Hirdetés
Kezdőlap Hírek Elon Musk miatt kivonulhat a Twitterről a német kancellár
No menu items!

Elon Musk miatt kivonulhat a Twitterről a német kancellár

Illusztráció: Bigstock

Miután Elon Musk felvásárolta a Twittert, a dolgok a fejük tetejére álltak. Ezt a német kancellári hivatal is aggodalommal figyeli, Olaf Scholz kancellár pedig a Twitterről való kivonulását fontolgatja.

Tömeges elbocsátások, kétes fiókok közzététele és zűrzavar az ellenőrzött fiókokkal kapcsolatban. Az első hetek a Twitteren az új főnök, Elon Musk alatt – ahogy a Spiegel cikke fogalmaz – viharosak voltak. És még mindig nagyon sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy a milliárdos milyen irányba kormányozza a nemrég felvásárolt vállalatot.

E bizonytalanságok miatt Olaf Scholz német kancellár azt fontolgatja, hogy kilép az online platformról. “A kancellár és a Szövetségi Sajtóhivatal nagyon alaposan vizsgálja a Twitter fejlődését az Elon Musk általi átvétel óta” – mondta Steffen Hebestreit kormányszóvivő a Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) című lapnak.

A folyamat során – mondta – “mérlegeljük egyrészt a platform fejlesztését, másrészt a helyette használható lehetséges alternatívákat“.

Olaf Scholz. Fotó: Wikipedia

Az a feladatunk, hogy széles körű tájékoztatást nyújtsunk a szövetségi kormány munkájáról, és a lehető legtöbb csatornát szeretnénk használni, hogy a felhasználókat ott érjük el, ahol egyébként is tájékozódnak” – mondta Hebestreit az RND-nek. A Twitter az előző kormány által létrehozott csatorna, amellyel Scholz mintegy 600 ezer, a kormányszóvivő pedig mintegy 100 ezer követőt ér el.

Nagyon rövidlátó” lenne, ha “most feladnánk ezt az információs csatornát anélkül, hogy lenne alternatívánk” – folytatta Hebestreit. “Mindazonáltal nem hunyhatunk szemet afölött, ha a hálózaton a problémás fejlemények egyre nagyobb méreteket öltenek.”

Musk október végén 44 milliárd dollárért vette át a Twittert. Ezt követően nemcsak a vezetőséget, hanem 7500 alkalmazottjának mintegy felét is kirúgta. A kritikusok attól tartanak, hogy Musk drasztikusan korlátozhatja a Twitter harcát a gyűlöletüzenetek és álhírek terjedése ellen.

Scholz kancellár az első olyan twitterező kancellár, akinek a szóvivői és kormányzati profil mellett személyes fiókja is van a platformon. Hebestreit szerint azonban az üzeneteket nem ő írja, hanem a Szövetségi Sajtóhivatal egy csapata.

A TikTok nevű kínai videoklip platformon viszont Scholznak nem állítanak fel csatornát – magyarázta Hebestreit. Az erre vonatkozó határozat már megszületett.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Heti makronaptár – Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH

A jövő héten a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról, az ipari termelői árakról és a szolgáltatások külkereskedelméről közöl adatokat.

BÉT – Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt péntekihez képest 757,89 pontos, vagyis 1,11 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárta a hetet

Versenyképes vállalkozások segítik a fejlődő kistérségeket

A hazai mezőgazdaság 2010 óta látványos fejlődésen ment keresztül, ennek ékes bizonyítékai a Kiskun Expon kiállító vállalkozások, melyek megmutatják  a magyar vidék erejét és versenyképességét

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje

Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...