás pillanata. Középen Szijjártó Péter. Kép forrása: Marso

Az új raktárbázis jelentős mérföldkő a vállalat életében, hiszen nem csak egy újabb raktár felépítéséről szól, hanem a Marso. teljes logisztikai rendszerének átalakításáról, amely záloga a jövőbeni sikeres és eredményes működésnek. A logisztikai központ a későbbiekben még további 15 ezer négyzetméterrel lehet bővíteni, így a beruházásról egyértelműen elmondható, hogy nemcsak a jelennek épült, hanem a jövő felé is mutat. A dunaharaszti logisztikai központban 200 ezer új személyabroncs és további 75 ezer flotta abroncs tárolására van lehetőség. Ezen felül teher és mezőgazdasági abroncsot 4 ezer négyzetméter raktárrészen lehet majd tárolni – közölte a vállalat.

 „A beruházás 5,5 milliárd forintból valósult meg. Ezen összeg a most átadott 17 ezer négyzetméter alapterületű, a legmodernebb gépekkel és fejlett raktárrendszerrel működtetett, jól strukturált raktár épületre, a hozzá kapcsolódó irodarészek megépítésére és egy kisméretű dolgozói szállás megvalósítására nyújtott fedezetet.” – foglalta össze Becser Zoltán, a Marso ügyvezető igazgatója.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

Idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, ugyanis több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett elegendő április 15-ig befizetni az adót, ráadásul kettő helyett egyszer kell csak utalni, a részletfizetés pedig automatikusan jár.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Hírek

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását