Hirdetés
Kezdőlap Hírek Vádemelés. Kiskutya miatt szólalkoztak össze - gyilkosság a 28-as villamoson
No menu items!

Vádemelés. Kiskutya miatt szólalkoztak össze – gyilkosság a 28-as villamoson

Elhagyatott épületből indultak útnak hárman italért. A budapesti 28-as villamoson egyikük mellkason szúrt egy 25 éves férfit. A tavaly áprilisi gyilkosság ügyében hajléktalanok ellen emberölés ügyében emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

A három vádlott és az áldozat között utóbbi kiskutyája miatt alakult ki szóváltás, majd az egyik vádlott mellkason szúrt a 25 éves férfit, aki a helyszínen meghalt.

A vádirat szerint a három hajléktalan vádlott – egy 44 éves és egy 39 éves férfi, valamint egy 30 éves nő – többnyire a VIII. kerületben, a Salgótarjáni úton lévő elhagyatott épületekben tartózkodott. A három vádlott közül a férfiak unokatestvérek, a nő pedig alkalmi párkapcsolatban állt az idősebb férfival.

A vádlottak tavaly április 3-án este ittasan felszálltak a Kőbányai úti villamosmegállóban a Blaha Lujza tér felé közlekedő 28-as villamosra, hogy alkoholt és cigarettát vegyenek. Ezen a villamoson utazott a 25 éves férfi és a barátja előbbinek a pórázon tartott kistermetű kutyájával.

A 44 éves vádlott megállt, hogy a sértett barátjának ölében lévő kutyát megsimogassa, közben társaival gúnyos megjegyzéseket tett az állatra. A sértett felszólította a vádlottat, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokra is figyelemmel, tartsa magát távol tőlük.

A vádlott erre kötekedni kezdett a fiatal férfivel, arcon köpte, szóváltás alakult ki köztük. A vádlott kést vett elő, fenyegetően megindult a sértett felé, aki hátrált, barátja pedig a védelmére kelve felállt, és megindult volna a fenyegetőző felé, de a 39 éves vádlott arcon ütötte őt. Ekkor a kiskutya elszaladt, ami elterelte a két megtámadott figyelmét, és ezt a pillanatot kihasználva a 44 éves vádlott mellkason szúrta a sértettet.

A vezető megállította a villamost, kinyitotta az ajtókat. A két támadó és a velük lévő két nő leugrott a villamosról és elfutott. A késelő menekülés közben átadta a kést barátnőjének, aki a Kőbányai úton egy virágládába rejtette.

A sértett kérte, hogy hívjanak mentőt és keressék meg a kutyáját, ám néhány percen belül eszméletét vesztette, majd a gyors és szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső 44 éves férfit emberöléssel, 39 éves férfi társát bűnsegédlettel, a 30 éves nőt pedig bűnpártolással vádolja. Az elsőrendű vádlottra végrehajtandó fegyház, férfi társára börtön kiszabását indítványozza a vádhatóság, női társuk esetében pedig felfüggesztett börtönt kér.

A két férfi letartóztatásban van, a nő bűnügyi felügyelet alatt áll – közölte a főügyészség.

 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Energetikai tanácsadási szolgáltatásokra kérhetnek támogatást vállalkozások

A támogatási kérelmeket a vali.hu honlapnján keresztül, a program oldalán lehet benyújtani május 2-án 12 órától.

Ez lehet a terjeszkedő olcsó kínai webshopok ellenfele

A sokszor tolakodó, pszichésen megterhelő hirdetési stratégia révén legtöbbször olyan kacatok vásárlására vesznek rá, amire valójában nem is feltétlenül volt szükségünk.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.