Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Kaposvárra sztrádán érkezik a befektetés - Szalont nyitott a Mentavill
No menu items!

Kaposvárra sztrádán érkezik a befektetés – Szalont nyitott a Mentavill

Fotók: Pintér Rómeó

Manapság a sztráda az, ami üzleteket és befektetőket visz egy városba. Ez érződik Kaposváron is, amióta 2019-ben átadták az M7-est a somogyi megyeszékhellyel összekötő 67-es gyorsforgalmi utat. Borhi Zsombor alpolgármester szerint az ipari park hamarosan megtelik és új munkahelyek is születnek. A városatyák különösen az átlagbérek emelkedését szeretnék immár elérni.     

Aki az utóbbi időszakban, a gyorsforgalmivá alakított 67-es úton Kaposvárra autózott, alig várta, hogy rácsodálkozhasson, amint a szó szoros értelmében zenélni kezd az út. Egy különleges megoldásnak köszönhetően ugyanis, menet közben valóban felcsendül a Republic együttes ikonikus száma, a 67-es út. A város számára azonban ez messze többet jelent az egzotikumnál, az útszakasz kétszer kétsávos gyorsforgalmivá alakításának fontosabb a szerepe, üzenete: Kaposvár az infrastruktúra tekintetében is megérkezett Európába. Felkerült a nemzetközi befektetők rendszeresen használt, nem is annyira képzeletbeli térképére.

Borhi Zsombor Kaposvár alpolgármestere

Az alpolgármester szerint ennek első, kézzelfogható jele, hogy a világ vezető haditechnikai gyártója a német Rheinmetal leányvállalata, a Rheinmetall Hungary Zrt., 30-50 milliárd közötti beruházással, a somogyi megyeszékhelyen hozza létre második magyarországi üzemét, ahol gumikerekes harci járművek fejlesztése, építése zajlik majd. A megnövekedett befektetői érdeklődést jelzi az is, hogy a néhány éve kialakított 36 hektáros ipari park – ahol a tűzoltó- és más speciális járművek gyártásával, felújításával foglalkozó, állami tulajdonú BM Heros Zrt. gyártóközpontja működik -,  az előrehaladott befektetői tárgyalások alapján hamarosan megtelik. Így már az idén újabb, hasonló terület kijelölésére, majd  közművesítésére lesz szükség.

A sztrádán – a pandémia ellenére – most “Kaposvárra érkezett” a Mentavill, az egyik legnagyobb hazai épületvillamossági áruházlánc, amely szakáruházat, szalont nyitott a városban.

„Kaposvár történelmének egyik legnagyobb, közel 200 milliárdos, infrastruktúrális fejlesztése zajlott és zajlik, a Modern Városok Program keretében, amit mi, a város történetének egyik legnagyobb hatású, a XIX. század végén és a XX. század elején élt polgármesterére emlékezve Németh István Programnak neveztünk el” – magyarázza Borhi Zsombor. „Ennek kétségtelenül legmeghatározóbb eleme a 67-es út kétszer-kétsávos gyorsforgalmi úttá fejlesztése. Ami amellett, hogy hozzájárul a biztonság növekedéséhez, a menetidő csökkentéséhez, új perspektívát is nyitott a városnak ahhoz, hogy gazdaságilag is megerősödjön. Az elmúlt évek tárgyalásai ugyanis egyértelművé tették: a befektetők manapság már csak olyan célpontokat keresnek, ahol a logisztikai háttér is megfelelő.” 

Ebből a szempontból is komoly jelentősége van annak, hogy a megyeszékhelyek közül elsőként Kaposváron kezdődött meg annak az új, közel 17 milliárd forintból megvalósuló intermodális közlekedési központnak a kiépítése, amelynek keretében teljesen megújult a vasúti és a helyi, illetve távolsági buszpályaudvar. Kétsávos körforgalom és P+R parkoló jött létre, miközben az újonnan épült, Esterházy Pál gyalogos-kerékpáros híd látványa olyan, hogy új jelképe is lehet a városnak. Ráadásul Kaposvár történetében azzal is új fejezet nyílik, hogy a most épült felüljáró ismét közvetlen összeköttetést teremt a vasút építése miatt több, mint száz éve kettészelt Donner és a belváros között.

„Az új közlekedési csomópont több szempontból is kulcsfontosságú. Egyrészt megszépült a belváros szélén álló pályaudvar és környéke, miközben biztonságosabb lett a közlekedés. Másrészt a városba, ingázóként érkező napi több, mint 30 ezer ember végre XXI. századi körülmények között juthat el a megye székhelyre és egyben járásközpontba ezt követően pedig, Kaposváron belül is jó színvonalú csatlakozás segíti a tovább utazást. Mindez a befektetők figyelmét sem kerüli el, mert ők arra is nagyon figyelnek, hogy milyen az adott város életminősége, mennyire vonzó ahhoz, hogy a legjobb szakemberek odaköltözzenek és ne is vágyjanak el onnan.”

Borhi Zsombor azonban a hosszútávú megtartó erőhöz a kielégítő infrastruktúránál is többre, minőségi életszínvonalra van szükség. A városvezető ezért az év végén kezdődő nagy ipari beruházások és a termelést várhatóan 2023-ban indító üzemek, gyárak kapcsán nem elsősorban a munkahelyek számának növelésére helyezi a hangsúlyt. Szerinte ennél is fontosabb, hogy a városban és vonzáskörzetében élők átlagjövedelme növekedjen.

„Ehhez pedig olyan, magas hozzáadott értéket képviselő, tudásalapú beruházások betelepítésére van szükség, amelyek hosszútávon is garantálni tudják az itt élők folyamatos életszínvonal növekedését” – elemez az alpolgármester.

Ezt igazolja, hogy a piac meghatározó szereplőjének számító épületvillamossági áruházlánc, a Mentavill, a pandémiás helyzet ellenére is fantáziát látott abban, hogy Kaposváron átadja a legújabb lámpaszalonját és szakáruházát.

Mentes Zsolt ügyvezető igazgató elmondta: az európai minőségű sztrádakapcsolat és a stabil vásárlóerő motiválta azt, hogy legújabb szakáruházuk márciusi nyitását a járványhelyzet ellenére se halasszák el. 

A Mentavill kaposvári szalonja

Így az idén 30 éves, magyar családi cég – újabb munkahelyeket teremtve -, a somogyi megyeszékhelyen nyitotta meg az országban 27-ik, 400 négyzetméteres, villamossági termékek széles választékát és több, mint 1200 lámpatestet felsorakoztató üzletét, ahol a szaktudásalapú értékesítésre helyezik a hangsúlyt.   

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik
Hirdetés

Friss

Karácsony: “Az életünkért küzdünk”. Fővárosi – BKIK közös terv a kilábalásért

Közös fővárosi gazdasági kilábalási stratégián dolgozik együtt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a fővárosi önkormányzat a budapesti vállalkozásokkal - jelentették be a szervezetek vezetői a KKVHÁZ Zrt. és a BKIK közös online konferenciáján.

Tőzsde – Vegyes kezdés New Yorkban

Csekély változással, vegyes indexekkel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon a negyedéves eredmény beszámolói szezon első jelentéseit megelőző kivárás keretében.

Erjedt konzerv miatt riasztott a Nébih

Rosszul tisztított, héjat és szárrészt is tartalmaz, erjedt szagú, utóíze pedig kellemetlen, savanyú, ezért fogyasztásra alkalmatlan a Görögországból származó, 820 grammos HELCOM Gyümölcssaláta - közölte a Nébih.

OECD: nemzetközi kooperációban kell újjáépíteni a világgazdaságot

A koronavírus-járványra és drámai következményeire való tekintettel a gazdaság új alapokra helyezett újjáépítését javasolja az OECD a krízishelyzetekkel szembeni ellenállóképesség erősítése érdekében.

Hírek

Keresik az év magyar hídját – szavazás

Az idei Év Hídja versenyben tíz ívhídra lehet szavazni, többek között a Tisza-tónál lévő Eger patak feletti kerékpároshídra, a szolnoki Tiszavirág gyaloghídra vagy a Varasdi völgy 30 méteres mélysége felett átívelő hídra - közölte a Hidászokért Egyesület és a Közlekedéstudományi Egyesület.

A Várba költözik a Pénzügyminisztérium – lezárult a közbeszerzés

Lezárultak az egykori Magyar Királyi Pénzügyminisztérium Szentháromság téri épületegyüttese rehabilitációjának második ütemére kiírt közbeszerzési eljárások - közölte a Pénzügyminisztérium.
Támogatott tartalom

Köszönet a kórházak dolgozóinak – itt az ideje, hogy közösen segítsünk!

A MARSO Kft. és a KLEBER abroncsmárka közös akcióban fejezte ki köszönetét a kórházak dolgozóinak: 12 intézmény számára tett lehetővé, hogy négy új abroncshoz kettő áráért jussanak hozzá, mintegy 23 millió forint értékben.

