Kezdőlap Autó Négyajtós lépést vált a Ferrari
No menu items!

Négyajtós lépést vált a Ferrari

A Ferrari Purosangue. Fotók: Ferrari

A Ferrari kedden bemutatta legújabb modelljét, a Purosangue-t, a 75 éves gyártó első négyajtós sportautóját.

A Purosangue úgy néz ki, mint egy SUV, olyan márkák más luxus sport SUV-jaihoz hasonlóan, mint a Porsche és a Maserati. De mérete, formája és magasabb tartása ellenére a vállalat ragaszkodik ahhoz, hogy a Purosangue – ami olaszul telivért jelent – egy sportkocsi, amelyet az alapoktól kezdve igazi Ferrariként terveztek – számolt be a CNBC.

És bár a Purosangue nem követi a Ferrari hagyományos formavilágát, úgy fog szólni, mint egy Ferrari: az új modellt egy 6,5 literes, 715 lóerős V-12-es motor hajtja, amelyet az első tengely mögé szereltek, nem pedig fölé, mint a legtöbb SUV és crossover esetében.

A Ferrari szerint a motor – és a hátulra szerelt transaxle – elhelyezése szinte egyenletesen osztja el a jármű súlyát a négy kerék között, ami javítja a kezelhetőségét.

Bár a Ferrari leginkább a kétüléses sportautóiról ismert, a vállalat az 1960-as évek eleje óta épít négyüléseseket, és a 2011-ben bemutatott FF kupé óta összkerékhajtású modelleket is. De még a Ferrari is elismeri, hogy a Purosangue új területre viszi a legendás márkát.

A Purosangue 390 ezer eurós indulóáron kerül piacra Olaszországban, amivel a cég második legdrágább szériamodellje lesz a 440 ezer eurós SF90 hibrid sportkocsi után.

A kiszállítások 2023 második negyedévében kezdődnek Európában, a harmadik negyedévben az Egyesült Államokban és a jövő év végére a többi globális piacon – közölte az autógyártó.

Magas indulóára ellenére a Purosangue valószínűleg népszerű lesz a Ferrari tehetős ügyfelei körében.

A rivális Porsche két SUV-ja, a Cayenne és a Macan együttesen a Porsche termelésének mintegy 55%-át adta 2021-ben. A Ferrari azonban nem fogja hagyni, hogy a Purosangue ennyire népszerű legyen: a vállalat azt tervezi, hogy a Purosangue gyártását a teljes éves termelésének legfeljebb 20%-ára, azaz évente csak körülbelül 3000 darabra korlátozza.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Értékesítésben nagyot váltott a japán márka Magyarországon

A Hovány csoport a partnereinek küldött levélben jelezte, hogy elváltak útjaik a márkától.  

A kormány számára nagyon fontos az építőipar és az építőgazdaság

Nagy Márton szerint jövőre 5-6 százalékos inflációval számolva 4-5 százalékos, vagy afölötti reábérnövekedés is lehet.

A Pick Szeged Zrt. kedvezőtlen gazdasági környezetben is növelte nyereségét

Az első hat hónapban a nyershús-alapanyagok felvásárlási ára tovább nőtt, júniusban rekordszintre, kilogrammonként 2,5 euróra emelkedett.

Tabuk miatt fuccsol be a családi vállalkozások utódlása

A Generációk Partnere szakértőjének tapasztalatai alapján a sikeres elengedés egyik kulcsa, hogy az alapító találjon magának egy új kihívást, célt.

Hírek

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Gazdaság

Egy újítás, amely erősíti a pénzügyi stabilitást

Az OBA szeptember végén élesítette jelentős technikai fejlesztését, amellyel gyorsíthatja az esetleges betétbiztosítási kifizetéseket.

Kevés embernek van csak nyugdíjcélú megtakarítása

felnőtt lakosság több mint fele (54 százalék) számára az okoz bizonytalanságot, hogy nem tudja majd egészségügyi kiadásait önerőből finanszírozni.

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest