Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág A Vajda-Papír Kft. többségi üzletrészt szerzett
No menu items!

A Vajda-Papír Kft. többségi üzletrészt szerzett

Többségi üzletrészt szerzett a Vajda-Papír Kft. a már több mint 10 éve a cégcsoporthoz tartozó norvégiai Vajda-Papír Scandinavia AS-ben – közölte Vajda Attila, Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója.

A tranzakciót gazdaságossági szempontokkal, a hatékonyság javításával és a nagyvállalati struktúra kialakításával indokolta. A tranzakció összegéről és az új tulajdonosi hányadról nem írtak, de megjegyezték, hogy a cég 2013 óta van jelen a skandináv országban, helyi leányvállalatuk ( a Vajda-Papír Scandinavia) több mint 110 munkavállalót foglalkoztat.

Arról is beszámoltak, hogy a Vajda-Papír Kft. több mint 5,7 milliárd forintot nyert el a 2023-ban meghirdetett Gyármentő program 150 milliárd forintos keretéből. A támogatás teljes összegéből 1,313 milliárd forint előleget folyósítottak a cégnek 2023. december végén. A cégcsoporthoz tartozó Vajda Real Estate Kft. (kötvény garantőr) 5,714 milliárd forint támogatást nyert el, ebből 2,857 milliárd forint előleget meg is kapott tavaly év végén.

Vajda Attila a közleményben kifejtette, hogy a támogatásokból energiahatékonysági beruházásokat indítanak, a cél, hogy 2030-ig 20 százalékkal csökkentsék a gyártás és működés során igényelt vízfogyasztásukat, tovább redukálják a hulladéktermelést, 50 százalékkal megnöveljék a megújuló energiák részarányát saját működésükben és cégcsoport telephelyein 2050-re pedig a működést Karbonsemlegessé  tegyék. Vajda Attila azt is megemlítette, az elmúlt 10 évben mintegy 40 milliárd forintot fordítottak arra, hogy a higiéniai papír gyártása és a cég üzemeltetése a legkörnyezetkímélőbb, fenntartható technológiákkal valósulhasson meg.

A 150 milliárd forintos keretösszegű Gyármentő programot a kormány 2023-ban hirdette meg az ukrajnai háború által okozott energiaellátási beszerzési problémák orvoslására, ebben vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak a cégek energiahatékonysági és energiatermelő beruházásokra.
A 25 éve alakult Vajda-Papír a közlemény szerint higiéniai papírtermékek vezető belföldi gyártója, csoportszinten mintegy 650 munkavállalót foglalkoztat. A társaság 2022-ben megduplázta az árbevételét, összforgalma meghaladta a 80 milliárd forintot, a norvégiai leányvállalaté megközelítette a 20 milliárd forintot. Az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) elérte az 1,44 milliárd forintot, míg egy évvel korábban a 2,7 milliárd forintot. A tavalyi első féléves árbevétel több mint 29 milliárd forintra nőtt, 2021 azonos időszakában 21,5 milliárd forintot értek el – olvasható a cég korábbi közleményeiben. (MTI)

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Újabb 5 évig az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre

Az AutoWallis stratégiai célja, hogy az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.

Megnyílt a 46. Utazás kiállítás és 32. Budapest Boat Show

Megnyílt a 46. Utazás kiállítás és 32. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban csütörtökön

Jobb lett, mint várták: Magyar Telekom

Az idén a szabad cash-flow megközelítőleg 120 milliárd forintot ér el a Magyar Telekom célkitűzései szerint, az előző évi 86,8 milliárd forintot követően.

Hírek

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Heti várható: Munkaerőpiaci, államháztartási adatok a héten

Csütörtökön a keresetek tavaly decemberi adata jelenik meg.

Gazdaság

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.

Mennyi? Annyi: a bruttó átlagkereset 655 600 forint volt

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 391 800, a kedvezményeket figyelembe véve 405 600 forintot ért el.

Több pénzmosásgyanús esetre milliós bírság

Az MNB 10-10 millió forint bírságot szabott ki az Erste Bankra és az MBH Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozási kockázatok azonosítása, kezelése és megfelelő eljárásokkal, kontrollokkal való csökkentése terén feltárt hiányosságok miatt.

Az EKB kamatdöntését befolyásolja majd az új inflációs előrejelzés

Christine Lagarde, az EKB elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Európai Központi Bank Kormányzótanácsa szerint egyelőre korai lenne beszélni a monetáris politika enyhítéséről.