Kezdőlap Gazdaság Innovatív dokumentumkezelési megoldások nyitnak új távlatokat a HR világában
No menu items!

Innovatív dokumentumkezelési megoldások nyitnak új távlatokat a HR világában

Bár a tavalyi évvel hazánkban is beköszöntött a hibrid munkavégzés kora, a teljes digitális átalakulás még várat magára.

Személyes adatok, szenzitív információk, évekre visszamenő archív dokumentumok: az emberi erőforrásokat koordináló HR szakma esetében elengedhetetlen az adatok GDPR-kompatibilis kezelése és tárolása, az adatvédelmi elvárásoknak megfelelő archiválása és a jogi megfelelőség biztosítása. Nincs ez másképp otthoni munkavégzés során se, amikor a kollégák adatai átkerülnek a digitális térbe. Azonban nem megfelelő technológiai háttérrel kihívást jelenthet az információ biztonságos kezelése, valamint a zökkenőmentes kommunikáció. Ebből adódóan számos szervezet mindennapjaiban még most is fontos szerepet tölt be a papíralapú dokumentumkezelés. Egy nyár elején készült kutatásból* kiderült, hogy a legtöbb vállalkozásnál a mai napig vegyesen, tehát papíralapon és digitális formában is archiválják a különböző iratokat.

Az elveszett dokumentum a legnagyobb frusztráció

A HR szakemberek számára a mindennapos feladatok legfontosabb eleme a személyes információ. A cégekhez jelentkezők önéletrajza, a már meglévő kollégák betegszabadságai, jelenléti íve vagy riportok készítése – a kutatást végző Canon Hungária Kft. szakemberei szerint épp ezek a dokumentumok kezelése jelenti a legnagyobb kihívást. A főképp manuálisan elvégzett folyamatok amellett, hogy lényegesen megnehezítik a visszakereshetőséget, biztonsági kockázatot is jelentenek. A felmérésben megkérdezettek jelentős része, 35,8 illetve 20,1 százaléka szerint az adminisztráció kezelésére fordított idő mennyisége és a papíralapú adatok elvesztése jelenti a legtöbb problémát.

A válaszadók több mint egyharmada (37,6%) a könnyű kezelhetőséget, felhasználóbarát rendszert szeretne, ami nem csak megkönnyíti, de fel is gyorsítja a folyamatot. Fontosnak (29,2%) tartották a meglévő rendszerekkel való integrálhatóságot és összeilleszthetőséget.

Felhő alapú szolgáltatás, innovatív dokumentumkezelési megoldások és hibrid funkciók

Az elsősorban képalkotó-, optikai- és nyomtatási megoldásairól ismert Canon a „digitális asszisztens” koncepciójában látja a jövőt. A cég szerint egy dokumentumkezelő rendszer akkor működik jól,  ha valódi, személyre szabott segítséget nyújt a mindennapokban a kollégák számára, hogy növelje a hatékonyságot és időt spóroljon. Ehhez kulcsfontosságú a felhő alapú hozzáférés, mellyel távolról is kezelhetőek az eszközök, mégis javítja az adminisztráció minőségét és csökkenti az adatvesztés kockázatát. Illetve olyan technológia, amely automatikusan a megfelelő beállításokat alkalmazza, felismeri a releváns információkat és a megfelelő helyre továbbítja őket.

Az innovatív dokumentumkezelési megoldások széles funkcionalitással segítenek a HR szakembereknek a gyorsabb és hatékonyabb feladatvégzésben. Az automatizált folyamatokkal és előre konfigurált dokumentumfeldolgozási-funkciókkal támogatják az átlátható munkavégzést – gyakoribb home office vagy távmunka esetén is. Továbbá könnyedén hozzáilleszthetők a már meglévő hardver eszközparkhoz, ezáltal segítenek megteremteni az egyensúlyt a papíralapú adattárolás hagyománya és formaisága, illetve a gyors és megbízható digitális dokumentummenedzsment között.

Ha szeretne többet tudni a dokumentumkezelési megoldásokról, keresse fel a http://www.canon.hu/digitalis-asszisztens oldalt és kérje szakértők segítségét!

*A Canon saját, 2021 áprilisában végzett online felmérése.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Londoni elemzők: az MNB a kamatemelés lassítása ellenére továbbra is szigorú

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB)...

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden, korrigálva az előző napi erős veszteségeket.

Románia – Koronavírus. Naponta több mint száz halott

Romániában a kéthetes mozgóátlag több mint duplájára, száz fölött ugrott kedden az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma, és az utolsó 24 órában újonnan diagnosztizált fertőzések is immár több mint kétszer is vannak két hét átlagának.

Magasabb inflációt és GDP-t vár 2021-re az MNB

A Magyar Nemzeti Bank 4,6-4,7 százalékra emelte idei inflációs és 6,5-7,0 százalékra GDP-várakozását legfrissebb Inflációs jelentésében.

Hírek

Románia – Koronavírus. Naponta több mint száz halott

Romániában a kéthetes mozgóátlag több mint duplájára, száz fölött ugrott kedden az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma, és az utolsó 24 órában újonnan diagnosztizált fertőzések is immár több mint kétszer is vannak két hét átlagának.

Katonai konvojra kell számítani többfelé az utakon

Kiképzés miatt katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszloppal találkozhatnak az autósok csütörtökön és pénteken több autópályán és főúton is - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Nagyot gyengült a forint a kamatemelés után

Jelentősen gyengült a forint az MNB kamatdöntésének kihirdetése után: az euró jegyzése 354,56 forintra emelkedett a bankközi devizapiacon. A döntés közzététele előtt egy perccel még 353,04 forinton állt a jegyzés.

Kiskörei vízerőmű – nyolc sérült. Turbinahiba okozhatta a robbanást

A Tiszavíz Vízerőmű Kft. kiskörei telephelyén az egyik turbina tervezett, éves karbantartása során történt robbanás hétfőn - közölte az MVM.

Manny Pacquiao ringbe száll az elnöki székért

A profi ökölvívás sztárja, Manny Pacquiao is indul a Fülöp-szigeteki elnökválasztáson, és befejezettnek tekinti a karrierjét.

Szlovák maffia. Korrupció – a különleges ügyészt 14 évre és teljes vagyonelkobzásra ítélték

Tizennégy év börtönnel sújtotta a legsúlyosabb bűncselekményekben eljáró szlovákiai különleges ügyészség egykori vezetőjét a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) városának különbírósága.

Rekordot döntött tavaly a könyvkiadás

Tízéves könyvkiadási csúcs dőlt meg a pandémia évében: 2020-ban adták ki a legtöbb művet, a példányszámok viszont csökkentek. A vásárlók jellemzően öt-hatezer forintot költöttek egy könyvvásárlás során.

A gyerekeket is oltják, a harmadik adagot is beadják már Angliában

Már oltják Angliában a 12-15 éves korosztály tagjait az új típusú koronavírus ellen. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) ugyancsak elkezdte a hatáserősítő harmadik oltási adagok beadását is. 

Gazdaság

Londoni elemzők: az MNB a kamatemelés lassítása ellenére továbbra is szigorú

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris alapállása a kamatemelés ütemének csökkentése ellenére továbbra is meglehetősen szigorú, bár ebben a ciklusban...

Negyedszer is emelte az alapkamatot az MNB – változott a kamatfolyosó is

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 15 bázisponttal 1,65 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A testület azonos mértékben emelte a kamatfolyosót is, 0,7 százalék és 2,60 százalék közé.

Londoni elemzők: még egy kamatemelés biztos az MNB részéről

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi monetáris szigorítási ciklusán belül egy kamatemelés még bizonyosra vehető.

Moratórium – Bankszövetség: méltánytalan a kamatok utólagos csökkentése

Méltánytalan a hitelkártyák és a folyószámlahitelek kamatát a személyi kölcsön kamatával egyező kamatra visszamenőleges hatállyal átszámolni, mivel a különböző termékek kamatozása és kockázata egymástól eltérő - közölte a Magyar Bankszövetség.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom