Kezdőlap Gazdaság Akár 4,5 milliós anyagi segítség a mikrovállalkozóvá váláshoz
No menu items!

Akár 4,5 milliós anyagi segítség a mikrovállalkozóvá váláshoz

Amit már sokan, nagyon régóta vártak bekövetkezett: a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ma hajnali hírlevelében jelezte, hogy az OFA, Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft-nál 2023. augusztus 1-én induló regisztrációval elérhető lesz a Vállalkozó Start II. Program, az induló vállalkozásokért.

Az MVA hírlevele szerint, mivel az új program szakmai paraméterezése hasonló, de nem teljesen ugyanolyan, mint a korábbi, sikeres VVT (Vállalkozóvá Válás Támogatása) programoké, javasolt a tájékoztatók figyelmes átolvasása.

Főbb paraméterek, feltételek:

• 18-64 év közötti, minimum 8 általánost végzett, magyarországi állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, más vállalkozásban többségi tulajdonnal NEM rendelkező magánszemély pályázhat;
• NEM TÁMOGATHATÓ: korábbi vállalkozóvá válást támogató programban résztvevő személy.

A program két komponensből épül fel

• I. Komponens: Regisztráció – kompetencia teszt – személyes elbeszélgetés – szerződéskötés – 90 órás online vállalkozói képzés – személyre szabott tanácsadás – üzleti terv elkészítése – üzleti terv jóváhagyása, szakmai bíráló bizottság által.

• II. Komponens: Üzleti terv jóváhagyása után, 90 napon belül vállalkozásalapítás – az I. komponensben részt vevők által alapított vállalkozás pályázatot nyújt be a vissza nem térítendő támogatásra – Támogatói okirat + előzetes kifizetés, az igényelt támogatás 50 %-a – első időközi beszámoló + kifizetés (1-3 hónapról) – második időközi beszámoló (4-6 hónapról) itt nincs kifizetés – záró beszámoló + kifizetés (7-12 hónapról) – 12 hónap megvalósítási időszak + 12 hónap fenntartási időszak – mentorálás kötelező igénybevétele 2 éven keresztül.

• A Támogatás maximális összege és annak megoszlása: 4 500 000 Ft, mely maximum 3 000 000 Ft személyi jellegű ráfordításból a 12 hónapra, valamint 1 500 000 Ft vállalkozás indításához, fejlesztéséhez kapcsolódó költség. Lehet kevesebb támogatást igényelni, akkor a fenti számok értelemszerűen csökkennek.

Személyes közreműködőként, főállású munkaviszonyban, szükséges működtetni a támogatott vállalkozást. Társas vállalkozás esetén minősített többségi tulajdonnal kell rendelkezni (75%), valamint a vezető tisztségviselői pozíciót is be kell tölteni.

• A fenntartási időszakban sem szüneteltethető az egyéni vállalkozás.
• A projekt fizikai befejezését magában foglaló naptári évben nettó 1 000 000 Ft árbevétel, egyéni vállalkozó esetében az adóalapba beszámított bevétel igazolása szükséges.
• A program keretében maximum 1000 vállalkozás részesülhet a maximális vissza nem térítendő támogatásban, azaz a 4 500 000 Ft-os támogatásban.

A Programra jelentkezni 2023. augusztus 1-től lehet a www.ofa.hu oldalon, ahol a Programmal kapcsolatos információk, Felhívás, GYIK letölthető. A részletes információk elolvasását követően felmerülő kérdéseket 2023. június 1-től az OFA elérhetőségein, a [email protected] e-mail címen, valamint a 36-1/555-2900 telefonszám 4-es menüpontján keresztül lehet feltenni.

Linkek:

https://ofa.hu/hu/programs/vallalkozo-start-ii-program-az-indulo-vallalkozasokert
https://ofa.hu/hu/news/vallalkozo-start-ii-program-az-indulo-vallalkozasokert/

A korábbi VVT programok kronológiája idővonalon elhelyezve 2012-től:

https://www.mva.hu/a-vallalkozo-valas-tamogatasi-lehetosegrol/

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

A LEGO beruházása 300 új munkahelyet hoz létre

A világon működő öt gyáruk közül háromban végzik a LEGO-gyártás teljes folyamatát - a nyíregyházi üzem is ilyen.

Sikeres nyári szezont zárt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres nyári szezont zárt, a látogatók száma az egy évvel korábbihoz hasonló volt, az árbevétel azonban több mint duplája lett a 2022-esnek és a tervezettnek is.

A Ryanair ritkítja idei téli menetrendjét

A Boeing 737-es repülőgépek átadásainak késése miatt visszavágja járatai számát október végétől az ír fapados.-írta az AIRportal.

Hírek

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Gazdaság

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.