Hirdetés
Kezdőlap Hírek Megjelentek a profik, bezuhant a bitcoin árfolyama
No menu items!

Megjelentek a profik, bezuhant a bitcoin árfolyama

Illusztráció: Bigstock

A bitcoin árfolyama a novemberi csúcsának felére, 34 ezer dollár alá esett a hétvégén. A többi kriptovaluta is több százalékot zuhant a napokban. Az ok látszólag egyszerű.

A világ legnagyobb kriptovalutája 34 656 dollárra esett vasárnap délután, ami 3,9 százalékos csökkenés péntek estéhez képest a CoinDesk árfolyamai szerint. Tegnap egy rövid időre a bitcoin 34 ezer dollár alá is benézett, vagyis a novemberi 67 802 dolláros történelmi csúcs feléért is jegyezték.

Az Ethereum, a második legnagyobb kriptopénz ára vasárnap délután körülbelül 2565 dollár volt, ami 5,1 százalékos csökkenés péntek délután 5 órához képest.

A bitcoin és más kriptovaluták is híresek a heves árfolyam-ingadozásaikról. Az egyéni befektetők évekig uralták a piacot, most már viszont az intézményi befektetők, például a fedezeti alapok és a pénzkezelők kezdték uralni azt.

Mivel egyre több profi befektető kereskedik kriptovalutával, a piac egyre inkább a hagyományos piacokkal együtt mozog.

Sok intézményi befektető, aki kriptovalutákat vásárol, a technológiai részvényekhez hasonlóan kockázati eszközként kezeli azokat. A befektetők a turbulens időszakokban hajlamosak a piac biztonságosabb zugaiba húzódni.

A részvénypiac azután is esett, hogy a Federal Reserve bejelentette, hogy fél százalékpontos kamatemelést hajt végre, a legnagyobbat 2000 óta, az infláció elleni küzdelem érdekében. Jerome Powell Fed-elnök azt mondta, hogy nyáron további emelésekre kerülhet sor. A központi bank emellett 9 billió dolláros eszközállományának egy részét is leépíti.

A technológiai súlyú Nasdaq Composite pénteken 52 hetes mélypontra, 12144,66 pontra esett. Idén eddig 22 százakékkal csökkent.

A kriptoárak 2022 nagy részében stagnáltak, mivel a befektetők elkezdtek felkészülni az emelkedő kamatlábakra. Az amerikai kriptopiac aktív volt a hétvégén, a CoinMarketCap szerint 112 milliárd dolláros volt a forgalom. A globális kriptopiac jelenleg 1,59 billió dollár. (The Wall Street Journal)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Nyolc területen vezeti be az extraprofitadót a kormány

Mivel újabb gazdasági válság közeleg, válságálló gazdaságot kell építeni, ennek részeként fontos, hogy a kormány kézben tartsa a költségvetést és az államadósságot - fogalmazott Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfón, hozzátéve: a kabinet ragaszkodik ahhoz, hogy idén 4,9, jövőre pedig 3,5 százalék legyen a GDP-arányos hiány, ezért nyolc területen vezet be extraprofitadót.

Az MKB veszi át a Sberbank 330 milliárdos hitelportfólióját

Az MKB Bank Nyrt. megállapodást írt alá a Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forintnyi hitelportfóliójának megvásárlásáról.

Péntektől csak magyar rendszámú autóval lehet hatósági áras üzemanyagot tankolni

Péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon rezsicsökkentett árú üzemanyagot - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Megvan, hol lehet Európa új éléskamrája

Északkelet-Európa válhat a kontinens éléskamrájává, a térségben ugyanis kevésbé viseli meg a gabonaféléket az éghajlatváltozás - közölte a Budapesti Corvinus Egyetem, amely az ELTE-vel és a BME-vel együttműködésében készített tanulmányt a témában.

Hírek

Péntektől csak magyar rendszámú autóval lehet hatósági áras üzemanyagot tankolni

Péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon rezsicsökkentett árú üzemanyagot - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Idén többet költenek a szülők gyereknapi játékra

A gyereknap miatt május utolsó két hetében nagyjából 30 százalékos a forgalomnövekedés egy átlagos májusi héthez képest, és a szülők többet is költenek, mint tavaly - közölte a Regio Játékkereskedelmi Kft. saját adatai alapján.

Péntektől ennyibe kerülne az üzemanyag az ársapka nélkül

Péntektől a benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal csökken. A gázolaj nagykereskedelmi ára a héten már nem változik. A változás a prémium benzin árát várhatóan érinteni fogja. 

Megállíthatatlanul terjed a madárinfluenza az Alföldön

Csongrád-Csanád megye eddig fertőzésmentes területén jelent meg a madárinfluenza, a Nébih laboratóriuma magas patogenitású vírus jelenlétét igazolta egy székkutasi hízólúdállománynál.

Nagyot zuhant szerdán a forint

Nagyot gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon: az euró ellenében másfél százalékot, a dollár és a svájci frank ellenében pedig közel két százalékot veszített értékéből.

Rezsivédelmi és honvédelmi alapot hozott létre a kormány

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

Új főtitkár a Magyar Lízingszövetség élén

Kőszegi Lászlót választotta főtitkárnak a Magyar Lízingszövetség elnöksége - közölte a szervezet.

Az ország, amely három számjegyű inflációval küzd

A zimbabwei inflációs ráta májusban ismét három számjegyűre ugrott, miután a központi bank gyakorlatilag leértékelte a helyi valutát azáltal, hogy új bankközi árfolyamot vezetett be, amelyen a kereskedelem nagy része zajlik majd.

Gazdaság

Az MKB veszi át a Sberbank 330 milliárdos hitelportfólióját

Az MKB Bank Nyrt. megállapodást írt alá a Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forintnyi hitelportfóliójának megvásárlásáról.

Románia is kilép a budapesti székhelyű orosz bankból

A román kormány két törvénytervezetet fogadott el szerdai ülésén, amellyel kezdeményezi az ország kivonulását a Nemzetközi Beruházási Bankból, valamint a Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Bankból (IBEC) - jelentette be Adrian Caciu román pénzügyminiszter.

MNB: a háború megbolygatta a magyar bankrendszert, de az stabil

Az orosz-ukrán báború átírta a makrogazdaság és a bankrendszer kilátásait, rövid és középtávon is új kockázatok jelentek meg, érdemben megváltozott a működési környezet - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a Stabilitási jelentést ismertetve.

Pénzt kapnak vissza a CIB Bank ügyfelei

A Magyar Nemzeti Bank 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírság kiszabása mellett arra kötelezte a CIB Bankot, hogy csaknem 58 millió forint jogtalanul felszámított díjat fizessen vissza ügyfelei számára.
Hirdetés
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom