Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság Akár 4,5 milliós anyagi segítség a mikrovállalkozóvá váláshoz
No menu items!

Akár 4,5 milliós anyagi segítség a mikrovállalkozóvá váláshoz

Amit már sokan, nagyon régóta vártak bekövetkezett: a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ma hajnali hírlevelében jelezte, hogy az OFA, Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft-nál 2023. augusztus 1-én induló regisztrációval elérhető lesz a Vállalkozó Start II. Program, az induló vállalkozásokért.

Az MVA hírlevele szerint, mivel az új program szakmai paraméterezése hasonló, de nem teljesen ugyanolyan, mint a korábbi, sikeres VVT (Vállalkozóvá Válás Támogatása) programoké, javasolt a tájékoztatók figyelmes átolvasása.

Főbb paraméterek, feltételek:

• 18-64 év közötti, minimum 8 általánost végzett, magyarországi állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, más vállalkozásban többségi tulajdonnal NEM rendelkező magánszemély pályázhat;
• NEM TÁMOGATHATÓ: korábbi vállalkozóvá válást támogató programban résztvevő személy.

A program két komponensből épül fel

• I. Komponens: Regisztráció – kompetencia teszt – személyes elbeszélgetés – szerződéskötés – 90 órás online vállalkozói képzés – személyre szabott tanácsadás – üzleti terv elkészítése – üzleti terv jóváhagyása, szakmai bíráló bizottság által.

• II. Komponens: Üzleti terv jóváhagyása után, 90 napon belül vállalkozásalapítás – az I. komponensben részt vevők által alapított vállalkozás pályázatot nyújt be a vissza nem térítendő támogatásra – Támogatói okirat + előzetes kifizetés, az igényelt támogatás 50 %-a – első időközi beszámoló + kifizetés (1-3 hónapról) – második időközi beszámoló (4-6 hónapról) itt nincs kifizetés – záró beszámoló + kifizetés (7-12 hónapról) – 12 hónap megvalósítási időszak + 12 hónap fenntartási időszak – mentorálás kötelező igénybevétele 2 éven keresztül.

• A Támogatás maximális összege és annak megoszlása: 4 500 000 Ft, mely maximum 3 000 000 Ft személyi jellegű ráfordításból a 12 hónapra, valamint 1 500 000 Ft vállalkozás indításához, fejlesztéséhez kapcsolódó költség. Lehet kevesebb támogatást igényelni, akkor a fenti számok értelemszerűen csökkennek.

Személyes közreműködőként, főállású munkaviszonyban, szükséges működtetni a támogatott vállalkozást. Társas vállalkozás esetén minősített többségi tulajdonnal kell rendelkezni (75%), valamint a vezető tisztségviselői pozíciót is be kell tölteni.

• A fenntartási időszakban sem szüneteltethető az egyéni vállalkozás.
• A projekt fizikai befejezését magában foglaló naptári évben nettó 1 000 000 Ft árbevétel, egyéni vállalkozó esetében az adóalapba beszámított bevétel igazolása szükséges.
• A program keretében maximum 1000 vállalkozás részesülhet a maximális vissza nem térítendő támogatásban, azaz a 4 500 000 Ft-os támogatásban.

A Programra jelentkezni 2023. augusztus 1-től lehet a www.ofa.hu oldalon, ahol a Programmal kapcsolatos információk, Felhívás, GYIK letölthető. A részletes információk elolvasását követően felmerülő kérdéseket 2023. június 1-től az OFA elérhetőségein, a [email protected] e-mail címen, valamint a 36-1/555-2900 telefonszám 4-es menüpontján keresztül lehet feltenni.

Linkek:

https://ofa.hu/hu/programs/vallalkozo-start-ii-program-az-indulo-vallalkozasokert
https://ofa.hu/hu/news/vallalkozo-start-ii-program-az-indulo-vallalkozasokert/

A korábbi VVT programok kronológiája idővonalon elhelyezve 2012-től:

https://www.mva.hu/a-vallalkozo-valas-tamogatasi-lehetosegrol/

Érsek M. Zoltán

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Ingyen dolgozott, most elképzelhetetlenül nagy fizetést kaphat a Tesla vezér

A Tesla arra kéri a befektetőket, hogy hagyják jóvá Elon Musk 56 milliárd dolláros (!) bércsomagját.

Jó hír a légi utazóknak: nagyot nő a Ryanair flottája a nyáron

A Ryanair tovább bővíti flottáját azzal, hogy 40 új Boeing repülőgép leszállítására számít július közepéig

Oroszország a fejlett országoknál jobban növekedhet 2024-ben

A Reuters múlt havi közvélemény-kutatása szerint az orosz központi bank várhatóan 16%-on tartja irányadó kamatát a következő, április 26-i kamatmeghatározó ülésén. A Reuters által megkérdezett elemzők 2024 végére 12,5%-on várják a kamatlábakat

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.
Hirdetés

Hírek

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.