Hirdetés
Kezdőlap Edukáció Pénziránytű Bázisiskolák már kilenc helyszínen
No menu items!

Pénziránytű Bázisiskolák már kilenc helyszínen

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben 2021-ben indította útjára országos Bázisiskola Programját, melynek keretében ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat.

Az előző tanévben közel 3700 diák vett részt a Bázisiskolák több mint 180 gyakorlatias foglalkozásán. A 2022/2023-as tanévben a korábbi hat helyett pedig már kilenc helyszínen akár kihelyezett tanórákra is lehetőséget nyújtanak az ingyenes Pénziránytű diákfoglalkozások.

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye azáltal, hogy a diákok lakhelyéhez közel is lehetőséget teremt a mindennapi pénzügyi tudáshoz szükséges ismeretek elsajátítására. Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Szeged és Veszprém után a budai, a pesti, valamint a kaposvári bázisiskolák Pénzügyi Tudás Otthona tantermeiben is tanulhatnak pénzügyi tervezésről, korszerű pénzkezelésről, vagy például a tőzsde világáról az érdeklődő diákcsoportok. A pénzügyi nevelésre nyitott tanárok pedig ingyenes, akkreditált, szakmai és módszertani képzést is kaphatnak.

Mivel a Nemzeti Alaptanterv tantárgyakba elszórtan ad lehetőséget a gyakorlatias pénzügyi ismeretek elsajátítására, ezért nagyon jó lehetőség a matematikát, földrajzot, állampolgári ismereteket vagy a technika és tervezés tantárgyakat tanító tanárok számára, hogy kihelyezett, 45 és 90 perces élménytanórák keretében a bázisiskolák képzett trénerei vezetik be a diákokat a mindennapi pénzügyek világába.

A 7-8. osztályos diákcsoportok egy szabadulószoba jellegű foglalkozás keretében a korszerű és biztonságos pénzkezeléssel ismerkedhetnek meg, de utazást szervezhetnek a Hősképzőbe, ahol a családi költségvetés és a pénzügyi tervezés kulisszatitkai tárulnak fel. Mit lehet csinálni egy bankban és miért jöttek létre a pénzügyi intézmények? Egy izgalmas feladatbörze segítségével minderre fény derül, és még a devizaváltás és a tőzsde rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek a diákok.

A középiskolások csoportos akadályverseny keretében szerezhetnek korszerű pénzkezelés jogosítványt. A pénzügyi tervezés és költségvetés készítés témakörével egy családi nyaralás megtervezésén keresztül vezet az út, míg a tőzsdei döntések és a pénzügyi intézmények világát izgalmas játékokon és feladatokon keresztül ismerhetik meg.

Az érdeklődő diákcsoportok és tanáraik a lakhelyükhöz legközelebb eső bázisiskolát közvetlenül megkeresve kaphatnak tájékoztatást az élményórák választható időpontjairól, illetve a várhatóan októbertől induló, 40 órás blended tanárképzési lehetőségekről. A Bázisiskolák elérhetőségeiről és a csoportok regisztrációjáról bővebb információ a Pénziránytű Alapítvány honlapján is elérhető.

Szeptembertől a következő bázisiskolák várják régiójuk általános- és középiskolás diákcsoportjait és tanáraikat:

  • BGSZC Budai Technikum
  • BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum
  • Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum
  • Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium
  • Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
  • Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum
  • Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda (Kisújszállás)
  • Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum
  • Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi- és Governance -irányítási)? Miért lett megkerülhetetlen a nagyvállalatok mellett már a KKV-ék számára is? Miként befolyásolják az Ön cégének kötelezettségeit és lehetőségeit a fenntarthatóság egyre szigorodó elvárásai? Erről is szól AzÜzlet, ESG és fenntarthatóság a gyakorlatban című konferenciájaTovábbi információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Nem vagyunk Európa legszegényebb országa!

A magyar családok emellett egyre magasabb jövedelemre tesznek szert, a bruttó átlagbér megközelíti a 660 ezer forintot, amely már több mint háromszor akkora, mint a dollárbaloldal idején volt.

Gyengüléssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken

Az euró jegyzése péntek reggel 396,58 forintra gyengült a csütörtök kora esti 396,80 forintról.

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak

Elfogadhatatlan és igazságtalan, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosai. Ezért a kormány folyamatosan nyomon követi és elemzi az üzemanyagárak alakulását.

Versenyfelügyeleti eljárás indult a kisgyermekes szülők érdekében

Különösen nagy figyelmet fordítanak azoknak a vállalkozásoknak, illetve termékeknek vizsgálatára, amelyek esetében a kereskedelmi kommunikáció például időseket, betegeket, kisgyermekes szülőket, családokat érint.
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A szervezet célkitűzése, hogy hozzájáruljon a fenntartható finanszírozási piac fejlődéséhez, valamint több hitelképes zöld projektet hozzon létre az EMDE-országokban

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...

MNB alelnök: 2021 óta a nyugat-európai inflációs nyomás duplájával kell megküzdeni

 Az elmúlt évek válságai ellenére a régió gazdaságai továbbra is felzárkózó pályán haladnak, sikeresen megőrizték pénzügyi stabilitásukat, miközben az inflációt is gyorsan sikerült a...

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed, szerdán változatlanul tartotta a kamatlábakat, miközben a kamatcsökkentés kezdetét legfeljebb decemberre tolta ki. Így a...