Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Az Opus Globalnál folytatja a Budapest Bank volt vezére
No menu items!

Az Opus Globalnál folytatja a Budapest Bank volt vezére

Új vezérigazgatót választott és újraválasztotta igazgatósági elnökét az Opus Global Nyrt. május 3-án megalakult új igazgatósága.

A tőzsdei társaság vezérigazgatójává Lélfai Koppányt, az igazgatóság elnökévé ismételten Vida Józsefet nevezték ki. Az újonnan megválasztott vezetők feladata lesz az Opus stratégiai irányvonalának meghatározása.

Kiemelték, az Opus Global Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingjaként konszolidált szinten a tavalyi évet 41,6 milliárd forintos nyereséggel zárta. Az elmúlt évek tudatos építkezésének, valamint a portfólió átlagon felüli szintű bővítésének köszönhetően a cégcsoport mára olyan gazdasági súllyal és potenciállal rendelkezik, amely a magyar gazdaság sikerének formálásában is jelentős szerepet játszik. Ezen gazdasági erő további fejlődése és potenciáljának további kihasználása komoly feladat és kihívás.

Az új igazgatóság bővítése a komoly szaktudású és mély szakterületi tapasztalatokkal rendelkező tagokkal, valamint az új vezérigazgató megbízásai is ezt a célt szolgálják – olvasható a közleményben.

Vida József

Vida József, az igazgatóság elnöke a személyi változásokról szólva kifejtette: az Opus túl van egy sikeres 5 éves időszakon, amely a bővítésről és a négy stabil alappillér, az energetika, a turizmus, az ipari termelés és az élelmiszeripar szegmens kialakításáról szólt. Egy új korszak következik a vállalatcsoport életében, ennek a legfőbb jellemzői a konszolidáció, a csoporton belüli szinergiák kibővítése és kiaknázása és az erre épülő stratégai célok kijelölése. A társaság új igazgatósága és az új vezérigazgató személye is garancia az új feladat elvégzésének várható sikerére.

Az Opus Global Nyrt. vezérigazgatói tisztségét május 10-től betöltő Lélfai Koppány 2018. január 1-től 2022. március 31-ig irányította a Budapest Bankot elnök-vezérigazgatóként, de igazgatósági elnökként már 2017. április 1-től részt vett a bank irányításában és stratégiai döntéshozatalában. 2000 és 2011 között az MFB Zrt. üzleti, később jogi területén dolgozott, majd 2016 novemberéig vezérigazgatóként irányította a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-t. 2016 novemberétől az MFB Zrt. vezérigazgató-helyettesi és belső igazgatósági tagi tisztségeit látta el.

Lélfai Koppány

Lélfai Koppány vezérigazgatói megbízatásáról szólva kiemelte: az Opusnak a magyar gazdaság stratégiai ágazatiban megvalósult befektetései, és annak során létrehozott négy divízió működtetése alapos és szerteágazó szakértelmet igényel, hiszen az egymástól lényegesen különböző iparágakban tevékenykedő leányvállalatok irányítását végzi a holdingközpont. Örömtelinek nevezte, hogy ezt a sokszínűséget az igazgatóság összetétele és tagjainak száma is tükrözi, és úgy fogalmazott, vezérigazgatóként az lesz az elsőrendű feladata, hogy a sokszínűségben rejlő szinergiák kiaknázása mellett konszolidálja a vállalatcsoportot.

A közleményben az igazgatóság köszönetét fejezte ki Dzsubák Attila Zsolt vezérigazgatónak, aki 2020 júliusától vezette az Opus Global Nyrt.-t, vezetése alatt olyan jelentős akvizíciók valósultak meg, mint a Tigáz és a Titász OPUS Csoporthoz történő csatlakozása és integrációja.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Enyhe emelkedés várható nyitásban

A nemzetközi befektetői hangulat mérsékelten pozitív, így nyitásban kismértékű emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén.

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

Az árbevételt a lehető legjobban maximalizálni kell ahhoz, hogy minél nagyobb eséllyel jussunk minél több támogatási forráshoz.

A zöldenergiára való áttérés az iparstratégia fontos pillére

Az ökoszisztéma-építésben, a gazdaság- és iparpolitikában több megújulás is várható az új iparstratégia mentén.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.