Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Enyhén pozitív kezdés New Yorkban
No menu items!

Tőzsde – Enyhén pozitív kezdés New Yorkban

A szerdai vegyes zárás és az S&P-500 index rekordja után csekély emelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,12 százalékos, az S&P-500 index 0,02 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,16 százalékos emelkedéssel kezdte a csütörtöki tőzsdenapot.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdék többsége veszteségben járt. A páneurópai gyűjtőindexek 0,2 százalékos veszteséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 0,1 százalékosat.

A heti munkanélküli segélykérelmek a vártnál nagyobb mértékben csökkentek az elmúlt héten, ami adott némi pozitív lendületet a tőzsdei árfolyamoknak: az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 712 ezerre csökkent a várt 775 ezer helyett az előző heti 787 ezerről.

A Tesla árfolyama a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban több mint négy százalékkal emelkedett, miután a Goldman Sachs megemelte a részvény célárfolyamát azt nyugtázva, hogy a papír hamarosan bekerül az S&P-500 indexbe.

Az olajár csökkent csütörtökön, az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,35 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 45,12 dolláron, a Brent ára pedig 0,17 százalékkal 48,17 dollárra csökkent.

Az OPEC és Oroszország álláspontja médiaértesülések szerint közelebb került egymáshoz a termeléskorlátozási kvótát illetően. A jelenlegi napi 7 millió hordós önkéntes termeléskorlátozást eredetileg januártól tervezték napi 2 millió hordóval mérsékelni. Nem hivatalos médiaértesülések szerint viszont februártól minden hónapban napi újabb 500 ezer hordóval mérséklik majd a termeléskorlátozási kvótát.

Az eurót 0,38 százalékkal jegyzik erősebben 1,1261 dolláron. A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index két és fél éves mélypontot érintett, ami kedvezett az arany drágulásának.

Az arany spot ára 0,57 százalékkal emelkedett unciánként 1841,22 dollárra. Az arany ára az év eleje óta már több mint 21 százalékkal emelkedett. Az euró 8,6 százalékkal áll erősebben a dollárral szemben az év eleji árfolyamánál.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Veszélyben a kínai villanyautók? Vizsgálódik az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság ma hivatalos szubvencióellenes vizsgálatot indított az akkumulátoros elektromos járművek Kínából történő behozatala kapcsán.

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

Világújdonság: már a poggyászkocsi is intelligens a müncheni reptéren

Digitális vásárlási élménnyel gazdagodnak a müncheni reptér utasai azzal, hogy a légikikötőben megjelentek az első intelligens poggyászkocsik.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Hírek

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Gazdaság

A cégkapura érkezik a fizetési meghagyás az elektronikus ügyintézésre kötelezetteknek

Az elektronikus ügyintézésre kötelezettek körébe tartoznak például a gazdálkodó szervezetek, önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, valamint az ügyvédek, jogi képviselők.

Egy újítás, amely erősíti a pénzügyi stabilitást

Az OBA szeptember végén élesítette jelentős technikai fejlesztését, amellyel gyorsíthatja az esetleges betétbiztosítási kifizetéseket.

Kevés embernek van csak nyugdíjcélú megtakarítása

felnőtt lakosság több mint fele (54 százalék) számára az okoz bizonytalanságot, hogy nem tudja majd egészségügyi kiadásait önerőből finanszírozni.

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.