Kezdőlap Hírek Elon Musk miatt kivonulhat a Twitterről a német kancellár
No menu items!

Elon Musk miatt kivonulhat a Twitterről a német kancellár

Illusztráció: Bigstock

Miután Elon Musk felvásárolta a Twittert, a dolgok a fejük tetejére álltak. Ezt a német kancellári hivatal is aggodalommal figyeli, Olaf Scholz kancellár pedig a Twitterről való kivonulását fontolgatja.

Tömeges elbocsátások, kétes fiókok közzététele és zűrzavar az ellenőrzött fiókokkal kapcsolatban. Az első hetek a Twitteren az új főnök, Elon Musk alatt – ahogy a Spiegel cikke fogalmaz – viharosak voltak. És még mindig nagyon sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy a milliárdos milyen irányba kormányozza a nemrég felvásárolt vállalatot.

E bizonytalanságok miatt Olaf Scholz német kancellár azt fontolgatja, hogy kilép az online platformról. “A kancellár és a Szövetségi Sajtóhivatal nagyon alaposan vizsgálja a Twitter fejlődését az Elon Musk általi átvétel óta” – mondta Steffen Hebestreit kormányszóvivő a Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) című lapnak.

A folyamat során – mondta – “mérlegeljük egyrészt a platform fejlesztését, másrészt a helyette használható lehetséges alternatívákat“.

Olaf Scholz. Fotó: Wikipedia

Az a feladatunk, hogy széles körű tájékoztatást nyújtsunk a szövetségi kormány munkájáról, és a lehető legtöbb csatornát szeretnénk használni, hogy a felhasználókat ott érjük el, ahol egyébként is tájékozódnak” – mondta Hebestreit az RND-nek. A Twitter az előző kormány által létrehozott csatorna, amellyel Scholz mintegy 600 ezer, a kormányszóvivő pedig mintegy 100 ezer követőt ér el.

Nagyon rövidlátó” lenne, ha “most feladnánk ezt az információs csatornát anélkül, hogy lenne alternatívánk” – folytatta Hebestreit. “Mindazonáltal nem hunyhatunk szemet afölött, ha a hálózaton a problémás fejlemények egyre nagyobb méreteket öltenek.”

Musk október végén 44 milliárd dollárért vette át a Twittert. Ezt követően nemcsak a vezetőséget, hanem 7500 alkalmazottjának mintegy felét is kirúgta. A kritikusok attól tartanak, hogy Musk drasztikusan korlátozhatja a Twitter harcát a gyűlöletüzenetek és álhírek terjedése ellen.

Scholz kancellár az első olyan twitterező kancellár, akinek a szóvivői és kormányzati profil mellett személyes fiókja is van a platformon. Hebestreit szerint azonban az üzeneteket nem ő írja, hanem a Szövetségi Sajtóhivatal egy csapata.

A TikTok nevű kínai videoklip platformon viszont Scholznak nem állítanak fel csatornát – magyarázta Hebestreit. Az erre vonatkozó határozat már megszületett.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A vizsgálat lezárult, felejtse el?

A GVH Versenytanácsa megállapította, hogy a feltételezett jogsértés egyértelműen nem volt bizonyítható, mivel a fizetési terminálon már nem volt alapértelmezetten beállítva a borravaló mértéke és a fogyasztók maguk dönthetik el, hogy 0 és 20 százalék között mekkora mértékű borravalót adnak.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.

BÉT – Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a BÉT-en

Kisebb pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor szenior elemzője szerint, a hangulat azonban továbbra is törékeny.

Devizapiac – Alig változott péntek reggelre a forint árfolyama

Alig változott a forint árfolyama az előző délutáni jegyzéséhez képest péntek reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Hírek

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék, Londonban bankszünnap

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban bankszünnap miatt egész nap nincs kereskedés.

Zsinagógák Hete: augusztus 27-től szeptember 10-ig

Már szokás szerint ismét a Sóletfesztivállal indul a Zsinagógák Hete, amely augusztus 27-től szeptember 10-ig változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja a közönséget Budapesten és vidéki helyszíneken.

Gazdaság

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A kamatemelési sorozat kezdete óta a mostani kamatdöntő ülés volt az első, amelyen a monetáris testület nem emelte a jegybanki kamatszintet.

Devizapiac – Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült csütörtök reggelre a forint az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.