Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság Innovatív dokumentumkezelési megoldások nyitnak új távlatokat a HR világában
No menu items!

Innovatív dokumentumkezelési megoldások nyitnak új távlatokat a HR világában

Bár a tavalyi évvel hazánkban is beköszöntött a hibrid munkavégzés kora, a teljes digitális átalakulás még várat magára.

Személyes adatok, szenzitív információk, évekre visszamenő archív dokumentumok: az emberi erőforrásokat koordináló HR szakma esetében elengedhetetlen az adatok GDPR-kompatibilis kezelése és tárolása, az adatvédelmi elvárásoknak megfelelő archiválása és a jogi megfelelőség biztosítása. Nincs ez másképp otthoni munkavégzés során se, amikor a kollégák adatai átkerülnek a digitális térbe. Azonban nem megfelelő technológiai háttérrel kihívást jelenthet az információ biztonságos kezelése, valamint a zökkenőmentes kommunikáció. Ebből adódóan számos szervezet mindennapjaiban még most is fontos szerepet tölt be a papíralapú dokumentumkezelés. Egy nyár elején készült kutatásból* kiderült, hogy a legtöbb vállalkozásnál a mai napig vegyesen, tehát papíralapon és digitális formában is archiválják a különböző iratokat.

Az elveszett dokumentum a legnagyobb frusztráció

A HR szakemberek számára a mindennapos feladatok legfontosabb eleme a személyes információ. A cégekhez jelentkezők önéletrajza, a már meglévő kollégák betegszabadságai, jelenléti íve vagy riportok készítése – a kutatást végző Canon Hungária Kft. szakemberei szerint épp ezek a dokumentumok kezelése jelenti a legnagyobb kihívást. A főképp manuálisan elvégzett folyamatok amellett, hogy lényegesen megnehezítik a visszakereshetőséget, biztonsági kockázatot is jelentenek. A felmérésben megkérdezettek jelentős része, 35,8 illetve 20,1 százaléka szerint az adminisztráció kezelésére fordított idő mennyisége és a papíralapú adatok elvesztése jelenti a legtöbb problémát.

A válaszadók több mint egyharmada (37,6%) a könnyű kezelhetőséget, felhasználóbarát rendszert szeretne, ami nem csak megkönnyíti, de fel is gyorsítja a folyamatot. Fontosnak (29,2%) tartották a meglévő rendszerekkel való integrálhatóságot és összeilleszthetőséget.

Felhő alapú szolgáltatás, innovatív dokumentumkezelési megoldások és hibrid funkciók

Az elsősorban képalkotó-, optikai- és nyomtatási megoldásairól ismert Canon a „digitális asszisztens” koncepciójában látja a jövőt. A cég szerint egy dokumentumkezelő rendszer akkor működik jól,  ha valódi, személyre szabott segítséget nyújt a mindennapokban a kollégák számára, hogy növelje a hatékonyságot és időt spóroljon. Ehhez kulcsfontosságú a felhő alapú hozzáférés, mellyel távolról is kezelhetőek az eszközök, mégis javítja az adminisztráció minőségét és csökkenti az adatvesztés kockázatát. Illetve olyan technológia, amely automatikusan a megfelelő beállításokat alkalmazza, felismeri a releváns információkat és a megfelelő helyre továbbítja őket.

Az innovatív dokumentumkezelési megoldások széles funkcionalitással segítenek a HR szakembereknek a gyorsabb és hatékonyabb feladatvégzésben. Az automatizált folyamatokkal és előre konfigurált dokumentumfeldolgozási-funkciókkal támogatják az átlátható munkavégzést – gyakoribb home office vagy távmunka esetén is. Továbbá könnyedén hozzáilleszthetők a már meglévő hardver eszközparkhoz, ezáltal segítenek megteremteni az egyensúlyt a papíralapú adattárolás hagyománya és formaisága, illetve a gyors és megbízható digitális dokumentummenedzsment között.

Ha szeretne többet tudni a dokumentumkezelési megoldásokról, keresse fel a http://www.canon.hu/digitalis-asszisztens oldalt és kérje szakértők segítségét!

*A Canon saját, 2021 áprilisában végzett online felmérése.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A Moderna, már az influenza, Omicron kombinációt favorizálja

A Moderna közölte, hogy a következő generációs COVID-19 vakcinajelöltje...

ESG társadalmi pillér: így lehet versenyelőny a különbözőségből, a diverzitásból

A diverzitás, a különbözőség megkülönböztetetten fontos tényezője lett az...

ESG – mit jelent a három betű, ami meghatározza a jövőt

A fenntarthatósági trendek előretörésével, amit már jogszabályi elvárások is...

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed,...
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed, szerdán változatlanul tartotta a kamatlábakat, miközben a kamatcsökkentés kezdetét legfeljebb decemberre tolta ki. Így a...

Csökkentek a nem fizető hitelek, rövidebb a bankok feketelistája

A bankok feketelistája, a negatív KHR (régebbi nevén BAR-lista) is egyre rövidebb.

Nem volt megtakarítás, csak az adósságot halmozta a lakosság áprilisban

Az új szerződések száma is szokatlanul magas volt, meghaladta a 26 ezret, ez sem fordult elő már 2019 októbere óta.

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.