Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Prémium belvárosi ingatlant vásárol az Indotek Group
No menu items!

Prémium belvárosi ingatlant vásárol az Indotek Group

Fotó: Pixabay

Kiszáll szerbiai irodaportfóliójából az Indotek Group befektetéskezelő cégcsoport, amely az MTI-nek  pénteken eljuttatott közleményében azt is bejelentette, hogy prémium belvárosi ingatlant vásárol.

A közlemény szerint az Indotek-Investments Alapkezelő Zrt. átruházza a Gordiusz Magántőkealap kezelését a Diófa Alapkezelő Zrt.-re, és ezzel a Diófához kerül a Gordiusz Magántőkealap által birtokolt belgrádi irodaportfólió is. A portfólió átrendezése nyomán felszabaduló forrásokat hazai és nemzetközi akvizíciók finanszírozására fordítja az Indotek, amely az év végén megállapodást írt alá Budapest belvárosában található “Vörösmarty 1” társasház kiskereskedelmi egységeinek, valamint az azokhoz tartozó mélygarázsoknak, és ezzel a ház többségi tulajdonjogának megszerzésére – írták.

Az Indotek és a Diófa között létrejött megállapodás eredményeként a Diófához kerül a Gordiusz Magántőkealap tulajdonában lévő öt, a szerb főváros Új-Belgrád kerületében elhelyezkedő irodapark, amelyet 2021-ben, 267,6 millió euróért vásárolt meg az Indotek Group a varsói központú Globe Trade Center (GTC) SA-tól – ismertették.

A megállapodásnak nem része a korábban ugyancsak a Gordiusz Magántőkealap portfóliójának részét képező, négy irodakomplexumból álló lengyelországi ingatlanportfolió, amely továbbra is az Indotek Group kezelésében marad. A csoport elkötelezett a lengyel piacon való aktív jelenlét és növekedés mellett, és további beruházásokat tervez, hogy megerősítse pozícióit, és tovább bővítse lengyel porfólióját – írták.

A felek a tranzakció összegét nem hozták nyilvánosságra, de az Indotek Group közölte, hogy a portfólió átstrukturálásából származó forrásokat hazai, illetve közép- és dél-európai piacain tervezett ingatlan- és magántőke-tranzakciók finanszírozására fordítja. Emlékeztettek, az Indotek Groupnak 12 európai piacon van számottevő ingatlanérdekeltsége, az idén ősszel újabb, egy sienai bevásárlóközponttal bővítette kiskereskedelmi portfólióját, és továbbiakról is előrehaladott tárgyalásokat folytat Olaszországban. Májusban Barcelonában és Valenciában vásárolt üzletközpontokat, júliusban pedig a Costa Braván szerezte meg hetedik ibériai szállodáját, amellyel a csoport már több mint 1500 szobát tulajdonol.

Az Indotek Group egyik legnagyobb idei üzlete a hazai Auchan hipermarketlánc 47 százalékos tulajdonrészének, illetve korzó üzleteinek 100 százalékos megvásárlása, amelyek lezárása 2024 első negyedévében várható. Az Auchan akvizíció célja a Lidl és a Spar után a harmadik legnagyobb forgalmú piaci szereplővé fejleszteni a hipermarketláncot – írták.
Az év végi megállapodás szerint az Indotek Group a Vörösmarty 1 társasházban 6200 négyzetméternyi üzlethelyiséget, kapcsolódó raktárhelyiségeket, illetve mintegy 200 parkolót vásárol meg. A vállalat célja, hogy a 100 százalékos bérlői kihasználtsági szint fenntartásával a prémium szegmensben is megerősítse a hazai kereskedelmi ingatlanpiacon betöltött vezető szerepét. A belvárosi bevásárlóutcában található ingatlanban 50 százalékos részesedést szerezne egy, a Diófa által kezelt befektetési alap – a lehetséges üzletről a két társaság tárgyalásokat folytat – írták.

A több mint 600 munkavállalót foglalkoztató Indotek Group tulajdonában lévő ingatlanok száma meghaladja a 300-at, és a cégcsoport piacvezető a magyarországi B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok piacán. Ingatlanportfóliójába tartozik számos irodaház, fővárosi és vidéki bevásárlóközpont, szálloda, raktárépület, iparterület és retailpark. A beépített és bérbe adható ingatlanterületeik nagysága meghaladja a 2 millió négyzetmétert, amely több mint 4000 bérlőt szolgál ki. Az Indotek Group saját fejlesztésű lakóparkprojektek révén jelen van a lakossági ingatlanpiacon is.

Az Indotek Group Magyarországgal együtt 12 országban többek között Horvátországban, Lengyelországban, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban rendelkezik befektetésekkel, illetve üzleti, kereskedelmi, ipari ingatlannal.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Cél a felső tízezer – Családi vagyonkezelési szolgáltatás

Családi vagyonkezelési szolgáltatást indított az Apelso Trust bizalmi vagyonkezelő. A társaság által kezelt vagyon a Dialóg Alapkezelő megvételével mintegy 234 milliárd forinttal, 250 milliárd forintra emelkedett.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Újabb 5 évig az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre

Az AutoWallis stratégiai célja, hogy az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.

Mennyi? Annyi: a bruttó átlagkereset 655 600 forint volt

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 391 800, a kedvezményeket figyelembe véve 405 600 forintot ért el.

Több pénzmosásgyanús esetre milliós bírság

Az MNB 10-10 millió forint bírságot szabott ki az Erste Bankra és az MBH Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozási kockázatok azonosítása, kezelése és megfelelő eljárásokkal, kontrollokkal való csökkentése terén feltárt hiányosságok miatt.

Az EKB kamatdöntését befolyásolja majd az új inflációs előrejelzés

Christine Lagarde, az EKB elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Európai Központi Bank Kormányzótanácsa szerint egyelőre korai lenne beszélni a monetáris politika enyhítéséről.