Kezdőlap A német kapcsolat Zöld turizmusban utazik az IntercityHotel Budapest

Zöld turizmusban utazik az IntercityHotel Budapest

Budapesten, a Keleti pályaudvar szomszédságában nyílt meg az IntercityHotel Budapest, a német Deutsche Hospitality cégcsoport első magyarországi szállodája. Polgár Tibor igazgató szerint a tradíciók mellett a jövő elvárásait is figyelembe vették azzal, hogy miközben a hotel központi fekvésű, az üzemeltetés során a környezeti fenntarthatóság kerül fókuszba.       

Aki gyakorlott utazó, tudja, hogy a nagy pályaudvarok tradicionálisan a városközpontban, vagy annak közvetlen közelében találhatók. Így múlt századi utazó gyalog is kényelmesen bejárhatta a várost. A főpályaudvarok mellett pedig több szálloda is várta a messziről érkezőket, akik így azonnal kényelembe helyezhették magukat a célállomáson. Ezt a klasszikus utazási stílust helyezik át a mai környezetbe a Deutsche Hospitality, IntercityHotel márkájához tartozó szállodái, amelyek többsége a repülőterek, illetve a vasúti főpályaudvarok közvetlen közelében várja vendégeit Németországban, Ausztriában, Hollandiában, Omanban, Kínában és május óta már Budapesten is. Ahol a Keleti pályaudvarra vonattal vagy a metróval érkező utazók néhány percnyi sétával érhetik el a négycsillagos IntercityHotelt.

„Mivel felgyorsult világunkban a központi fekvés, a belváros jó megközelíthetősége csak egy a legfontosabb vonzerők közül, nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy az utazók számára nélkülözhetetlen, nagy sebességű wifi biztosítása mellett, a legmodernebb technológiai megoldásokat is alkalmazzuk a szállodánkban. Ilyen például, a járványhelyzetben különösen felértékelődött, digitális szobakulcsként is szolgáló IntercityHotel applikáció, amelynek segítségével érintésmentesen tudnak be- és kijelentkezni, illetve fizetni a vendégek” – magyarázza Polgár Tibor.

Miközben a Deutsche Hospitality szállodacsoport terve az, hogy a következő években a vezető szállodaláncok közé kerüljön Europában, a fenntarthatóságot is kiemelt célként kezelve azt tűzte maga elé, hogy 2050-re klímasemlegessé válik az üzemeltetése. Ennek megfelelően a zöldmegoldások már az épülettervezéstől az üzemeltetésen át egészen a karbantartásig kiemelt szerepet kapnak. Emellett a társaság arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy vendégei számára a közösségi közlekedés könnyű elérhetőségét biztosítsa. Ehhez kötődően az IntercityHotel Budapest az elektromos autóval érkezőket pedig e-töltőállomással várja a 230 parkolóhelyes mélygarázsban.

A környezetvédelmet kiemelten szolgálja, hogy az IntercityHotel Budapest üzemeltetésére egyedülálló módon csak zöldenergiát használnak, továbbá a hotel 312 szobáját, a BistroLonge & Bar-t, valamint a konferenciatermeket is úgy tervezték meg, hogy természetes napfénnyel, önállóan is megvilágíthatók legyenek. A beáramló napfény pedig azt a lobbiban található, rengeteg élőnövényt és zuzmófalat is folyamatosan táplálja, amely természetes módon tisztítja, párásítja a közösségi tér levegőjét.

Az IntercityHotel Budapest emellett azzal is tovább fejlesztette a hotellánc zöld koncepcióját, hogy ételeihez a regionális és szezonális alapanyagokat részesíti előnyben. A tojást például csak szabadtartású, ketrecmentes farmokról hozatják, és mivel a húsnak és a halnak is átlagon felüli a szénlábnyoma, a Deutsche Hospitality azt a célt tűzte maga elé, hogy 2021-re az EU-ban található hoteleiben pedig globális szinten is legalább 30 százalékra növeli a vegán és vegetáriánus ételek arányát az étlapon. Ehhez társul az a vállalás, hogy a körforgásos gazdaság megvalósítására törekedve az élelmiszer-hulladék minimalizálását is kiemelt célként kezelik.

