Hirdetés
Kezdőlap Egészség-ügy A Moderna, már az influenza, Omicron kombinációt favorizálja
No menu items!

A Moderna, már az influenza, Omicron kombinációt favorizálja

A Moderna közölte, hogy a következő generációs COVID-19 vakcinajelöltje egy késői stádiumú vizsgálatban nem bizonyult gyengébb hatásúnak a már engedélyezett oltáshoz képest.

 

A kísérleti vakcinát, amely teljesítette a fő vizsgálati célt, több mint 11 ezer 12 éves és idősebb emberen tesztelték. A Reuters szerint az oltás a felnőtteknél jobb hatékonyságot mutatott, mint a  Spikevax márkanév alatt forgalmazott jelenlegi vakcina, amely a SARS-CoV-2 által okozott COVID-19 megelőzésére alkalmazható.

A Moderna úgy tervezte meg a következő generációs vakcinát, hogy az hosszabb eltarthatósági idővel rendelkezzen, és fagyasztó helyett hűtőszekrényben tárolható és szállítható legyen, ami különösen a fejlődő országokban, potenciálisan enyhítheti a forgalmazás egyik fő akadályát. Az új eredmények a márciusban közzétett adatokra épülnek, amelyek azt mutatták, hogy a vakcina a Spikevaxhoz képest erősebb immunválaszt váltott ki mind az Omicron BA.4/BA.5 változat, mind a koronavírus eredeti törzsei ellen.

A Moderna több új hírvivő RNS-vakcinán dolgozik, köztük a nemrégiben engedélyezett RSV-vakcinán, az mRESVIA-n és más kísérleti oltásokon, hogy a COVID-vakcinák iránti csökkenő keresletet kezelje. Az új COVID vakcinát a Moderna influenza elleni oltással kombinált oltásként is tesztelik. A vállalat azt közölte, hogy a kombinált vakcina a különálló oltásokhoz képest erősebb immunválaszt váltott ki az 50 éves és idősebb felnőtteknél egy késői szakaszban végzett vizsgálatban. A Moderna azt reméli, hogy a kombinált oltást már a jövő őszi légúti megbetegedések szezonjára piacra dobhatja – mondta akkor Stephen Hoge, a Moderna elnöke: “Ha nem 2025-ben, akkor 2026-ban”.

Kocsis Erika

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.