Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,42 százalékkal, az S&P-500 index 0,14 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,02 százalékkal kezdett magasabban.

Az árfolyamemelkedés mögött elsősorban a pénzügyi ágazat részvényeinek a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban bekövetkezett erősödése áll. A Morgan Stanley részvénye több mint három százalékkal emelkedett, miután bejelentette osztaléka megemelését a harmadik negyedévre vonatkozóan. Hasonlóképpen a JPMorgan Chase és a Goldman Sachs részvények is több-kevesebb emelkedésre tettek szert, miután a múlt héten sikerrel vették a Fed “stressztesztjét” és zöld utat kaptak osztalékuk emeléséhez.

A Wall Street és a Nasdaq vezető indexei az ötödik egymást követő nyereséges negyedévet fogják zárni a hónap végével a laza monetáris politikának köszönhetően.

Az év eleje óta a DJIA index 12 százalékkal, az S&P index 14 százalékkal, a Nasdaq Composite 12 százalékkal erősödött a gazdasági aktivitás erősödésével és a vállalati eredmények javulásával párhuzamosan. A befektetők figyelme most már a júliusban induló második negyedévi tőzsdei eredménybeszámoló szezonra szegeződik majd, valamint a gazdasági aktivitás lendületének a megítélésére alkalmas, pénteken esedékes foglalkoztatási jelentésre.

Az olajár kedden emelkedett az előző napi másfél-két százalékos csökkenés után. Hétfőn mindkét olajtípus ára 2018 októbere óta a legmagasabb szintet érte el. Az OPEC prognózisa szerint a negyedik negyedévben a kínálat napi 2,2 millió hordóval marad majd el a felhasználás mögött, bőven hagyva teret a kitermelés növelésének. Piaci várakozások szerint az OPEC csütörtöki találkozóján termelése napi 550 ezer hordós növeléséről dönt augusztustól.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor a WTI ára 0,82 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 73,51 dolláron, a Brent ára pedig 0,77 százalékkal ment fel 74,71 dollárra.

A WTI 54 százalékkal, a Brent 47 százalékkal áll év eleji ára felett.

Az eurót 0,28 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1891 dolláron, az arany spot ára 1,27 százalékkal csökkent unciánként 1755,77 dollárra.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az Otthonfelújítási program felhívását szakmai egyeztetés előzi meg

Júniustól indul az Otthonfelújítási program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja, a programban június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni.

Megkezdte működését Bécs első zöldhidrogén-üzeme

Az emelkedőkkel és gyakori megállókkal tarkított vonalon jövő évtől tíz portugál gyártmányú, akadálymentes CaetanoBus szállítja majd az utasokat. 

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

2030-ig megkétszereződik a geotermikus energia hazai felhasználása

Március elején nyílt meg a Svájci Alap forrásaiból finanszírozott 5,3 milliárd forintos felhívás egyebek mellett meglévő termálkutak korszerűsítésének vagy állami tulajdonban levő szénhidrogén-kutak termálkúttá alakításának támogatására
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.