Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Indexcsökkenéssel zártak az európai tőzsdék
No menu items!

Tőzsde – Indexcsökkenéssel zártak az európai tőzsdék

Illusztráció: Bigstock

Pozitív kezdés után egy százalék körüli indexveszteséggel fejeződött be a tőzsdei kereskedés hétfőn Európában.

A nap folyamán nem túl kedvező makrogazdasági adatok jelentek meg az európai országokról. A kereslet jelentős, az adatgyűjtés 1997-es kezdete óta az egyik legmeredekebb csökkenése miatt az euróövezeti feldolgozóipar a beszerzésimenedzser-index tanúsága szerint szeptemberben is veszített a teljesítményéből. A visszafogott tőzsdei aktivitáshoz a tartósan magasnak ígérkező kamatlábak miatt kialakult aggodalmak és a kínai gazdasági növekedéssel szembeni kételyek is hozzájárultak.

A páneurópai STOXX 600 index 1,01 százalékkal, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,90 százalékkal zárt alacsonyabban. Londonban az FTSE 100 index 1,27 százalékkal végzett alacsonyabban, a DAX Frankfurtban 0,92 százalékkal csökkent, a CAC 40 Párizsban pedig 0,95 százalékkal zárt gyengébben. Milánóban 1,34 százalékos, Madridban 1,15 százalékos indexcsökkenéssel fejeződött be a tőzsdei kereskedés hétfőn.

A világpiaci olajár hétfőn csökkent a szeptember végén elért egyéves csúcsról. Az árszint így is több mint harminc százalékkal haladja meg a márciusban elért idei mélypontot, mégpedig az év negyedik negyedében várt szűkös kínálat miatt. Az európai kereskedési idő végén a nemzetközi kereskedelemben a WTI ára 1,78 százalékkal állt alacsonyabban 89,17 dolláron, a Brent ára pedig 1,56 százalékkal csökkent 90,76 dollárra.

Az arany ára héthavi mélypontnál jár, a spot jegyzés 0,89 százalékkal unciánként 1831,78 dollárra csökkent.

A dollárindex a szeptemberi két és fél százalék után tovább emelkedett, 0,55 százalékkal 106,73 pontra, tavaly november óta a legmagasabb szintre.

Az euró árfolyama kilenc havi mélypont közelében jár, hétfőn 0,57 százalékkal csökkent 1,0509 dollárra.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Új rekordon zárt a BUX – nyerő az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 244,97 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 58 669,83 ponton, új történelmi rekordon zárt pénteken.

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

Volánbusz: kétnapos sztrájk lesz – elégséges szolgáltatások

A vita a Volánbusz szerint nem a sztrájk lehetőségéről, hanem az időzítéséről szól.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.