Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág XXI. századi vizsgáló laborok a TÜV Rheinlandnál 
No menu items!

XXI. századi vizsgáló laborok a TÜV Rheinlandnál 

Középen Novák Miklós, tőle jobbra Hidas Gergely a TÜV Rheinland InterCert új budapesti telephelyének átadóján. Fotó: Kovács Attila

Nagyszabású ügyféltalálkozó és nyílt nap keretében mutatták be a TÜV Rheinland InterCert új budapesti telephelyét a Gizella úton.  

Novák Miklós ügyvezető igazgató elmondta: a csaknem 2 milliárd forintos beruházást a német anyacég, a kölni központú TÜV Rheinland támogatta. A közel 200 hazai szakember 5 ezer négyzetméteres területen tizenhárom XXI. századi, modern laboratóriumban folytatja a munkát.  

Hidas Gergely, a terméktanúsítási üzletág vezetője hozzátette: „A beruházást a megnövekedett bel-és külföldi vizsgálati igények indokolták. A Magyarországon 30 éve működő TÜV Rheinland InterCert Kft (TRIC) évente 3-4 ezer projekten dolgozik, szakértői 58 országban végeztek munkát az elmúlt 2 évben.”  

Az új laboratórium mindenben megfelel a kor igényeinek. Fotó: Fáth Péter

A TÜV Rheinland a világ egyik vezető vizsgáló, ellenőrző és tanúsító cége, amely több, mint 150 éve ügyel mindannyiunk biztonságára. A világ 60 országában közel 20 ezer magasan képzett szakember dolgozik a cégnél. Az új budapesti telephelyen a legmodernebb körülmények között tudják vizsgálni a legújabb szabványoknak történő megfeleléseket is. A TRIC a fogyasztási cikkek, valamint az ipari berendezések széles skáláján folytat a biztonságot érintő vizsgálatokat. Fontos feladat az is, hogy a magyar exportot segítik és a Magyarországon gyártott termékeket megvizsgálják a fogadó ország előírásainak történő megfelelés szempontjából.

Az eseménynek különös aktualitást adott, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Kölnben találkozott a TÜV Rheinland Csoport elnökével, Dr. Michael Fübivel, és a cég más vezetőivel. A megbeszélések eredményeként a TÜV Rheinland bővíteni kívánja az önvezető tesztszolgáltatások terén folytatott tevekénységét a ZalaZONE tesztpályán is.

Első szolgáltatásainak 2020-ban történő létrehozását követően a TÜV Rheinland kiterjeszti a meglévő tevékenységét a fejlett vezetéstámogató rendszerek (Advanced Driving Assistance Systems, ADAS) és az önvezető járművek (Autonomous Driving, AD) terén a ZalaZONE tesztpályán. 2025-re a ZalaZONE tesztpálya a TÜV Rheinland vezető kompetenciaközpontjává válik a fejlett vezetéstámogató rendszerek és az önvezető járművek terén.   

A mostani beruházás tovább folytatódik, és ugyanitt hamarosan átadják a térség legnagyobb EMC laborját, ahol mágneses rezonancia vizsgálatokat fognak tudni végezni.  A budapesti labor elnyerte a Globális Technológia Vizsgálati Központ (Global Technology Assessment Center) címet a cégen belül.  

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Elfoghatták a dél-koreai kriptokirályt

Elfogtak Montenegróban egy dél-koreai férfit, akiről a rendőrség azt feltételezi, hogy a Terraform alapítója, a nemzetközileg körözött Do Kwon egykori "kriptokirály" lehet - jelentette a Vijesti.me podgoricai hírportál.

Itt a világ pénzügyi központjainak listája – Budapest már nem top 100-as

A legújabb globális befektetői felmérés szerint az intézményes piaci szereplők továbbra is New Yorkot és - valamelyes lemaradással - Londont tartják a világ két vezető pénzügyi szolgáltatási központjának. A listán Budapest négy hellyel a 101. helyre szorult vissza.

