Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban
No menu items!

Tőzsde – Erős kezdés New Yorkban

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon a héten kezdődött negyedéves eredménybeszámoló szezon első jelentéseiben szereplő várakozáson felüli adatokat nyugtázva.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,48 százalékkal, az S&P-500 index 0,31 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,10 százalékkal kezdett magasabban.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai indexek is nyereségben álltak, a páneurópai gyűjtőindexek 0,6 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,7 százalékkal.

Az amerikai indexek csütörtökön nyereséggel zártak, a DJIA és az S&P rekordon, de a Nasdaq Composite indexet is alig egy százalék választotta el rekordjától. A Wall Street két vezető indexe sorban a negyedik egymást követő nyereséges hét befejezése előtt áll. A hónap eleje óta a DJIA index 3,9 százalékkal, az S&P index 5,4 százalékkal, a Nasdaq Composite 7,6 százalékkal emelkedett. Az év eleje óta a DJIA és az S&P indexek 12 százalékkal emelkedtek, a Nasdaq Composite index pedig 9 százalékkal ment feljebb.

Az előző napi erősödés nagy nyertesei, a vezető technológiai cégek, az Apple, az Amazon, a Tesla és a Microsoft némi negatív korrekciót mutattak a pénteki kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban.

Az elmúlt napokban közzétett negyedéves eredményük alapján a nagy bankok részvényei tovább erősödtek, a JPMorgan Chase, a Goldman Sachs, és a Bank of America papírok árfolyama fél és egy százalék közötti mértékben ment fel a tőzsdén kívüli forgalomban.

Az olajipari vállalatok részvényei az olajár emelkedését követték felfelé, a kezdés előtt fél és egy százalék közötti mértékben ment fel a Chevron Corp, a Marathon Petroleum, az Exxon Mobil Corp és az Occidental Petroleum részvénye.

Az olajár emelkedése pénteken megtorpant. Az amerikai piacok nyitásakor a Brent 0,12 százalékkal állt magasabban, hordónként 67,02 dolláron a nemzetközi kereskedelemben, a WTI ára pedig 0,03 százalékkal ment lejjebb 53,44 dollárra.

Az olajár nyereséges hétzárás elé néz. A Brent ára a héten hat százalékkal emelkedett és március közepe óta az első alkalommal 67 dollár felett is állt.

Az év eleje óta a nyersolaj ára több mint harminc százalékkal nőtt a gazdasági fellendülés és ezzel párhuzamosan a kereslet növekedése reményében.

Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik erősebben 1,1984 dolláron, az arany spot ára 0,60 százalékkal emelkedett unciánként 1774,50 dollárra. Az arany ára hét heti csúcson és két százalékos heti nyereségben áll.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Magyar roham Horvátországba – megkétszereződött a nyaralók száma

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk.

Római-kori út a Velencei-lagúna fenekén

Ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben.

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Hírek

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Autós üldözés – a férfi eltiltás hatálya alatt vezetett

Több mint félórás autós üldözés után fogtak el a...

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Kötelességszegési eljárás az EU-ban – tavaly 903 eset

Az Európai Bizottság az uniós tagországokkal szemben 2020-ban összesen 903 új kötelezettségszegési eljárást indított, 13 százalékkal többet, mint az előző évben - derült ki a bizottság éves jelentéséből.

Az EMA 12 és 17 év közötti fiatalok számára is javasolja a Moderna vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a 12 és 17 év közötti fiatalok számára is ajánlotta a Moderna vállalat Spikevax nevű vakcináját - erről az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami székhelyű ügynökség tájékoztatta a sajtót.

Börtönből a munkaerőpiacra – 1700 rab szerzett szakmát

Több mint 1700 fogvatartott szerzett piacképes szakmát három év...

Ilyen lesz a horvát euró – a szerbek tiltakoznak

A szerb nemzeti bank tiltakozik az ellen, hogy Nikola Tesla feltaláló szerepeljen a horvát euróérméken, és megteszi a szükséges lépéseket az Európai Unió intézményeinél - írta a Nacional című horvát napilap, a Telegraf Biznis című szerb hírportálra hivatkozva.

Jupiter-szerű világot találtak – a Naprendszeren kívül

A csillagászok először észleltek holdképző régiót egy Naprendszeren kívüli bolygó körül: egy Jupiter-szerű világot, amelyet egy elég nagy tömegű gáz- és porkorong vesz körbe ahhoz, hogy három olyan holdat hozzon létre, mint a Föld körül keringő kísérőbolygó.

Gazdaság

Moratórium – Nagy Márton: újra kellene gondolni egyes hitelek kondícióit

Még szeptember vége előtt érdemes lenne átgondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését - jelentette ki a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója.

Az EKB nem változtatott az irányadó eurókamaton

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton.

Két új vezérhelyettes a Magyar Bankholdingnál

A Magyar Bankholding márciusban elfogadott stratégiája újabb állomásaként két felső vezető kezdte meg munkáját a bankcsoportban: Ginzer Ildikó a standard, Szabó Levente pedig az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a menedzsmenthez.

Virág Barnabás: az MNB elkötelezett az euró bevezetése mellett, de…

Az MNB elkötelezett az euró sikeres és biztonságos magyarországi bevezetése mellett, de fontos, hogy az biztosítsa a gazdaság számára a felzárkózás folytatásának lehetőségét - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős alelnöke.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom