Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág XXI. századi vizsgáló laborok a TÜV Rheinlandnál 
No menu items!

XXI. századi vizsgáló laborok a TÜV Rheinlandnál 

Középen Novák Miklós, tőle jobbra Hidas Gergely a TÜV Rheinland InterCert új budapesti telephelyének átadóján. Fotó: Kovács Attila

Nagyszabású ügyféltalálkozó és nyílt nap keretében mutatták be a TÜV Rheinland InterCert új budapesti telephelyét a Gizella úton.  

Novák Miklós ügyvezető igazgató elmondta: a csaknem 2 milliárd forintos beruházást a német anyacég, a kölni központú TÜV Rheinland támogatta. A közel 200 hazai szakember 5 ezer négyzetméteres területen tizenhárom XXI. századi, modern laboratóriumban folytatja a munkát.  

Hidas Gergely, a terméktanúsítási üzletág vezetője hozzátette: „A beruházást a megnövekedett bel-és külföldi vizsgálati igények indokolták. A Magyarországon 30 éve működő TÜV Rheinland InterCert Kft (TRIC) évente 3-4 ezer projekten dolgozik, szakértői 58 országban végeztek munkát az elmúlt 2 évben.”  

Az új laboratórium mindenben megfelel a kor igényeinek. Fotó: Fáth Péter

A TÜV Rheinland a világ egyik vezető vizsgáló, ellenőrző és tanúsító cége, amely több, mint 150 éve ügyel mindannyiunk biztonságára. A világ 60 országában közel 20 ezer magasan képzett szakember dolgozik a cégnél. Az új budapesti telephelyen a legmodernebb körülmények között tudják vizsgálni a legújabb szabványoknak történő megfeleléseket is. A TRIC a fogyasztási cikkek, valamint az ipari berendezések széles skáláján folytat a biztonságot érintő vizsgálatokat. Fontos feladat az is, hogy a magyar exportot segítik és a Magyarországon gyártott termékeket megvizsgálják a fogadó ország előírásainak történő megfelelés szempontjából.

Az eseménynek különös aktualitást adott, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Kölnben találkozott a TÜV Rheinland Csoport elnökével, Dr. Michael Fübivel, és a cég más vezetőivel. A megbeszélések eredményeként a TÜV Rheinland bővíteni kívánja az önvezető tesztszolgáltatások terén folytatott tevekénységét a ZalaZONE tesztpályán is.

Első szolgáltatásainak 2020-ban történő létrehozását követően a TÜV Rheinland kiterjeszti a meglévő tevékenységét a fejlett vezetéstámogató rendszerek (Advanced Driving Assistance Systems, ADAS) és az önvezető járművek (Autonomous Driving, AD) terén a ZalaZONE tesztpályán. 2025-re a ZalaZONE tesztpálya a TÜV Rheinland vezető kompetenciaközpontjává válik a fejlett vezetéstámogató rendszerek és az önvezető járművek terén.   

A mostani beruházás tovább folytatódik, és ugyanitt hamarosan átadják a térség legnagyobb EMC laborját, ahol mágneses rezonancia vizsgálatokat fognak tudni végezni.  A budapesti labor elnyerte a Globális Technológia Vizsgálati Központ (Global Technology Assessment Center) címet a cégen belül.  

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Figyelem! – Hétfőig kell a negyedéves áfát bevallani

Jelentős adminisztrációs könnyítés továbbá, hogy a bevallást az eÁFA-rendszerben benyújtóknak nem kell az összesítő nyilatkozaton is adatot szolgáltatni, azaz mentesülnek az áfabevallás M lapja kitöltése alól.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Made in America nagy bajban van – az ok hasonlít a magyarországihoz

A német Külkereskedelmi Kamara (AHK) legutóbbi felmérésében az USA-ban működő német vállalatok a szakképzett munkaerő hiányát nevezték meg a legfőbb kockázatként.

Itt a spárga, ette már ma? – a megszokottnál korábban itt a szezon

Hazánkban mintegy 1437 hektáron foglalkoznak spárgatermesztéssel a gazdálkodók, ahonnan éves szinten mintegy 5000-5500 tonna termést takarítanak be.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.