Polgári Erika a természetre alapozta az üzletét

Kevés vállalkozásnak adatik meg, hogy tulajdonosa a saját személyiségével hitelesíti termékeit. Ha valaki egy kicsit is elmélyed Polgári Erika és az általa 2011-ben alapított NaturComfort Kft. történetében, azonnal világos lesz, hogy a természet gyógyító erejében hinni több mint egy üzleti vállalkozás. Az maga az egészséges, tudatos életmód. 

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is - közölte a Duna House.

Hírek

Elfoghatták a dél-koreai kriptokirályt

Elfogtak Montenegróban egy dél-koreai férfit, akiről a rendőrség azt feltételezi, hogy a Terraform alapítója, a nemzetközileg körözött Do Kwon egykori "kriptokirály" lehet - jelentette a Vijesti.me podgoricai hírportál.

Látványos bolygósorakozó lesz megfigyelhető a jövő héten

Látványos együttállás, "bolygósorakozó" lesz a jövő héten: március 30-án este a Vénusz és az Uránusz alig több mint egy foknyira látszik majd egymástól az égbolton.

Az év légitársaságának választották a Wizz Airt

A Wizz Air az Air Transport Awards díjátadóján 2020 után ismét elnyerte az év légitársasága címet - közölte a cég.

Erősödött a forint szerda kora estére

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest szerda kora estére a reggeli szintekhez képest.

Lazítják az energiatakarékossági korlátozásokat Berlinben

Lazítják az energiaválság miatt bevezetett korlátozásokat Berlinben, így például ismét 26 Celsius-fok fölé lehet majd melegíteni az uszodák vizét - írta a Der Tagesspiegel című német lap a helyi hatóságok döntését idézve.

Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

A Volánbusz április 1-jétől érvényes új üzletszabályzata szerint az érvénytelen jeggyel utazóknak a helyszínen 8 ezerről 12 ezer forintra emelkedik a pótdíj összege, három napon túl a pótdíj 8 ezer forint helyett 25 ezer forint lesz, 30 napon túl 12 ezerről 50 ezer forintra emelkedik - közölte a vállalat.

ENSZ: ahol van, ott is nagyon kellene spórolni a vízzel

A világnak takarékoskodnia kellene a vízzel, mégis évente egy százalékkal nő a fogyasztás. Az ENSZ friss jelentése szerint jelenleg az emberiség tíz százalékát fenyegeti a vízhiány. Még a vízben gazdag területek sem érezhetik magukat biztonságban.

Csökkent a Brent olaj ára, de itthon csak a gázolaj lesz olcsóbb péntektől

A Brent olaj árának csökkenése péntektől a hazai üzemanyagárakra is hatással lesz, de csak a gázolaj beszerzési ára csökken (bruttó 8 forinttal), a benziné változatlan marad.

Gazdaság

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is - közölte a Duna House.

Bérszakadék: egy fővárosi jóval több lakáshitelt vehet fel, mint egy szabolcsi

Az országon belüli bérszakadék hatalmas különbséget okoz a felvehető hitelekben. A legszegényebb megyék nettó átlagbéréből a fővárosinál 10 millió forinttal kevesebb lakáshitelre futja, egy 3 milliós személyi kölcsönnél pedig a budapesti igénylőnek akár 500 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnie - derül ki a Bank360.hu számításaiból.

A legújabb bankcsődök után ismét csúcsra törhet a bitcoin

A bitcoin idén eddig közel 70%-os árfolyam-emelkedést ért el, és iparági szakértők szerint a lendület tovább tarthat: a világ legnagyobb kriptovalutája új csúcsot dönthet, sőt akár a 100 ezer dolláros álomhatárt is átütheti.

Meghosszabbította a betéti kamatsapkát a kormány

A kormány a betéti kamatsapka meghosszabbításáról döntött - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.