Bitcoin. Soha nem látott magasságokban az árfolyam

Rekordszintre, 64 ezer dollár fölé emelkedett a bitcoin jegyzése, miközben szerdán a Nasdaq piacra kerül bevezetésre a legnagyobb amerikai kriptotőzsde, a Coinbase Global Inc. részvénye.

Katás adómentesség – áprilisban is

Márciusra és áprilisra sem kell megfizetni a katát mintegy 120 ezer vállalkozásnak. Az adómentesség tízmilliárd forintot hagy az április elejéig zárva tartó üzleteknél és szolgáltatóknál, a vendéglátásban, a turizmusban, valamint a szabadidő ágazatban tevékenykedő kisvállalkozásoknál - közölte Tállai András.

Orbán: megvan a 3 millió beoltott Magyarországon

Hárommillió beoltott, újabb mérföldkő - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán kedden.

Létrejött a Nemzeti Állatvédelmi Tanács

Közös érdekünk, hogy az állatvédelem és az állatjólét ügye Magyarországon a jövőben is biztos pillérekre, tudományos és szakmai alapokra épüljön - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Állatvédelmi Tanács alakuló ülésén.

Szja-bevallás. Hamarosan lejár egy fontos határidő

A NAV automatikusan elkészíti az szja-bevallási tervezeteket, de akinek nincs ügyfélkapu-regisztrációja, annak szerda éjfélig kérnie kell a tervezet postázását - hívta fel a figyelmet az adóhatóság.

Viharral, kiadós esővel és hóval – hidegfront érkezik

Markáns hidegfront érkezik viharos széllel, kiadós csapadékkal - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében. Keddre a viharos szél miatt másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak. A magasabb hegyekben akár 10-20 centiméteres hótakaró is kialakulhat.

Fennakadások voltak a Vodafone-nál

Technikai probléma miatt fennakadásokat tapasztalhattak a Vodafone ügyfelei hétfőn délelőtt az ország keleti és déli részén a 2G és 3G szolgálatások működésében. A szolgáltató szakemberei azóta elhárították a problémát - közölte a távközlési vállalat.

Orvhalászat a Dunán: több faj is a kihalás szélére került

Az orvhalászat sodorja a kihalás szélére a Duna tokhalfajait. A hat tokhalféléből kettő már kihalt, négy súlyosan veszélyeztetett - jelentette a Természetvédelmi Világalap (WWF).

Koronavírus – Kambodzsában börtön jár a bujkáló fertőzötteknek

Akár öt év börtönt is kaphatnak ezentúl Kambodzsában azok az igazolt koronavírus-fertőzöttek, akik nem fordulnak orvoshoz - jelentette be az ország igazságügyi minisztériuma.

Gazdaság

Az ÁSZ szabályosnak találta az MNB gazdálkodását

Szabályszerűen működött a Magyar Nemzeti Bank 2018-ban és 2019-ben: irányítási, döntéshozatali és ellenőrzési rendszere, valamint gazdálkodási keretei is megfeleltek a jogszabályi előírásoknak - állapította meg az Állami Számvevőszék.

Újabb mérföldkőhöz ért a szuperállampapír

Átlépte az 5500 milliárd forintot a Magyar Állampapír Pluszba (MÁP+) befektetett megtakarítások értéke  - jelentette be a pénzügyminiszter.

Költségvetés – PM: 1144 milliárd forint az államháztartás első negyedévi hiánya

A járványügyi védekezés, a vakcinabeszerzések és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések következtében 1144,1 milliárd forintos hiánnyal zárt március végén az államháztartás központi alrendszere - közölte a Pénzügyminisztérium.

Szja-bevallás. A NAV a tervezetek átnézésére figyelmeztet

Az szja-bevallási tervezet már csaknem egy hónapja elérhető a weben keresztül, a tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani és beküldeni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal

MNB – 36 milliós bírság a CIG biztosító korábbi vezetőinek

Személyi felelősségük is volt abban, hogy a cég az olaszországi határon átnyúló tiltott tevékenységet végzett, ezért a Magyar Nemzeti Bank összesen 36 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a CIG EMABIT korábbi felsővezetőire, illetve szakmai vezetőire - közölte a jegybank.

Okostelefonos fizetés. A K&H bevezeti a Google Pay-t

Elsőként vezeti be a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást a K&H Magyarországon. Ez újabb lendületet adhat a bankkártyás, azon belül is az okostelefonos fizetéseknek - közölte a pénzintézet.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom