Hirdetés
Kezdőlap Edukáció Pénziránytű Bázisiskolák már kilenc helyszínen
No menu items!

Pénziránytű Bázisiskolák már kilenc helyszínen

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben 2021-ben indította útjára országos Bázisiskola Programját, melynek keretében ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat.

Az előző tanévben közel 3700 diák vett részt a Bázisiskolák több mint 180 gyakorlatias foglalkozásán. A 2022/2023-as tanévben a korábbi hat helyett pedig már kilenc helyszínen akár kihelyezett tanórákra is lehetőséget nyújtanak az ingyenes Pénziránytű diákfoglalkozások.

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye azáltal, hogy a diákok lakhelyéhez közel is lehetőséget teremt a mindennapi pénzügyi tudáshoz szükséges ismeretek elsajátítására. Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Szeged és Veszprém után a budai, a pesti, valamint a kaposvári bázisiskolák Pénzügyi Tudás Otthona tantermeiben is tanulhatnak pénzügyi tervezésről, korszerű pénzkezelésről, vagy például a tőzsde világáról az érdeklődő diákcsoportok. A pénzügyi nevelésre nyitott tanárok pedig ingyenes, akkreditált, szakmai és módszertani képzést is kaphatnak.

Mivel a Nemzeti Alaptanterv tantárgyakba elszórtan ad lehetőséget a gyakorlatias pénzügyi ismeretek elsajátítására, ezért nagyon jó lehetőség a matematikát, földrajzot, állampolgári ismereteket vagy a technika és tervezés tantárgyakat tanító tanárok számára, hogy kihelyezett, 45 és 90 perces élménytanórák keretében a bázisiskolák képzett trénerei vezetik be a diákokat a mindennapi pénzügyek világába.

A 7-8. osztályos diákcsoportok egy szabadulószoba jellegű foglalkozás keretében a korszerű és biztonságos pénzkezeléssel ismerkedhetnek meg, de utazást szervezhetnek a Hősképzőbe, ahol a családi költségvetés és a pénzügyi tervezés kulisszatitkai tárulnak fel. Mit lehet csinálni egy bankban és miért jöttek létre a pénzügyi intézmények? Egy izgalmas feladatbörze segítségével minderre fény derül, és még a devizaváltás és a tőzsde rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek a diákok.

A középiskolások csoportos akadályverseny keretében szerezhetnek korszerű pénzkezelés jogosítványt. A pénzügyi tervezés és költségvetés készítés témakörével egy családi nyaralás megtervezésén keresztül vezet az út, míg a tőzsdei döntések és a pénzügyi intézmények világát izgalmas játékokon és feladatokon keresztül ismerhetik meg.

Az érdeklődő diákcsoportok és tanáraik a lakhelyükhöz legközelebb eső bázisiskolát közvetlenül megkeresve kaphatnak tájékoztatást az élményórák választható időpontjairól, illetve a várhatóan októbertől induló, 40 órás blended tanárképzési lehetőségekről. A Bázisiskolák elérhetőségeiről és a csoportok regisztrációjáról bővebb információ a Pénziránytű Alapítvány honlapján is elérhető.

Szeptembertől a következő bázisiskolák várják régiójuk általános- és középiskolás diákcsoportjait és tanáraikat:

  • BGSZC Budai Technikum
  • BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum
  • Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum
  • Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium
  • Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
  • Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum
  • Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda (Kisújszállás)
  • Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum
  • Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az árstop kivezetését javasolja több érdekképviseleti szervezet

Az egy éve bevezetett árstop mára betöltötte szerepét, a termelői, feldolgozói szervezetek és a kiskereskedelem szereplői a kivezetését javasolják - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) több szakmai szervezettel közös közleményében.

Új felsővezetőket választottak a Vodafone élére

A Vodafone Magyarország Zrt. igazgatósága Blénessy Lászlót, a 4iG csoport üzleti folyamataiért felelős általános vezérigazgató-helyettesét választotta meg új vezérigazgatónak, és változott a vezérigazgató-helyettesek személye is a nemrég felvásárolt telekommunikációs cégnél - közölte a 4iG távközlési és informatikai vállalat.

Nem spórolnak eléggé a gázzal a németek

Még jobban kellene takarékoskodni a földgázzal a németországi háztartásokban, a 10 százalékos fogyasztáscsökkentés túl kevés - mondta az ország legnagyobb energiaszolgáltatójának vezetője egy interjúban.

Zöld lámpát kapott az OTP – piacvezető lesz Szlovéniában

Az OTP Bank megkapta a Nova KBM szlovén pénzintézet megvásárlásának lezárásához szükséges utolsó engedélyt a helyi versenyvédelmi hatóságtól - közölte a magyar bankcsoport.

Hírek

Új felsővezetőket választottak a Vodafone élére

A Vodafone Magyarország Zrt. igazgatósága Blénessy Lászlót, a 4iG csoport üzleti folyamataiért felelős általános vezérigazgató-helyettesét választotta meg új vezérigazgatónak, és változott a vezérigazgató-helyettesek személye is a nemrég felvásárolt telekommunikációs cégnél - közölte a 4iG távközlési és informatikai vállalat.

Műszakiztató kormánytisztviselőket gyanúsítanak korrupcióval

Őrizetbe vettek nyolc kormánytisztviselőt, akik a gyanú szerint vesztegetési pénzt fogadtak el egy műszakivizsga-állomáson az ügyfelektől - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Kazah olaj jöhet a Barátság vezetéken

A Transznyefyt készen áll arra, hogy februárban megkezdje 20 ezer tonna kazah olaj tranzitját Németországba a Barátság vezetéken keresztül - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség a vállalatra hivatkozva.

Pénteken nagyot csökken a gázolaj ára – olcsóbb lesz a benzin is

Péntektől a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 5 forinttal, a gázolajé pedig 15 forinttal lesz alacsonyabb, így várhatóan a kiskereskedelmi árak is hasonló mértékben csökkennek.

Lezárult a Vodafone felvásárlása, a magyar állam is tulajdont szerzett

Sikeresen zárult a Vodafone Magyarország felvásárlása, a magyar állam 49 százalékos részesedést szerzett a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Nehezen indul a síszezon, de nagy veszélyeket rejt

Az elmúlt napok havazása lendületet adhat a nehezen induló síszezonnak. De már az idei év eddigi menete is megszívlelendő tanulságokkal szolgál a tekintetben, hogy a külföldi utazás megkezdése előtt nem elég csak arra figyelnünk: legyen valamilyen utasbiztosításunk. Annak tartalmával, limitjeivel is tisztában kell lennünk, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Február első napjától olcsóbb lesz a gázolaj

Február 1-jén, szerdán a gázolaj nagykereskedelmi ára bruttó 10 forinttal csökken, ami hatással lehet majd a kutakon megjelenő árakra is. A benzin árában nem lesz változás.

A TEK kommandósai fogták el a milliárdos áfacsalókat – videó

Több mint 5 milliárd forint áfát csalt el egy sajtkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, a 15 emberből álló bandával és az azt segítő 14 emberrel szemben vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Gazdaság

Zöld lámpát kapott az OTP – piacvezető lesz Szlovéniában

Az OTP Bank megkapta a Nova KBM szlovén pénzintézet megvásárlásának lezárásához szükséges utolsó engedélyt a helyi versenyvédelmi hatóságtól - közölte a magyar bankcsoport.

Hatalmas a tolongás a kormány új hitelprogramja körül

A kereskedelmi bankok kivétel nélkül részt akarnak venni a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramban (BGH). A Gazdaságfejlesztési Minisztérium alig egy hete bejelentett programja még el sem indult, de már sorban állnak a cégek az olcsó hitelért - írja a Bank360.hu. 

Februártól jelentősen emelkedik a Babakötvény éves kamata

Jó hír a gyermeket nevelő családoknak: február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát - jelentette be a pénzügyminiszter a Facebook oldalán.

MNB: csak szigorú törvényi keretek közt változtathatják a számladíjakat a bankok

Az MNB kiemelt figyelmet fordít a hitelintézetek számladíj-módosításaira, és jogsértés esetén azonnal intézkedik - figyelmeztetett a Magyart Nemzeti Bank azzal összefüggésben, hogy január végéig valamennyi lakossági folyószámlával rendelkező ügyfelet tájékoztatja bankja a tavalyi bankszámla- és kártyaköltségeiről.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom