Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Vegyes kezdés New Yorkban
No menu items!

Tőzsde – Vegyes kezdés New Yorkban

Vegyes indexekkel indult a kereskedés pénteken az előző napi veszteségek után az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,23 százalék csökkenéssel, az S&P-500 index 0,19 százalék emelkedéssel, a Nasdaq Composite index 0,42 százalék emelkedéssel kezdte a pénteki kereskedést.

A DJIA és az S&P indexek négy egymást követő nyereséges hét után ismét pozitív hétzárás elé néznek.

Csütörtökön Joe Biden amerikai elnök tőkeérték-növekedésre kivetni tervezett adója hallatán közel egy százalékot veszítettek az árfolyamindexek. Az adó bevezetésének híre a kiemelkedően magas árfolyamnyereséggel büszkélkedő kriptodeviza kereskedelmi és bányászati platformok részvényeit érintette a legérzékenyebben. A Riot Blockchain és a Marathon Digital részvények hat-hét százaléknyit veszítettek árfolyamukból.

A bitcoin árfolyama is esett, attól tartva, hogy az adó általában is hátrányos lesz a digitális devizában denominált befektetési eszközökre nézve. Az amerikai piaci nyitás idejént a bitcoin árfolyama mintegy tíz százalékkal állt mínuszban a nemzetközi kereskedelemben.

Az olajár alig változott pénteken, de mindkét fő nyersolaj típus két százalék körüli heti veszteség felé tart, elsősorban, a világ harmadik legnagyobb olajfelhasználójának számító Indiában ugrásszerűen megnövekedett koronavírus-halálozások miatt, ami kétségeket vetett fel a kereslet remélt növekedésével kapcsolatban. A nyersolaj év eleje óta a kereslet növekedése reményében elért áremelkedése így 26 százalékra mérséklődött.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,11 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 61,36 dolláron, a Brent ára pedig 0,23 százalékkal csökkent 65,25 dollárra.

A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index 0,39 százalékkal csökkent pénteken 90,98 pontra. Az eurót 0,42 százalékkal jegyzik erősebben 1,2065 dolláron, az arany spot ára 0,19 százalékkal unciánként 1787,36 dollárra emelkedett. A dollár árfolyamának csökkenésével párhuzamosan az arany ára a harmadik egymást követő nyereséges hétzárás felé tart. A péntek délutáni állás szerint mintegy 0,8 százalékot halmozott fel a hét eleje óta.

A dollár-index az év eleje óta 1,1 százalékkal emelkedett, az euró árfolyama 1,2 százalékkal csökkent, az arany spot ára 5,8 százalékkal ment lejjebb.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

BÉT: emelkedő forgalom mellett csökkent a BUX

A befektetői hangulat a bizonytalan nemzetközi kilátások miatt fordult kedvezőtlenre a szakértők szerint.

Heti makronaptár – Kamatdöntő ülést tart az MNB Monetáris Tanácsa

Az MNB tavaly szeptember 27-én emelte meg utoljára az alapkamatot, 125 bázisponttal 13,0 százalékra, és az ülést követően bejelentette az alapkamatemelési-ciklus leállítását.

A jövőt látják benne – Leginkább az ügyfélszolgálati területen nyert teret a mesterséges intelligencia

A cégek 65 százalékánál szerződést is bontottak az AI-megoldást biztosító társasággal, többnyire etikai aggályok miatt - derül ki a kutatásból.

A vizsgálat lezárult, felejtse el?

A GVH Versenytanácsa megállapította, hogy a feltételezett jogsértés egyértelműen nem volt bizonyítható, mivel a fizetési terminálon már nem volt alapértelmezetten beállítva a borravaló mértéke és a fogyasztók maguk dönthetik el, hogy 0 és 20 százalék között mekkora mértékű borravalót adnak.

Hírek

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék, Londonban bankszünnap

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban bankszünnap miatt egész nap nincs kereskedés.

Zsinagógák Hete: augusztus 27-től szeptember 10-ig

Már szokás szerint ismét a Sóletfesztivállal indul a Zsinagógák Hete, amely augusztus 27-től szeptember 10-ig változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja a közönséget Budapesten és vidéki helyszíneken.

Gazdaság

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A kamatemelési sorozat kezdete óta a mostani kamatdöntő ülés volt az első, amelyen a monetáris testület nem emelte a jegybanki kamatszintet.

Devizapiac – Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült csütörtök reggelre a forint az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.