Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság Innovatív dokumentumkezelési megoldások nyitnak új távlatokat a HR világában
No menu items!

Innovatív dokumentumkezelési megoldások nyitnak új távlatokat a HR világában

Bár a tavalyi évvel hazánkban is beköszöntött a hibrid munkavégzés kora, a teljes digitális átalakulás még várat magára.

Személyes adatok, szenzitív információk, évekre visszamenő archív dokumentumok: az emberi erőforrásokat koordináló HR szakma esetében elengedhetetlen az adatok GDPR-kompatibilis kezelése és tárolása, az adatvédelmi elvárásoknak megfelelő archiválása és a jogi megfelelőség biztosítása. Nincs ez másképp otthoni munkavégzés során se, amikor a kollégák adatai átkerülnek a digitális térbe. Azonban nem megfelelő technológiai háttérrel kihívást jelenthet az információ biztonságos kezelése, valamint a zökkenőmentes kommunikáció. Ebből adódóan számos szervezet mindennapjaiban még most is fontos szerepet tölt be a papíralapú dokumentumkezelés. Egy nyár elején készült kutatásból* kiderült, hogy a legtöbb vállalkozásnál a mai napig vegyesen, tehát papíralapon és digitális formában is archiválják a különböző iratokat.

Az elveszett dokumentum a legnagyobb frusztráció

A HR szakemberek számára a mindennapos feladatok legfontosabb eleme a személyes információ. A cégekhez jelentkezők önéletrajza, a már meglévő kollégák betegszabadságai, jelenléti íve vagy riportok készítése – a kutatást végző Canon Hungária Kft. szakemberei szerint épp ezek a dokumentumok kezelése jelenti a legnagyobb kihívást. A főképp manuálisan elvégzett folyamatok amellett, hogy lényegesen megnehezítik a visszakereshetőséget, biztonsági kockázatot is jelentenek. A felmérésben megkérdezettek jelentős része, 35,8 illetve 20,1 százaléka szerint az adminisztráció kezelésére fordított idő mennyisége és a papíralapú adatok elvesztése jelenti a legtöbb problémát.

A válaszadók több mint egyharmada (37,6%) a könnyű kezelhetőséget, felhasználóbarát rendszert szeretne, ami nem csak megkönnyíti, de fel is gyorsítja a folyamatot. Fontosnak (29,2%) tartották a meglévő rendszerekkel való integrálhatóságot és összeilleszthetőséget.

Felhő alapú szolgáltatás, innovatív dokumentumkezelési megoldások és hibrid funkciók

Az elsősorban képalkotó-, optikai- és nyomtatási megoldásairól ismert Canon a „digitális asszisztens” koncepciójában látja a jövőt. A cég szerint egy dokumentumkezelő rendszer akkor működik jól,  ha valódi, személyre szabott segítséget nyújt a mindennapokban a kollégák számára, hogy növelje a hatékonyságot és időt spóroljon. Ehhez kulcsfontosságú a felhő alapú hozzáférés, mellyel távolról is kezelhetőek az eszközök, mégis javítja az adminisztráció minőségét és csökkenti az adatvesztés kockázatát. Illetve olyan technológia, amely automatikusan a megfelelő beállításokat alkalmazza, felismeri a releváns információkat és a megfelelő helyre továbbítja őket.

Az innovatív dokumentumkezelési megoldások széles funkcionalitással segítenek a HR szakembereknek a gyorsabb és hatékonyabb feladatvégzésben. Az automatizált folyamatokkal és előre konfigurált dokumentumfeldolgozási-funkciókkal támogatják az átlátható munkavégzést – gyakoribb home office vagy távmunka esetén is. Továbbá könnyedén hozzáilleszthetők a már meglévő hardver eszközparkhoz, ezáltal segítenek megteremteni az egyensúlyt a papíralapú adattárolás hagyománya és formaisága, illetve a gyors és megbízható digitális dokumentummenedzsment között.

Ha szeretne többet tudni a dokumentumkezelési megoldásokról, keresse fel a http://www.canon.hu/digitalis-asszisztens oldalt és kérje szakértők segítségét!

*A Canon saját, 2021 áprilisában végzett online felmérése.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Takarékbank: a növekedés 6, az infláció 5,5 százalék lehet az idén

A Takarékbank makrogazdasági elemzői a 2021-es GDP-prognózisukat 6,9 százalékra mérsékelték a korábbi 8 százalékról, az idei évi növekedési előrejelzésüket pedig 6 százalékra a korábbi 7 százalékról, alapvetően az alkatrészhiányok miatt.

Eurostat: a hiány és az adósság is csökkent az EU-ban

A tavalyi harmadik negyedévben az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt csökkent az államháztartási hiány és az államadósság hazai össztermékhez (GDP) viszonyított aránya a második negyedévvel összevetve.

Jön az időalapú BKK-jegy – két változatban

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain használható időalapú jegyek bevezetéséről a jövő héten tárgyal a Fővárosi Közgyűlés. Kedvező határozat esetén tavasztól jöhetnek az ilyen menetjegyek - közölte a vállalat.

HR Covid után – A jövő már itt van! I. rész

A Covid-19 kivételes lehetőséget teremtett és teremt a humánerőforrás-menedzsment (HR) számára, hogy az eddigi feladatai megerősítése mellett hosszabb távra is új tevékenységekkel és folyamatokkal bővítse szerepét. A szervezetek HR részlegei egyrészről napi és stratégiai szinten vesznek részt a döntéshozatalban, másrészről mind több kezdeményezéssel állnak elő a pandémia alatti és utáni teendőkkel kapcsolatban. Dr. Gonda György írása AzÜzlet.hu Menedzser Akadémiájában.

Hírek

Jön az időalapú BKK-jegy – két változatban

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain használható időalapú jegyek bevezetéséről a jövő héten tárgyal a Fővárosi Közgyűlés. Kedvező határozat esetén tavasztól jöhetnek az ilyen menetjegyek - közölte a vállalat.

Csalók élnek vissza a NAV honlapjával

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott csaló portál jelent meg az interneten - figyelmeztetett az adóhivatal.

Brexit – Soha ennyi brit nem élt még Franciaországban

Közel 100 ezer brit állampolgár kapott tartózkodási engedélyt a Brexit miatt tavaly Franciaországban - közölte a francia belügyminiszter.

Megdőlt a közbeszerzési csúcs

Rekordév volt a közbeszerzésben tavaly: 2021-ben a közbeszerzési piac mérete meghaladta a 4221 milliárd forintot, ebből több mint 2500 milliárd forint jutott a kkv-knak - közölte a Közbeszerzési Hatóság.

Filmstúdió épül a világűrben

Sportarénát és filmstúdiót akar az űrbe küldeni a Space Entertainment Enterprise (SEE). A tervek szerint az űrkapszulát 2024 decemberére építené meg a Tom Cruise készülő űrmozijának készítésében közreműködő cég - írja a Variety.

Hollandia 175 millió eurót fizet egy Rembrandtért

A holland szenátus jóváhagyásával elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy Hollandia megvásárolja Rembrandt van Rijn (1606-1669) Zászlóvivő című festményét - közölte az NL Times című angol nyelvű holland hírportál.

Az állam beszáll a debreceni repülőtérbe

Kormánydöntés értelmében a magyar állam 51 százalék tulajdonrészt szerez a debreceni nemzetközi repülőteret üzemeltető társaságban - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és a város polgármestere.

Újra megjelent a madárinfluenza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Ismét megjelent a magas patogenitású madárinfluenza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A vírust ezúttal Csengerújfaluban, egy 37 ezer egyedet számláló pecsenyekacsa-tartó gazdaságban mutatta ki a Nébih laboratóriuma.

Gazdaság

Magyar siker. Elindult Európa első blokklánc alapú neobankja

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén a Benker. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott blokklánc alapú neobank 600 ezer euró (214 millió forint) jegyzett tőkével kezdi működését.

MNB: változatlan az egyhetes betét kamata

A Magyar Nemzeti Bank - ahogy az előző három héten is - az előző hetivel megegyező 4,0 százalékon hirdette meg egyhetes betéti tenderét. Ezzel negyedik hete tarja ezen a szinten az effektív rátát, miután az első idei aukción megszakította a kamat emelésének november közepétől hat héten át tartó sorozatát. A jövő heti tenderre a monetáris tanács keddi ülése után kerül majd sor.
Támogatott tartalom

Profi segítség nélkül könnyű elvérezni a pénzpiacokon

Olyan időszakon vagyunk túl, amit még senki nem tapasztalt meg korábban. Az azonban világosan kiderült, hogy aki bizonytalan helyzetben hirtelen, vagy megalapozatlan döntést hozott, sokat veszíthetett – meséli Simon Péter, a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, akit a zöld befektetésekről is kérdeztünk.

Fizetési mérleg. Csökkent a hiány novemberben

Tavaly novemberben 331 millió euróval 486 millió euróra csökkent a folyó fizetési mérleg hiánya az októberi 817 millió euróról. Az ország külső finanszírozási helyzetének jellemzésére a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg összevont egyenlegéből számolt mutató az októberi 326 millió finanszírozási igényből novemberre 218 millió euró aktívumba fordult - közölte a Magyar Nemzeti Bank.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom