Kezdőlap Turizmus Létfontosságú, ezért áreséssel akarja megmenteni a nyári szezont a Ryanair
No menu items!

Létfontosságú, ezért áreséssel akarja megmenteni a nyári szezont a Ryanair

Miközben egyre több jel mutat arra, hogy az év végre magára találhat a turisztikai iparág, a légitársaságok számára is bőven marad még kihívás. A piacvezető fapados, a Ryanair ezért úgy döntött, hogy az árak csökkentésével igyekszik megmenteni a koronavírus-járvány által továbbra is beárnyékolt nyári utazási főszezont.

Az omikron variáns akkor érte utol Európa legértékesebb légitársaságát, amikor az éppen elkezdte beteríteni a piacot újabb útvonalakkal és célállomásokkal, amelyeket vadonatúj Boeing repülőgépeivel kíván kiszolgálni. Ennek következtében december végén a Ryanair azt közölte, hogy mivel a forgalom összeomlott, a március 31-én véget érő mostani pénzügyi év nettó vesztesége 250 millió és 450 millió euró között lesz, ami a Fortune írása szerint sokkal rosszabb, mint a korábban várt 100 millió és 200 millió euró közötti veszteség.

Mire 2022 nyarához érünk, nagyon jó formában leszünk, de az árképzés továbbra is nagyon érzékeny lesz a hírfolyamra” – mondta Michael O’Leary vezérigazgató. “A forgalom visszaszerzése érdekében alacsonyabb viteldíjakat vezetünk be, mint eddig“.

A társaság átlagos viteldíja a decemberig tartó három hónapban mindössze 25 euró volt, ami 24 százalékos csökkenést jelent a pandémia előtti negyedévhez képest. Ezt kiegészítette az egy utasra jutó 22 eurós pluszbevétel, ami 8 százalékos növekedést jelent, és olyan prémium szolgáltatásokból származott, mint az elsőbbségi beszállás és a helyfoglalás.

Korábban a vállalat 96 millió eurós, szűkebb nettó veszteségről számolt be, fenntartva az új forgalmi előrejelzését, amely a folyó pénzügyi évre valamivel kevesebb mint 100 millió, a következő, áprilisban kezdődő pénzügyi évre pedig 165 millió utast irányzott elő.

A Ryanair azt tervezi, hogy folytatja opportunista terjeszkedési kampányát Európában, megragadva a lehetőséget számos veszteséges európai riválisa – például az olasz Alitalia, a német Lufthansa és a portugál TAP – előtt.

A légitársaság nemcsak Corkot, Newcastle-t és a velencei Marco Polo repülőteret veszi fel az idei nyári úti céljai közé, hanem megduplázta a római, lisszaboni és bécsi járatainak számát is.

A járatsűrítések és az útvonalbővítések miatt 65 új Boeing 737-8200 Gamechanger típusú repülőgépet vásároltak, amelyeket április végéig szállít le a gyártó, tehát éppen időben, még az európai nyári vakációs szezon kezdete előtt.

Ezek a kifejezetten a Ryanair számára tervezett gépek éppen annyi utast képesek szállítani, amennyit az uniós biztonsági előírások megengednek, és legalább 16 százalékkal kevesebb üzemanyagot égetnek el.

Michael O’Leary

A 2022-es nyári kapacitásunkat már értékesítjük, és arra számítunk, hogy ez a 2019-es nyári, covid előtti kapacitásunk 115 százalékát teszi majd ki. Mindez attól függ, hogy milyen irányt vesz a koronavírus-járvány.” – mondta O’Leary.

Potenciális kockázatot jelent a nyereségességére nézve ez a stratégia, amely az eladott ülőhelyek számát – vagy az iparági szóhasználatban a “töltöttségi tényezőt” – helyezi előtérbe az egy utaskilométerre jutó árbevétellel – vagy a “hozammal” – szemben.

A Ryanair ezért arra támaszkodik, hogy az árrés védelme érdekében szorosan tartja a költségeket. A vállalat becslése szerint üzemanyag nélkül számított működési költsége jellemzően 31 euró/utas, szemben a regionális rivális EasyJet 53 eurós és a vezető amerikai Southwest 101 eurós költségével.

Bár az európai olaj határidős ügyletek irányadó európai árfolyama nemrég elérte a 90 dollárt hordónként, és a kerozin is szorosan követi ezt a szintet, a Ryanair azt mondta, hogy a kitettség nagy részét a jelenlegi áraknál jóval alacsonyabb áron fedezte.

A Ryanair szerint ez a típusú fegyelmezettség segíteni fogja a versenytársakkal való versenyben és a repülőgépek feltöltésében, és a cél az, hogy a 2026 márciusával végződő pénzügyi évben elérje a 225 millió kiszolgált utast.

A következő öt évben egyetlen légitársaság sem fog gyorsabban növekedni a Ryanairnél az utasok számát tekintve Európában” – mondta O’Leary.

Boruzs Álmos

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Nagy fordulat: zöldre vált a Wizz Air

A Wizz Air támogatja a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) fejlesztésével foglalkozó amerikai CleanJoule vállalat kutatásait, az Indigo Partners konzorcium - amelynek a Wizz Air mellett a szingapúri GenZero, az amerikai CleanHill Partners, valamint a Frontier Airlines és a mexikói Volaris légitársaság is tagja - 50 millió dollárt fektetett be a zöld start-up cégbe - közölte a légitársaság.

Májusban már csak 6,1 százalék volt az infláció Németországban

Májusban is folytatódott az infláció lassulása Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) friss adatai szerint.

A magyar mobilspecialista, aki már Ausztriáért is felel

Miután a magyar mobilpiac dobogójának második fokára lépett a Xiaomi, az itteni piac sikeres felépítése után, 2022 szeptemberétől a cég ausztriai leányvállaltának irányítását is megkapta Wagner Tibor. A magyar mobiltelefónia egyik legtapasztaltabb szakembere, aki immáron Xiaomi a magyar és osztrák piacáért is felelős, úgy látja: a hazai piacon további szintlépést eredményezhet, hogy a mobiltelefonok mellett okos eszközöket is forgalmazó márka hamarosan a hipermarketekben is megjelenhet. 

Bőven infláció alatt drágult a kötelező biztosítás

Az idei első negyedévben 9 százalékkal emelkedett a normál használatú személyautók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) éves állománydíja az egy évvel korábbival összevetve, a biztosítói kárráfordítások eközben 12 százalékkal nőttek 2022 tavaszához képest, ami változatlanul elmarad az inflációtól, illetve a szervíz- és alkatrészköltségek drágulásától - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Hírek

Bőven infláció alatt drágult a kötelező biztosítás

Az idei első negyedévben 9 százalékkal emelkedett a normál használatú személyautók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) éves állománydíja az egy évvel korábbival összevetve, a biztosítói kárráfordítások eközben 12 százalékkal nőttek 2022 tavaszához képest, ami változatlanul elmarad az inflációtól, illetve a szervíz- és alkatrészköltségek drágulásától - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Két ínséges év után tavaly már nyereséges volt a Budapest Airport

Két év rekordveszteség után tavaly a Budapest Airport 277,7 millió euró nettó árbevétel mellett 76,6 millió euró nyereséggel zárta az évet, így a Covid időszaka alatt felgyűlt 198 millió eurós veszteség 121 millió euróra csökkent. A részvényesek számára osztalék-kifizetés nem történik - közölte a fővárosi repülőteret üzemeltető társaság.

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj

Pénteken 2 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, a benziné viszont a héten már nem változik.

Erősödött kedden a forint, nem is kevéssel

Erősödött kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon: 0,4 százalékkal az euró, 0,5 százalékkal a dollár és 0,6 százalékkal a svájci frank ellenében.

Kézműves vásár Velencén – több mint húsz helyi kézművessel 

Helyi kézművesekkel összefogva VÉKA néven szervez kézműves vásárt a...

SZÉP-kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy május végéig elköltsék az október közepéig megkapott pénzüket, különben elvész a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg.

Külföldi kézben lévő, hazai biogázüzemet vásárol fel a Mol

A Mol megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról. A hulladékfeldolgozó létesítmény szerves hulladékot használ villamos energia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással - közölte a Mol.

Drágultak az üzemanyagok: ezek az árak a hosszú hétvégére

Ma tovább emelkedtek a hazai üzemanyagárak: a benzin bruttó 8 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 4 forinttal drágult.

Gazdaság

MNB: számos kihívással néz szembe a betétbiztosítási rendszer

Az európai betétbiztosítási rendszer a nemzetközi válságok mellett számos szabályozási kihívással is szembenéz - mondta Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke az Európai Betétbiztosítók Fórumának (European Forum of Deposit Insurers, EFDI) budapesti nemzetközi konferenciáját megnyitó beszédében.

MNB: romlott a nemzetközi pénzügyi környezet, de a magyar bankrendszer stabil

Nemzetközi szinten romlott a pénzügyi környezet az amerikai bankcsődök miatt, ugyanakkor Magyarországon a bankrendszer sokkellenálló képessége erős, a pénzintézetek helyzete stabil - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Pénzügyi stabilitási jelentését ismertetve.

Diákhitel: négy banknál lesz elérhető a kedvezményes számlacsomag

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal megkötötték a megállapodást, amely rendkívül kedvezményes számlacsomagokat nyújt az ügyfeleknek.

Máris terjeszkedik az új magyar szuperbank

Az MBH Bank Nyrt. tárgyal a Duna Takarék Bank Zrt. legalább 75 százaléknyi tulajdonrészének megszerzéséről - közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján a néhány hete megalakult pénzintézet.