Hirdetés
Kezdőlap Edukáció Pénziránytű Bázisiskolák már kilenc helyszínen
No menu items!

Pénziránytű Bázisiskolák már kilenc helyszínen

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben 2021-ben indította útjára országos Bázisiskola Programját, melynek keretében ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat.

Az előző tanévben közel 3700 diák vett részt a Bázisiskolák több mint 180 gyakorlatias foglalkozásán. A 2022/2023-as tanévben a korábbi hat helyett pedig már kilenc helyszínen akár kihelyezett tanórákra is lehetőséget nyújtanak az ingyenes Pénziránytű diákfoglalkozások.

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye azáltal, hogy a diákok lakhelyéhez közel is lehetőséget teremt a mindennapi pénzügyi tudáshoz szükséges ismeretek elsajátítására. Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Szeged és Veszprém után a budai, a pesti, valamint a kaposvári bázisiskolák Pénzügyi Tudás Otthona tantermeiben is tanulhatnak pénzügyi tervezésről, korszerű pénzkezelésről, vagy például a tőzsde világáról az érdeklődő diákcsoportok. A pénzügyi nevelésre nyitott tanárok pedig ingyenes, akkreditált, szakmai és módszertani képzést is kaphatnak.

Mivel a Nemzeti Alaptanterv tantárgyakba elszórtan ad lehetőséget a gyakorlatias pénzügyi ismeretek elsajátítására, ezért nagyon jó lehetőség a matematikát, földrajzot, állampolgári ismereteket vagy a technika és tervezés tantárgyakat tanító tanárok számára, hogy kihelyezett, 45 és 90 perces élménytanórák keretében a bázisiskolák képzett trénerei vezetik be a diákokat a mindennapi pénzügyek világába.

A 7-8. osztályos diákcsoportok egy szabadulószoba jellegű foglalkozás keretében a korszerű és biztonságos pénzkezeléssel ismerkedhetnek meg, de utazást szervezhetnek a Hősképzőbe, ahol a családi költségvetés és a pénzügyi tervezés kulisszatitkai tárulnak fel. Mit lehet csinálni egy bankban és miért jöttek létre a pénzügyi intézmények? Egy izgalmas feladatbörze segítségével minderre fény derül, és még a devizaváltás és a tőzsde rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek a diákok.

A középiskolások csoportos akadályverseny keretében szerezhetnek korszerű pénzkezelés jogosítványt. A pénzügyi tervezés és költségvetés készítés témakörével egy családi nyaralás megtervezésén keresztül vezet az út, míg a tőzsdei döntések és a pénzügyi intézmények világát izgalmas játékokon és feladatokon keresztül ismerhetik meg.

Az érdeklődő diákcsoportok és tanáraik a lakhelyükhöz legközelebb eső bázisiskolát közvetlenül megkeresve kaphatnak tájékoztatást az élményórák választható időpontjairól, illetve a várhatóan októbertől induló, 40 órás blended tanárképzési lehetőségekről. A Bázisiskolák elérhetőségeiről és a csoportok regisztrációjáról bővebb információ a Pénziránytű Alapítvány honlapján is elérhető.

Szeptembertől a következő bázisiskolák várják régiójuk általános- és középiskolás diákcsoportjait és tanáraikat:

  • BGSZC Budai Technikum
  • BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum
  • Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum
  • Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium
  • Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
  • Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum
  • Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda (Kisújszállás)
  • Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum
  • Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Duplázott és nemzetközi brandekkel erősít a magyar szállodaüzemeltető

Megduplázta árbevételét 2023-ban a Hotel & More Group független szállodaüzemeltető, mely cégcsoport a következő években nemzetközi hotel brandekkel is erősít.

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.

Mennyi? Annyi: a bruttó átlagkereset 655 600 forint volt

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 391 800, a kedvezményeket figyelembe véve 405 600 forintot ért el.