Kezdőlap Turizmus Luxus Napos Kert az Adria gyöngyszeménél - Sun Gardens Dubrovnik
No menu items!

Luxus Napos Kert az Adria gyöngyszeménél – Sun Gardens Dubrovnik

Amikor a domboldalban futó útról megláttuk a mediterrán rezidenciák mellett álló hófehér szállodaépület stílusosan vitorlaszerű tetejét, és mögötte az Adria azúrkék vizét, tudtuk, ez a hely több, mint ígéret: valóban felhőtlen pihenést nyújt ott-tartózkodásunk idején. Ennek már négy éve, de a Sun Gardens Dubrovnik mostani találkozásunk idején sem veszített vonzerejéből.

Miközben az Adria a régi, kéksége, tisztasága ma is magával ragadó, az autópályán pedig minden korábbinál kényelmesebben juthatunk le Horvátországba, a Sun Gardens Dubrovnik is mindent megtesz azért, hogy hozza a megszokott formáját. A recepción, az étteremben és az apartmanok, valamint a szállodaépület felé vezető úton azonban a maszkot viselő személyzet, a többfelé kihelyezett fertőtlenítők, illetve figyelmeztető táblák azért jelzik: az újfajta koronavírus elleni védekezést az ötcsillagos szállodaresortban is maximálisan komolyan veszik. De mindezt úgy, hogy az egy percig sem rontja le a nyaralás több tőről fakadó élményét.

Az ötcsillagos Sun Gardens Dubrovnik egyik nagy vonzereje ugyanis abban rejlik, hogy az Adria gyöngyszemének tartott, az UNESCO-világörökség részének nyilvánított Dubrovniktól mindössze 11 kilométerre fekvő Orašac tengerpartján található. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy kettő az egyben, hiszen egyszerre kapjuk meg a fantasztikus dubrovniki élményeket és mellé a csodás tenger kínálta felfrissülést. Amit már az is jelez, hogy a szállodaépület mediterrán, fehér épületének falát végig a jellegzetes dubrovniki motívum, az itáliai hatást tükröző, kőből faragott négylevelű lóhere alakú ablak, „rozetta” díszíti.

És miközben a szállodából shuttle busszal is indulhatunk, autóval mindössze negyedóra alatt érhetjük el a világ egyik legszebb történelmi városát, a megunhatatlan Dubrovnikot, szállásunkra visszatérve mégis elég távol vagyunk attól a turistatömegtől, amely csúcsidőszakban a városban hömpölyög. Más kérdés, hogy a Covid–19 miatt – különösen, hogy most az óceánjárók sem ontják naponta a kíváncsiskodó tömeget a városra –, kifejezetten kevesen koptatják a fő utca, a Stradun köveit. Ami jó esélyt ad arra, hogy a maga természetességében élvezzük a páratlan szépségű óváros látványát.

A Sun Gardens Dubrovnik másik nagy erénye az a hatalmas privát tengerpart, amely öbölszerűen húzódik végig az Adria partján, és ahol a megszokott betonstégek mellett még egy aprókavicsos öböl is rejtőzködik. Amit a domboldalon emelkedő autentikus mediterrán vidék az évszázadok óta meghatározó olajfaligetek látványával tesz felejthetetlen szépségűvé. Abban az Orašacban, amely egykoron a nemesek kedvenc pihenőhelye volt az 1800-as években megszületett Raguzai Köztársaságban.

Az itáliai száműzött

Amikor 1512-ben a Mediciek elrendelték a legmagasabb közigazgatási tisztséget viselő (gonfaloniere) firenzei államférfi, Piero Soderini száműzetését, a legenda szerint a Sun Gardens Dubrovnik mai területén található kővárban, a palazzóban telepedett le egészen Itáliába való visszatéréséig. Az eredeti palota épülete még ma is áll, festői hangulattal színesítve a tengerpart és a mediterrán domboldal látványát.

Mára itt épült fel az a luxusszálloda és rezidenciakomplexum, amely úgy teremt privát világot az ideérkezőknek, hogy közben a hegyoldalba futó lépcsőkön és a belső passzázsokon sétálva, az üzletsor kirakatait nézegetve a nyaralás hangulatához szükséges minden elem biztosított. Mindezt úgy, hogy közben a szálloda 231 (34–68 m²-es) szobájának és lakosztályának, valamint a 177 de luxe rezidencia (56–125 m²-es) lakrészeinek ablakaiból az azúrkék tenger látványa köszön ránk reggelente.

A mediterrán életérzést és az autentikus élményeket fokozza, hogy az üdülőhely teljes egészében helyi anyagokból épült: amíg az épületekhez használt kő és vakolat Dubrovnikból és Brač szigetéről érkezett, a szobákat, termeket, közösségi tereket díszítő alkotások horvát művészek remekei. Természetesen az autentikus élmények sorát gyarapítja a komplexum éttermeinek választéka is, amelyek között a helyi ételspecialitások közül is többet felfedezhetünk.

De akkor sem kell messzire menni, ha a tengerpart és a külső – közte gyermek – medencék nyújtotta élmények mellett sportolásra is vágyunk. A szálloda sportközpontjában a tenisztől a pingpongig többféle sportnak is hódolhatunk a családdal, miközben a belső medencék, a gyógyfürdőközpont és a sparészleg a relaxáció mellett a felfrissülés élményét is garantálja. Mindezt úgy, hogy a család legkisebb tagjainak programjáról eközben a gyermekklubban gondoskodnak.

De a Sun Gardens Resort nemcsak a pihenésről szól: 8 darab, külön választható és akár egybe is nyitható konferenciarészlege 1800 négyzetméteres területtel várja azokat, akik a tengerparton egy közösségépítő üdülőfalu előnyeit ötvözve szeretnék összehangolni a munka és a kikapcsolódás élményét. Egy olyan, több nagy nemzetközi szakmai díjat nyert komplexumban, amely a világ vezető, független luxusszállodáit tömörítő The Leading Hotels of The World tagjaként kínál csodás élményeket az Adrián, Dubrovnik közvetlen közelében. (X)

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden. A erős vállalati beszámolók és a globális vállalati felvásárlási megállapodások erősítették a kockázatosabb eszközök iránti keresletet, bár a hangulatot némileg rontották a koronavírus delta mutációjának gyors terjedése miatti aggodalmak.

Magyarország tortája 2021 – íme a győztesek

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Spanyolországi barlangjelek. Megdőlt egy tévhit a neandervölgyiekről

Neandervölgyi ember készítette a spanyol Ardales barlangban talált több mint 60 ezer éves motívumokat - állapították meg kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közzétett tanulmányukban.

EU – Tizenhárom hónapja emelkednek a termelői árak

Júniusban sorozatban a tizenharmadik hónapban emelkedtek a termelői árak az előző hónaphoz viszonyítva az Európai Unióban. A legnagyobb mértékben az energiaárak nőttek - jelentette az Eurostat.

Hírek

Magyarország tortája 2021 – íme a győztesek

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Ismét Vuhanban a koronavírus – a teljes lakosságot tesztelik

A koronavírus-járvány legelső gócaként ismert közép-kínai Vuhanban is ismét megjelent a vírus, ezért a helyi hatóságok kedden elrendelték a teljes lakosság tesztelését - írta internetes kiadásában a Global Times című kínai lap.

Nem sikerült leadni a karanténkilókból – sok étel mehet a kukába is

Sok családban még mindig feleslegesen nagy az élelmiszertartalék: a háztartások 20 százaléka arra számít, hogy nem tudják a lejárati időn belül elfogyasztani a felhalmozott ételmennyiséget. Eközben a lakosság testtömege átlagosan 30 dekagrammal gyarapodott tavaly tavasz óta - közölte a Nébih.

Apollo 11 – Máig a Hold körül keringhet Armstrongék felszállóegysége

Még mindig a Hold körül keringhet az Apollo 11 holdkompjának felszállóegysége James Meador, a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) kutatója szerint.

Metrófelújítás – halálos baleset. Két kocsi is elszabadult

Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt pénteken.

Kína – milliók karanténban. Gyorsan terjed a delta variáns

Kínában ismét több millió ember került zárlat alá az új koronavírusos esetek számának növekedése miatt. A hatóságok hétfőn 55 új fertőzöttet jelentettek.

Gyilkos hőség – gondatlan szülők

Boszniában zárt autóban maradt kislány halt meg, Horvátországban előállítottak egy német párt gyermekeik veszélyeztetése miatt. Gyilkos hőség, gondatlan szülők.

Szerdától tovább drágul a benzin

Szerdán bruttó 2 forinttal drágul a 95-ös benzin literje, a gázolaj átlagára viszont változatlan marad.

Gazdaság

Matolcsy György: a forint jobban teljesített az eurónál

A forint tette lehetővé 2010 után a magyar gazdaságpolitika új sikerképletének, az egyensúly és a növekedés képletének a beállítását és megőrzését - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank "75 éves a forint" című online konferenciáján.

MNB bírság: 19,2 milliós bírság az Erste Alapkezelő Zrt.-re

Az MNB 19,2 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az Erste Alapkezelő Zrt.-re az ingatlanalapokat érintő jogsértő eljárása miatt - közölte a jegybank.

Elemzés: júliusban a BÉT kiegyensúlyozott formát mutatott

Júliusban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacának összforgalma 152 milliárd forint volt, ami egy kereskedési napra vetítve 6,9 milliárd forintot jelent.

Matolcsy: forintmérleg. Csak a biztonságos euróbevezetés elfogadható

Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, kötelezően vállalta, hogy bevezeti a közös fizetőeszközt; a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tartja magát ehhez a...
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom