Hirdetés
Kezdőlap Hírek Koronavírus - Hongkong szigorít. A maszk kötelező lett a közterületeken is
No menu items!

Koronavírus – Hongkong szigorít. A maszk kötelező lett a közterületeken is

Hongkongban kötelező a maszk viselése a közterületeken és a nyilvános zárt helyeken – jelentették be hétfőn a helyi hatóságok, miután szigorításra kényszerültek a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt.

Matthew Cheung, a hongkongi kormányzó helyettese hangsúlyozta, hogy rendkívül súlyos a járványhelyzet a városban, aggasztóbb, mint korábban bármikor. A hatóságok emiatt betiltották a két fősnél nagyobb létszámú nyilvános találkozókat, az éttermek pedig csak elvitelre szolgálhatnak ki a továbbiakban. Az intézkedések szerdán lépnek életbe, és egyelőre hét napig lesznek érvényben.

Hongkong júliusban kötelezte a kávézókat és éttermeket, hogy este hat után már ne fogadjanak vendégeket, de napközben zavartalanul működhettek. Ugyanakkor az elmúlt három hétben ugrásszerűen megnőtt a helyi fertőzések száma.

Hétfőn sorozatban a hatodik napja haladta meg a százat az új esetek száma, és 145 fertőzöttel a napi rekord is megdőlt.

A betegek közül 142 helyben kapta el a koronavírust.

A hatóságok figyelmeztettek, hogy a lakosság az elmúlt időszakban túl könnyedén vette a maszkviselési és a távolságtartási szabályokat. Ezért a hétvégén fokozták az ellenőrzést, és lezárták a népszerű strandokat, korlátozták a hajók, illetve a légi járatok személyzetének közlekedési útvonalait.

A kórházi hatóságok aggodalmukat fejezték ki, mert az új esetek száma olyan gyorsasággal nő, hogy a közkórházak nem képesek elhelyezni az új betegeket – közölte az RTHK állami tévécsatorna. Kína hongkongi összekötőirodája vasárnap jelezte, hogy Peking segít Hongkongnak a tesztelésben és a betegek elhelyezésének megoldásában.

Január óta több mint 2600-an fertőződtek meg a városban, a halottak száma húsz.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kiskereskedelmi, ipari és inflációs adatok jönnek a jövő héten

A jövő héten jelenik meg a kiskereskedelem októberi statisztikája, az októberi ipari termelésről szóló statisztika és a novemberi inflációs adat.

Nő a kutatás-fejlesztési beruházásokra adható támogatás értéke

A kutatás-fejlesztési beruházásokra adható maximális támogatás értéke 15 millió euróról 25 millió euróra növekszik.

Széleskörű ESG beruházási programot valósít meg a Nádudvari

A széleskörű beruházás meghatározó eleme a napelemrendszer bővítése, illetve új rendszerek telepítése a tej- és a húsüzemnél egyaránt.

Erősödik az ingatlanpiac

Az év vége felé erősödik az ingatlanpiac Magyarországon, a Duna House által becsült 8800 tranzakcióval a november az egyik legaktívabb hónap volt idén.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.