Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Tőzsde - Alig mozdultak nyitásban a New York-i indexek
No menu items!

Tőzsde – Alig mozdultak nyitásban a New York-i indexek

Alig mozdultak el a nyitásban a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtökön, a kockázatvállalási hajlandóságot visszafogja, hogy nem érkeztek újabb hírek az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások fejleményeiről, miközben a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmak erősödtek.  

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe és a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója egyaránt 0,02 százalékos mínuszban, míg az S&P 500-as mutató 0,02 százalékos pluszban indította a kereskedést.

Washingtonban szerdán kezdődött meg az Egyesült Államok és Kína közötti legmagasabb rangú tárgyalások újabb, három napos fordulója a múlt heti pekingi egyeztetések után. Donald Trump amerikai elnök csütörtök délután fogadja a kínai főtárgyalót, Liu Ho miniszterelnök-helyettest. A felek közelednek a célegyenes felé, de nem valószínű, hogy megállapodásra jutnak a héten a Wall Street Journal értesülései szerint.

A befektetők optimizmusát letörte egy sor kedvezőtlen adat is. Németország ipari rendelésállománya februárban több mint két éve nem látott erős ütemben esett vissza, a vezető német gazdaságkutató intézetek pedig közös előrejelzésükben 1,9 százalékról 0,8 százalékra rontották az idei GDP-növekedés várható ütemét.

Az Egyesült Államokban szerdán közölt adatok szerint a szolgáltató szektor teljesítménye 19 havi mélypontra esett márciusban, és a vártnál is kevesebb munkahely létesült a magánszektorban. Az ADP intézet nyilvántartása szerint a foglalkoztatottak száma 129 ezerrel nőtt márciusban az előző havi 197 ezres növekedés után.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdék vegyesen teljesítenek. Csütörtök délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,36 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,16 százalékos mínuszban, míg a frankfurti DAX-30 index 0,37 százalékos pluszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1211 dollárt adtak, 0,21 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,06 százalékkal drágult a dollár, 111,54 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára egymással ellentétesen mozog.

A júniusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,07 százalékos pluszban, 69,36 dolláron, a májusi szállítású WTI pedig 0,21 százalékos mínuszban, 62,33 dolláron forgott délután fél négykor.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára júniusi szállításra 0,68 százalékkal, 1286,50 dollárra csökkent.

Szerdán mérsékelt nyereségekben zártak a New York-i tőzsdeindexek. A Dow Jones 0,15 százalékkal, 26 218,13 pontra, az S&P 500-as mutató 0,21 százalékkal, 2873,40 pontra, a Nasdaq Composite mutatója pedig 0,60 százalékkal, 7895,55 pontra nőtt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Zöld technológiákat szállítana Bécs Kínának

Az együttműködés célja, hogy Bécs megmutassa Sencsennek, miként támogatják a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és a klímasemlegességet célzó projekteket, az osztrák főváros cégei pedig részesülhessenek a kínai régió növekedéséből és innovációs potenciáljából.

Szolgáltatási szerződést kötött az Eco-First és a Mol

Az új szerződés egy új technológiai lehetőséget teremt a Mol magyarországi gázmezőiben jelenlévő magas inerttartalmú gázok energetikai hasznosításának területén.

Tovább erősödhet a magyar-svájci gazdasági együttműködés

Svájc a 9. legnagyobb beruházó hazánkban, a svájci cégek 30 ezer embernek adnak munkát Magyarországon.

Az új HR trend: világtoborzó. Bárkit, bárhonnan

Az egyes országok és a világ munkaerőpiacán egyszerre van jelen a többlet és a hiány. Még az új évezred elején is szinte elképzelhetetlen volt a munkaerőtoborzás nemzetköziesedése, globalizálódása.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...