Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Segítsünk tudatosan - Az MBH Bank programja
No menu items!

Segítsünk tudatosan – Az MBH Bank programja

Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködésében elindult az MBH Tudatos segítség programja, amellyel a pénzintézet és a karitatív szervezet több tízezer, nehéz körülmények között élő embernek segít.

A bank a programról beszámoló közleményében az írta, hogy a tavasszal kezdődött összefogással három pillérre alapozva segíti a szociálisan hátrányos helyzetben lévő embereket a két szervezet. Hosszú távú céljuk a rászoruló családok energetikai és pénzügyi tudatosságának fejlesztése, az országos segélyközpont fenntarthatóságának támogatása és egyszeri krízistámogatások nyújtása. Az együttműködés részeként a hitelintézet részt vesz a szervezet adventi jótékonysági programjaiban, ezzel ösztönözni kívánják a bank munkatársainak adományozási hajlandóságát is.

A Tudatos segítség program első pillére az energiahatékonyság fejlesztése. Olyan támogatást akarnak adni 500 családnak, amely lehetővé teszi a hosszú távú, fenntartható segítségnyújtást. Példaként említették, hogy az elavult mosógép cseréje energiatakarékosabb berendezésre, a hősugárzó cserélése egy inverteres klímára vagy egy nyílászáró csere távlati megoldást jelenthet a háztartásoknak, havonta akár 10 ezer forintot is megtakaríthatnak.

Az első pillérhez tartozik a hátrányos helyzetben élők pénzügyi tudatosságának fejlesztése, ezt tanácsadással és 2000 kisokos összeállításával segítik.

A program második pilléreként kiemelt figyelmet kap a karitatív szervezet évente 60-70 ezer krízisben lévő ember és család segélykérelmét kezelő országos segélyközpontjának támogatása. Ez kiterjedhet az adósságkezelési tanácsadásra, természetbeni támogatásra (tartós élelmiszer, ruhaadomány, tanszertámogatás), de jelenthet például a rezsi kifizetésében adott segítséget is.

A harmadik pillért jelentő krízistámogatási kezdeményezés lehetővé teszi az adományok azonnali eljuttatását a leginkább nélkülöző családoknak.

Idén szeptemberben 889 rászoruló részesült a támogatásból, a program indulása óta eltelt három hónapban pedig 7200 embernek juttatta el az országos segélyközpont az adományokat  – ismertették.

Az együttműködés részeként, a program mellett, az MBH Bank munkatársai bevonásával, érzékenyítésével segíti az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját. Megemlítették, hogy munkatársaik már két éve ételosztással, adománygyűjtéssel működnek közre, a szervezet adventi adománygyűjtő kampányában és részt vesznek jótékonysági futóversenyen is.

Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet 2023 májusában kötött együttműködési szerződése alapján a bank évi 100 millió forinttal támogatja a segélyszervezetet – olvasható a közleményben.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

200 milliárddal robbanthatnak a Zöld Alapok

Folytatódik a Nemzeti Tőkeholding (NTH) összesen 200 milliárd forint...

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring...

Hitelminősítők: Magyarország befektetésre alkalmas maradt

Újabb megerősítését nyert a Magyarország iránti töretlen bizalom, a...

MNB alelnök: 2021 óta a nyugat-európai inflációs nyomás duplájával kell megküzdeni

 Az elmúlt évek válságai ellenére a régió gazdaságai továbbra...
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...

MNB alelnök: 2021 óta a nyugat-európai inflációs nyomás duplájával kell megküzdeni

 Az elmúlt évek válságai ellenére a régió gazdaságai továbbra is felzárkózó pályán haladnak, sikeresen megőrizték pénzügyi stabilitásukat, miközben az inflációt is gyorsan sikerült a...

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed, szerdán változatlanul tartotta a kamatlábakat, miközben a kamatcsökkentés kezdetét legfeljebb decemberre tolta ki. Így a...

Csökkentek a nem fizető hitelek, rövidebb a bankok feketelistája

A bankok feketelistája, a negatív KHR (régebbi nevén BAR-lista) is egyre rövidebb.