Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Megváltozott irodatrendek: mindenki flexibilis tereket szeretne
No menu items!

Megváltozott irodatrendek: mindenki flexibilis tereket szeretne

A piacvezető cégek a flexibilis terekre és a well-being fokozására helyezték a hangsúlyt 2022-ben. Jelentősen átformálta az irodapiaci igényeket az elmúlt két esztendő. Soha ekkora kereslet nem volt még a szabadon átalakítható munkahelyi terekre, mint most.

A Business Wire felmérése szerint a flexibilis irodahelyiségek globális piaca 2025-re elérheti a 13 milliárd dollárt, ami 70%-os növekedést jelent a 2020-as évhez képest. A variálható terek mellett egyre népszerűbbek a kikapcsolódást és az egészségmegőrző megoldásokat ötvöző, úgynevezett well-being szolgáltatások. Ennek megfelelően a G-Green Interior Kft. termék- és szolgáltatáspalettája lefedi a felmerülő igényeket és tehermentesíti a megrendelőt egyedi megoldásaival.

Tökéletes munkahelyi feltöltődés akár 8 perc alatt

A G-Green Interior Kft. innovatív, fenntartható és egyedi igényekre szabott belsőépítészeti megoldásaival nem másolja az irodapiac trendjeit, hanem tudatos munkával törekszik rá, hogy diktálja azokat.

Ennek a kézzelfogható példája a 2022. június 9-i Business Festen debütált, 100%-ban saját fejlesztésű és kivitelezésű, az ergonómiai szempontok szerint tervezett irodai pihenőbútor, a LEVITA. A kialakításának köszönhetően szinte lebegő testhelyzetet biztosító és bármilyen igényes irodai enteriőrbe könnyen beilleszthető pihenőbútort a cég egyéves fejlesztőmunkát követően dobta piacra.

„A LEVITA nem véletlenül kapta a nevét a lebegésről. Abból indultunk ki, hogy a 130-140 fokos dőlésszög az, ami a jelen tudásunk szerint a maximális pihenést nyújtja a fekvő ember számára” – avatott be Rankl Dániel, a tervező, aki egyúttal azt is elárulta, hogy az attraktív megjelenésű LEVITA mindössze 8 perces használata is hozzájárul már a munkatársak feltöltődéséhez.

A pihenőbútorba egy mágneses érterápiás orvostechnológiai rendszer került beépítésre, ami 20-30 fő kiszolgálására alkalmas, és többféle konstrukcióban elérhető. „A pihentető érzés kiegészül egészségmegőrző és energetizáló tulajdonsággal, hiszen mindössze napi 8 perc rendszeres használat következtében akár 29%-kal több oxigén felvételére is képes lehet egy-egy munkavállaló szervezete. Ezzel növelni tudja szellemi, fizikai és mentális képességeit.

Dizájnjának köszönhetően bármilyen enteriőrben megállja a helyét. Az irodaterektől a sportlétesítményekig, és egyéb közösségi terekbe is beilleszthető, de saját otthonainknak is hasznos darabja lehet” – hangsúlyozzák a fejlesztők.

Az innovációs fejlesztésekben otthonosan mozgó cég további új és hasznos termékek, megoldások létrehozása érdekében 2022 szeptemberétől közös termékek fejlesztésébe kezdett, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem munkatársaival és hallgatóival karöltve.

Már nem extra, hanem az alapfelszereltség része az ergonomikus irodabútor

A modern, nagyvárosi ember az ideje 90%-át épületekben tölti, leginkább a munkahelyén, az irodában. Rétfalvi Gábor, a fenntartható fejlődés és az innovatív megoldások iránt elkötelezett G-Green Interior Kft. ügyvezetője tapasztalatai alapján állítja, hogy 2022-ben 10-ből 10-en olyan irodabelsőt terveztettek velük, amelyben helyet kaptak a well-beinget erősítő extrák.

„Szinte alapértelmezett, hogy legyenek motorikusan, magasságban állítható asztalok, a hát, a nyak, a derék védelmét szolgáló, ergonomikus kialakítású székekkel együtt. Az is elvárás, hogy egy akusztikailag tudatosan kialakított és zöld környezet vegye körül a munkavállalót, ahol az otthonán kívül is jól érzi magát. Egy ilyen munkaállomás (beleértve az asztalt, a széket, az irattároló szekrényt, a fényviszonyokat, az akusztikai tulajdonságokat stb.) olyan komplex fizikai környezet, melynek részleteit gondosan megtervezve nemcsak javul a munkatársak közérzete, de fokozhatjuk a hatékonyságukat is” – osztja meg velünk a szakember, aki több mint 50 nemzetközi gyártó termékeit forgalmazva naprakészen tud reagálni a folyton változó iparág kihívásaira.

Hibrid és multifunkcionális irodákat keresnek a megrendelők

2022 slágere a hibrid iroda, melynek lényege, hogy az irodai jelenlétet és a távmunkát ötvözzük. Feladatorientáltan tudjuk szervezni kapacitásainkat, pl. az adminisztratív, home office-ból is végezhető munkákat otthonunk kényelmében vagy más helyen is elláthatjuk, míg az irodai közeget és a közös, kreatív munkát igénylő feladatokat pedig a munkaállomásainknál.

Az irodaházak bérlői továbbá olyan modulárisan szervezhető, multifunkcionális tereket alakíttatnak ki, amelyekben szabadon kombinálhatóak a formális és az informális terek. Rétfalvi Gábor szerint egyre többen vannak, akik olyan irodában gondolkodnak, ahol a kötetlen brainstormingnak éppen úgy helye van, mint az egymástól szeparáltan elhelyezett munkaállomásoknak.

A szakember úgy látja, hogy a mai munkaerőhiányos környezetben a cégek hajlandóak több pénzt áldozni a minőségi és ergonómiai szempontok szerint kialakított munkahelyi környezetre. „Találó mondás lett, hogy a megtartás az új toborzás. Az egészségesebb munkakörnyezetet biztosító munkahely pedig nem feltétlenül kerül többe, ha abból indulunk ki, hogy az ilyen helyen foglalkoztatott munkaerő jobb teljesítményre képes a nyolcadik munkaórában, mint az a kollégája, akit nem ilyen körülmények fogadnak a munkahelyén” – szögezi le ennek kapcsán a tervezéstől a kivitelezésig, komplett irodakialakítást vállaló G-Green Interior Kft. ügyvezetője.

Felelősségteljes piaci szereplőként, valamint saját faipari és fémipari gyártó üzemmel a háta mögött érdeklődve figyeli a cég az aktuális gazdasági és piaci környezetet, hogy átgondolt stratégiával készülhessen az új, még nem ismert kihívásokra. Ennek kapcsán novembertől nagy teljesítményű napelemparkkal csökkenti a gyártása energiaköltségeit, és ezáltal az ökológiai lábnyomát.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Edward Snowden orosz lett

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus - jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.

Újabb szereplővel bővült a BÉT középvállalati platformja

Újabb szereplővel bővült a Budapesti Értéktőzsde középvállalatokra specializált platformja, a BÉT Xtend, bevezették a Multihome Nyrt. részvényeit.

Hamarosan kereskedőtől is vehetünk fel pénzt ingyenesen

Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értében díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől - a többi között ezt is tartalmazza a pénzügyi szektort érintő javaslatcsomag módosítása, amelyet pénteki ülésén fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága.

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

A korábbi évek sikerei után idén is kiválasztották a TOP pálinkakiválóságnak minősített pálinkák közül az Agrárminisztérium pálinkáját. Az elismerő címet 2022-ben a Lunczer Pálinkaház fürtös meggy pálinkája kapta - közölte az Agrárminisztérium.

Hírek

Edward Snowden orosz lett

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus - jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.

Ebben a két városban a legdrágább az élet a világon

Szingapúrban és New Yorkban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon - áll az egyik legnagyobb londoni gazdaságkutató intézet, az Economist Intelligence Unit (EIU) éves globális felmérésében (Worldwide Cost of Living, WCOL).

A Magyar Bankholdingtól érkezik az ÁSZ új alelnöke

Szomolai Csaba lesz az Állami Számvevőszék egyik alelnöke Holman Magdolna helyett, aki november 30-i hatállyal mondott le alelnöki tisztségéről.

Megvan, ki váltja Lantos Csabát a MET Csoport élén

A MET Csoport Igazgatósága Lakatos Benjamint választotta meg új elnöknek - közölte a svájci központú energiavállalat.

Részleges vasárnapi boltzár jön Horvátországban

A horvát kormány döntött az üzletek részleges vasárnapi zárva tartásáról - közölte Marin Piletic munkaügyi miniszter a kabinet ülését követő sajtótájékoztatóján.

Szlovákiában befagyasztották az áram lakossági árát

Szlovákiában jövőre a gáz és a távfűtés lakossági ára 15 százalékkal emelkedik, az áram ára pedig nem változik - jelentette Eduard Heger szlovák miniszterelnök.

Már kaphatók a 2023-as éves és megyei autópálya-matricák

Csütörtöktől kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) honlapján, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél.

Csökkenő üzemanyagárakkal indul a december

A december is üzemanyagár-csökkenéssel indul, a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől, a gázolajért pedig bruttó 11 forinttal kell majd kevesebbet fizetni.

Gazdaság

Hamarosan kereskedőtől is vehetünk fel pénzt ingyenesen

Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értében díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől - a többi között ezt is tartalmazza a pénzügyi szektort érintő javaslatcsomag módosítása, amelyet pénteki ülésén fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága.

Megállt a hitelek drágulása, két nagybank már csökkentette a kamatait

Korán jött a Mikulás a banki ügyfeleknek, akik olyat láthatnak a hitelfeltételek hó eleji változtatásakor, amire utoljára tavaly volt példa. Elmaradt a megszokottá vált kamatemelési hullám, két nagybank pedig már csökkentette is a kölcsönei kamatát - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

Januártól jöhetnek a 37 százalékos személyi kölcsönök és az 52 százalékos hitelkártyák

Január elsejétől 37 százalékra emelkedik a személyi kölcsönöknél a maximum teljes hiteldíjmutató, a hitelkártyák esetén pedig 52 százalékot is elérheti ez a mutató. 

Megújul a minősített fogyasztóbarát lakáshitel

Az MNB bővítette a minősített fogyasztóbarát lakáshitel (MFL) feltételrendszerét a hitelezés zöldebbé tétele és a folyamatok elektronikus útra terelése érdekében.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom