Kezdőlap Turizmus Itália: „A turizmus újraindul és többé nem áll le.”
No menu items!

Itália: „A turizmus újraindul és többé nem áll le.”

Az olasz idegenforgalmi miniszter bemutatta a GDP 13 százalékát adó ágazat 2021-es stratégiáját: segítség az újrainduláshoz, digitális forradalom, wellness és egészségügyi igazolvány.

Ez volt az utolsó leállás?!

A március elején bevezetett szigorú epidemiológiai intézkedések húsvét utánra ígért feloldását követően „a turizmus újraindul és többet nem áll le” – kezdte Massimo Garavaglia szakminiszter az ágazat 2021-es stratégiájának ismertetését. Véleménye szerint az idei nyár 2020-szal ellentétben igazi szezon lesz. Az olaszok a ’wellness nyaralás’, a ’digitális forradalom’ és az ’egészségügyi igazolvány’ jelszavakkal akarják világszerte csábítóvá tenni az ’Itália’ márkanevet.

Segítség nélkül nem megy

Massimo Garavaglia: az állami hiteleket addig nem kell törleszteni, amig a hotelek nem nyithatnak meg újra Kép/Forrás/italiaatavola.net/

„Tudjuk, hogy állami segítség nélkül nem lesz újraindulás” – mondta Garavaglia, segítséget ígérve az idegenforgalmi vállalkozásoknak. A miniszter a jelenleg a szállodáknak a modernizációhoz adott kamatmentes hitelekhez és vissza nem térítendő támogatásokhoz hasonló konstrukciókat ígért a turisztikai szektor minden szereplőjének az újrainduláshoz.

Garavaglia bejelentette, hogy függetlenül attól, milyen határidő szerepel a korábban megkötött szállodafelújítási megállapodásokban, az állami hiteleket addig nem kell törleszteni, amig a hotelek nem nyithatnak meg újra. A támogatásokat azért is fontosnak tartják a minisztériumban, hogy megakadályozzák az olasz idegenforgalmi vállalkozások külföldiek általi felvásárlását és a maffia további térnyerését a szektorban.

A szaktárcának 230 millió eurója áll rendelkezésre az utazási irodák számára. Az ’utazási csekk-programra’ elkülönített 2,4 milliárdból pedig még 1,6 milliárd megvan. Az akció keretében az állam egyedülállóknak 150, pároknak 300, családoknak pedig 500 eurós utalványt ad, amelyeket június 31-ig lehet beváltani olaszországi idegenforgalmi szolgáltatásokra.

A járványügy megkerülhetetlen

Garavaglia beszámolt egy külföldi marketingkampány elindításáról. Ebben Olaszország, mint már koranyártól ismét elérhető turisztikai célpont szerepel.

A Garavaglia elmondása szerint minisztériuma szorosan együttműködik a közlekedési, az egészségügyi és a kulturális tárcával, valamint a helyhatóságokkal annak érdekében, hogy 2021 nyara valóban teljes értékű szezon legyen és a külföldiek tényleg jöhessenek.

Friss hír: Éjszakai kijárási tilalmat vezethetnek be Németországban. A szövetségi kormány álláspontja szerint legalább április 18-ig meg kell hosszabbítani a korábban elrendelt korlátozásokat.

A miniszter ezzel összefüggésben elismerte, hogy a marketingkampánynál fontosabb az egyeztetés az egészségügyi tárcával. „Világos, hogy a járványügyi szabályok kidolgozása nélkül nem lehet szó újranyitásról.” A miniszter ígérete szerint a nemrég kiterjesztett korlátozások feltételezett végéig, húsvétig kidolgozzák a közlekedési és az Egészségügyi Minisztériummal, miként garantálható a biztonságos utazás és fertőzésveszély nélküli nyaralás.

A járványügyi intézkedések között központi szerepe lesz a ’Green Pass’-nak. A miniszter elmondása szerint az egészségügyi útlevél terve már az olasz kormány asztalán van és téma Brüsszelben is. Itália ezen túlmenően külön egyeztet róla Görögországgal és a német kormánnyal. A tárcavezető április elejére kézzelfogható eredményeket ígért.

A fapadosok szerepe

„Nem elég azzal hirdeti, hogy Itália gyönyörű hely. Konkrétan érveket kell felhozni az ország mellett” – mondta a miniszter, utalva arra, hogy az olasz turizmus már a korona-krízis előtt problémákkal küzdött. 2014 és 2019 között összesen 25 millióval csökkent a beutazók száma. Ennek ellenére 2019-ben 62 millió külföldi vendéggel Itália 5. volt a világranglistán. Az olaszok 215, a külföldiek 219 millió vendégéjszakát töltöttek Itáliában tavalyelőtt.

A miniszter szerint hiba lenne minden forrást és energiát az elkövetkezendő évek két nagy eseményére, a 2025-ös katolikus szent évre és a 2026-os milánói téli olimpiára fordítani. „Most elsősorban azon kell dolgoznunk, hogy a külföldiek nemzetközi rendezvények nélkül is Itáliát válasszák úticélul.” Ebben szerinte a krízis elmultával nagy szerepük lesz a fapados légitársaságoknak, elsősorban az olasz piacon korábban meghatározó Ryanairnek és az EasyJetnek. Az ír társaságnál szintén készülnek az olasz turizmus újraindulására. Azzal kalkulálnak, hogy 2021-ben 1 millió utasuk fog olasz desztinációt választani.

Digitális forradalom

A minisztériumban felismerték, hogy a digitális forradalom az idegenforgalmat is elérte. Céljuk egy központi portál létrehozása, ahonnan minden olaszországi idegenforgalommal kapcsolatos ajánlat egyszerűen elérhető. Nagy kihívás, tekintettel arra, hogy az oldalon ajánlatot tevők közé a nagy utazási irodák, szállodaláncok és közlekedési vállaltok mellett a magánszállásadókat és individuális szolgáltatásokat kínálókat is be akarják vonni. Különösen azért, mert utóbbiak jelentősége a ’post-COVID’ idegenforgalomban felértékelődik. Elemzői várakozások szerint hosszú távon is fennmaradhat a 2020-ban indult trend: zsúfolt szállodák, tengerpartok és városok helyett túrázás a természetben, repülés és vonatozás helyett pedig egyéni utazás.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden. A erős vállalati beszámolók és a globális vállalati felvásárlási megállapodások erősítették a kockázatosabb eszközök iránti keresletet, bár a hangulatot némileg rontották a koronavírus delta mutációjának gyors terjedése miatti aggodalmak.

Magyarország tortája 2021 – íme a győztesek

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Spanyolországi barlangjelek. Megdőlt egy tévhit a neandervölgyiekről

Neandervölgyi ember készítette a spanyol Ardales barlangban talált több mint 60 ezer éves motívumokat - állapították meg kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közzétett tanulmányukban.

EU – Tizenhárom hónapja emelkednek a termelői árak

Júniusban sorozatban a tizenharmadik hónapban emelkedtek a termelői árak az előző hónaphoz viszonyítva az Európai Unióban. A legnagyobb mértékben az energiaárak nőttek - jelentette az Eurostat.

Hírek

Magyarország tortája 2021 – íme a győztesek

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Ismét Vuhanban a koronavírus – a teljes lakosságot tesztelik

A koronavírus-járvány legelső gócaként ismert közép-kínai Vuhanban is ismét megjelent a vírus, ezért a helyi hatóságok kedden elrendelték a teljes lakosság tesztelését - írta internetes kiadásában a Global Times című kínai lap.

Nem sikerült leadni a karanténkilókból – sok étel mehet a kukába is

Sok családban még mindig feleslegesen nagy az élelmiszertartalék: a háztartások 20 százaléka arra számít, hogy nem tudják a lejárati időn belül elfogyasztani a felhalmozott ételmennyiséget. Eközben a lakosság testtömege átlagosan 30 dekagrammal gyarapodott tavaly tavasz óta - közölte a Nébih.

Apollo 11 – Máig a Hold körül keringhet Armstrongék felszállóegysége

Még mindig a Hold körül keringhet az Apollo 11 holdkompjának felszállóegysége James Meador, a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) kutatója szerint.

Metrófelújítás – halálos baleset. Két kocsi is elszabadult

Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt pénteken.

Kína – milliók karanténban. Gyorsan terjed a delta variáns

Kínában ismét több millió ember került zárlat alá az új koronavírusos esetek számának növekedése miatt. A hatóságok hétfőn 55 új fertőzöttet jelentettek.

Gyilkos hőség – gondatlan szülők

Boszniában zárt autóban maradt kislány halt meg, Horvátországban előállítottak egy német párt gyermekeik veszélyeztetése miatt. Gyilkos hőség, gondatlan szülők.

Szerdától tovább drágul a benzin

Szerdán bruttó 2 forinttal drágul a 95-ös benzin literje, a gázolaj átlagára viszont változatlan marad.

Gazdaság

Matolcsy György: a forint jobban teljesített az eurónál

A forint tette lehetővé 2010 után a magyar gazdaságpolitika új sikerképletének, az egyensúly és a növekedés képletének a beállítását és megőrzését - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank "75 éves a forint" című online konferenciáján.

MNB bírság: 19,2 milliós bírság az Erste Alapkezelő Zrt.-re

Az MNB 19,2 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az Erste Alapkezelő Zrt.-re az ingatlanalapokat érintő jogsértő eljárása miatt - közölte a jegybank.

Elemzés: júliusban a BÉT kiegyensúlyozott formát mutatott

Júliusban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacának összforgalma 152 milliárd forint volt, ami egy kereskedési napra vetítve 6,9 milliárd forintot jelent.

Matolcsy: forintmérleg. Csak a biztonságos euróbevezetés elfogadható

Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, kötelezően vállalta, hogy bevezeti a közös fizetőeszközt; a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tartja magát ehhez a...
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom