Hirdetés
Kezdőlap Turizmus A TUI főnöke szerint lejárt az olcsó repülőjegyek kora
No menu items!

A TUI főnöke szerint lejárt az olcsó repülőjegyek kora

Illusztráció: Bigstock

Az olcsó repülőjegyek és a last minute akciók korszaka lejárt, legalábbis ezen a nyáron ritkák lesznek – véli a TUI, Németország legnagyobb utazási irodjának vezetője.

Sebastian Ebel szerint az utazók október óta nem számíthatnak nagy akciókra közvetlenül az indulás előtt. A TUI a Covid-járvány megszűnése utáni első nyáron szokatlanul nagy keresletet regisztrált – mondta. Egyes üdülőhelyeken szinte már nem is maradt szabad szállodai ágy – tette hozzá a Spiegel beszámolója szerint.

Ezért 2023-ban nem lesz olyan “last minute nyár“, mint a korábbi években. “Éppen ellenkezőleg, az árak inkább magasabbak, mint alacsonyabbak lesznek röviddel az indulás előtt, mert a szállodatulajdonosok és a légitársaságok is tudják, hogy rövid időn belül még sok mindent lefoglalnak” – figyelmeztetett Ebel, és hangsúlyozta: “a spontán akciók az abszolút kivételek lesznek“.

A légi utazás esetében a repülőterek kapacitásainak csökkenése is felmerül. Az üdülési járatok iránti kereslet meghaladja a kínálatot – mondta. “Ezért ezek az olcsó ajánlatok, alkalmi kivételekkel a marketingkampányok miatt, már nem fognak úgy létezni, mint korábban” – hangsúlyozta.

A hannoveri székhelyű vállalat a világjárvány idején nehézségekbe ütközött, de azt remélik, hogy túljutottak már a mélyponton. “Idén nyereséget fogunk termelni. Az állami támogatást a napokban teljes mértékben visszafizettük“. A TUI a Covid-válság idején mintegy 4,3 milliárd eurós állami támogatási hitelt vett igénybe.

Ugyancsak az utazási irodák jelentősen megváltozott üzletpolitikájáról számolt be lapunknak Zsebők Tamás, a kulturális körutazásokra specializálódott Z(s)eppelin Utazási Iroda ügyvezető igazgatója is. Erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Heti makronaptár – Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH

A jövő héten a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról, az ipari termelői árakról és a szolgáltatások külkereskedelméről közöl adatokat.

BÉT – Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt péntekihez képest 757,89 pontos, vagyis 1,11 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárta a hetet

Versenyképes vállalkozások segítik a fejlődő kistérségeket

A hazai mezőgazdaság 2010 óta látványos fejlődésen ment keresztül, ennek ékes bizonyítékai a Kiskun Expon kiállító vállalkozások, melyek megmutatják  a magyar vidék erejét és versenyképességét

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje

Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...