Hirdetés
Kezdőlap Hírek Magyar elnök a családi villamossági kereskedelem csúcsszervezeténél
No menu items!

Magyar elnök a családi villamossági kereskedelem csúcsszervezeténél

Mentes Zsolt

Magyar elnököt választott a világ legnagyobb, családi tulajdonú villamossági kereskedelmi cégeket tömörítő egyesülete, az IMELCO. Mentes Zsolt, a szervezet dubrovniki kongresszusán beiktatott vezetője kifejtette: már globálisan is érezhető az energiahatékony termékek iránti kereslet növekedése, amihez a megfelelő árualap összességében rendelkezésre áll.

A közelmúltban Dubrovnikban tartotta kongresszusát az idén 30 éves, Európától Ausztrálián át az USA-ig 25 ország több mint 1100 családi tulajdonú villamossági kereskedelmi cégeit tömörítő IMELCO. Az eseményen beiktatott új elnök, Mentes Zsolt, a Mentavill kft. tulajdonos-ügyvezetője kifejtette: a nemzetközi szervezet mottójának számító Power of Partners (a partnerek ereje) jegyében, a beszállítókkal kialakított kiváló kapcsolatnak is köszönhetően tagjaik globálisan is a megkívánt árualapot tartva, eredményesen működtek a Covid időszakában. Mivel az egyik legnagyobb felvevőpiacnak számító építőipar sem állt le a pandémia idején, a villamossági kereskedők jellemzően nem kényszerültek leépítésre, többségük inkább a növekedésre, a hálózatbővítésre koncentrálhatott. A járvány kirobbanása, 2020 eleje óta a Mentavill is új munkahelyeket teremtve, több új üzletet nyitott Magyarországon.

Mentes Zsolt kifejtette: „az IMELCO elnökeként most a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy a pandémia időszakában kialakult, online kapcsolatra alapozott együttműködések fenntartása mellett, az ágazat fejlődését elősegítve, a személyes jelenléten alapuló aktív üzleti és szervezeti kapcsolatok is visszaépüljenek. Már csak azért is, mert a tagjaink által globálisan is érzékelt energiakrízis, illetve az elszabaduló infláció, valamint az Ipar 2.0 új technológiai megoldásaihoz kötődő kihívások a családi villamossági kereskedőktől is új stratégiákat követelnek meg.”

Az IMELCO új elnöke elmondta továbbá: a globális trendhez igazodva, szeptember óta Magyarországon is robbanásszerűen megnőtt az igény az energiatakarékos termékek felé. Kiemelkedő keresletet támasztva a LED világítás, az elektromos fűtőtestek és az energiafelhasználás mérését szolgáló, energiamenedzsmenthez kapcsolódó készülékek iránt. Szavai szerint mindez azt mutatja, hogy a cégek és a háztartások egyaránt felismerték: az energia-árrobanás időszakában csak a legkorszerűbb, energiahatékony beruházásokkal lehet mérsékelni az energiaköltségeket. Ami hosszútávon nemcsak jelentős energiaköltség megtakarítással jár, hanem a fenntartható fejlődést is szolgálja.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Egy Orbán sikertörténet Székelyföldről Ausztriáig

Orban Optic - áll a cégér, az ausztriai Baden bei Wien bevásárlóutcájának üzlete felett. Tulajdonosa, Orbán Éva a Székelyföldről indulva, jónéhány kihívással és előítélettel is megküzdve mondhatja mára már sikeres üzletasszonynak magát.

Ötöt lépne előre a Mömax és a Möbelix Magyarországon

Újabb bútoráruházakat nyit Magyarországon a három népszerű bútorkereskedelmi márkát - XXXLutz, Mömax, Möbelix -, összefogó MMXH Lakberendezési kft.

KSH: a harmadik negyedévében 12,1 százalékkal csökkentek a beruházások

A beruházások volumene 2023 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest.

BÉT – Csökkenés várható a nyitásban

Csökkenéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.

Rendkívüli kiadások előtt a magyar büdzsé – a költségvetés állja a sarat

Október végéig az államháztartás központi alrendszere 3487,6 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Kamatdöntés – MNB: továbbra is indokolt a körültekintő monetáris politika

Az MNB prognózisa szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 2023-ban a GDP 1 százaléka alá mérséklődik, és az egyenleg az előrejelzési horizonton tovább javul.

Az OTP Bank 49 millió forint bírságot kapott több hiányosság miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.