„Zöld elkötelezettségünk jegyében az IntercityHotel Budapest elsőként vezette be a Green Meeting koncepciót Magyarországon. Ennek célja az, hogy a náluk rendezett találkozók vagy rendezvények ökológiai hatásait a tervezéstől, a megvalósításon át egészen a vendégek távozásáig minimalizáljuk” – fejti ki Polgár Tibor.

Az IntercityHotel Budapest igazgatója hozzátette: a koncepció a megelőzési, csökkentési és kompenzációs intézkedéseken alapul, amelynek egyes elemei kiegészítik egymást. A szálloda újrahasznosított és fenntarthatóbb anyagokból készült konferencia-felszerelést biztosít, miközben itt is előnyben részesíti a regionális és szezonális élelmiszereket. Nem használnak műanyagpalackozott vizet, továbbá csak fair trade kávét, teát és szezonális, valamint lokálisan beszerzett snackeket biztosítanak a vendégeknek. Így az öt, összesen 200 fő befogadására alkalmas konferenciateremben megtartott rendezvények ténylegesen hozzájárulnak a vendégek CO2-lábnyomának csökkentéséhez, amelyről a megrendelő ügyfél kérésére egy partnercég által kibocsátott tanúsítvány is kérhető.

További környezetkímélő kezdeményezés, a Green Option nevű program, amely esetében, ha a vendég nem kér másnapi ágyhúzást vagy takarítást, másnap a szálloda 2 italra is vendégül látja a vendégeket a saját Lobby Bárjában.

Elérhetőségek: www.budapest.intercityhotel.com

Apaczeller Krisztina, értékesítési és marketing igazgató, [email protected]

Támogatott tartalom

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Budapesten emelkedtek a használt lakások árai

A fővárosban átlagosan 3,5 százalékkal emelkedett a használt társasházi lakások ára, míg a panelek értéke 7,5, a családi házaké pedig majdnem 11 százalékkal nőtt az év első kilenc hónapjában 2020 azonos időszakához képest - közölte az Otthon Centrum.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Kepecs Gábor: „a biztosítóknak újra kell gondolniuk a biztosításpolitikájukat”

A járványhelyzet a biztosítási piacot is átalakítja, amely nem...

Hírek

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Hálapénz. Bűnügyi felügyelet alá került egy zalai szülészorvos

Egy hónapig nem hagyhatja el lakóhelyét az a zalaegerszegi orvos, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt - döntött a Zalaegerszegi Járásbíróság.

Kórházba került Bill Clinton volt amerikai elnök

Fertőzést kapott, és több napja kórházban ápolják Bill Clinton volt amerikai elnököt - erősítette meg a kaliforniai Irvine klinika egyik tisztségviselője.

Eppel János a VOSZ új elnöke

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) küldöttgyűlése elnökké választotta Eppel Jánost, a szervezet társelnökét.

Az szja-visszatérítést nem kell visszafizetni a bevalláskor

A megjelent ellentmondásos információk pontosítására adott ki tájékoztatót a NAV arról, hogy akitől év közben vonták le az adóelőlegeketa szabályok szerint, annak az visszajár, nem áll fennbefizetési kötelezettség.

Fagyni is fog, száraz, napsütéses idő is lesz a hét végén

Hajnalonként ködös, napközben száraz, napsütéses idő várható hétvégén. A leghidegebb órákban néhol fagyra is készülni kell

Magyar falu program – 121 településen nyílik kisbolt

A Magyar falu programnak köszönhetően kisbolt nyílik 121 olyan településen, ahol az elmúlt években, évtizedekben nem volt - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gazdaság

OTP: újabb munkavállalói résztulajdonosi program indul

Az OTP Bank rendkívüli közgyűlésén döntött egy újabb munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról és támogatásáról - jelentette be Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Befektetési alapok – 7500 milliárd fölé nőtt a kezelt vagyon

Szeptemberben 2 százalékkal, mintegy 144 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, így a hónap végén 7532 milliárd forintot kezeltek a Bamosz-tagok - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.

Fizetési mérleg. Egymilliárd eurós hiány augusztusban

Augusztusban 1,035 milliárd euró deficittel zárt a folyó fizetési mérleg a júliusi 267 millió és az első félévi 598 millió euró hiányt követően - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Jövő nyárig marad a hitelmoratórium – a rászorulóknak

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom