Hirdetés
Kezdőlap Zöld üzlet Zéró kibocsátású hidrogén üzemanyagcellás repülőgépet fejlesztett az Alaska Airlines
No menu items!

Zéró kibocsátású hidrogén üzemanyagcellás repülőgépet fejlesztett az Alaska Airlines

Kép forrása: Alaska Airlines

Az Alaska Airlines bemutatott egy Bombardier Q400-as regionális turbólégcsavaros repülőgépet, amelyet hidrogén-elektromos meghajtási rendszerrel szerelnek fel a zérő kibocsátású repülési technológia hatókörének és alkalmazhatóságának kiterjesztése érdekében.

Amikor az Alaska Airlines regionális légitársasága, a Horizon Air nyugdíjba küldte Q400-as flottáját, az egyik repülőgépet kutatási és fejlesztési célokra tartotta fenn, hogy továbbfejlessze a zéró kibocsátású technológiát a légiközlekedési iparban – számolt be a Caribbean News Digital.

Ez egy nagy lépés előre a repülési innovációban, amely segít megteremteni a repülés új jövőjét” – mondta Ben Minicucci, az Alaska Airlines vezérigazgatója. “Az Alaska Airlines öt részből álló utat határozott meg a hosszú távú nettó zéró szén-dioxid-kibocsátás elérése érdekében, de egyedül nem érhetünk oda. Új technológiákra van szükség ahhoz, hogy ez a jövő lehetővé váljon, és örömmel dolgozunk együtt az iparágot vezető ZeroAvia céggel, hogy az új, zéró kibocsátású lehetőségeket valósággá tegyük” – emelte ki.

A ZeroAvia hajtásláncának a Dash 8-400 néven is ismert Q400-as repülőgépvázzal való összehangolása egy kereskedelmi szempontból életképes, zéró kibocsátású repülőgépet jelent majd, amelynek üzemanyagcellás motortechnológiája körülbelül ötször nagyobb teljesítményű, mint amit eddig bárhol bemutattak.

Néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna egy ekkora repülőgép, amelyet teljes egészében újszerű meghajtás hajt” – mondta Val Miftakhov, a ZeroAvia alapítója és vezérigazgatója. “Ennek a programnak a beindítása a jövő évi tesztrepüléshez vezet minket, és felgyorsítja az Alaska Airlines és az egész világ számára a zéró emissziójú repülés jövője felé vezető utat” – tette hozzá.

A ZeroAvia hidrogén-elektromos hajtóműve üzemanyagcellák segítségével hidrogén üzemanyagból villamos energiát állít elő, majd ezt az áramot a repülőgép légcsavarjait működtető villanymotorok meghajtására használja.

A tanúsítható ZA2000 rendszer a ZeroAvia magas hőmérsékletű PEM üzemanyagcelláit és folyékony hidrogén üzemanyagtárolóját tartalmazza, amelyek szerves részét képezik a nagy regionális turbólégcsavaros repülőgépek kereskedelmi célú üzemeltetéséhez szükséges energiasűrűség biztosításának. A vállalat már mérnöki partnerséget kötött a kanadai De Havillanddal, a Dash 8-as repülőgépcsalád eredeti gyártójával, hogy lehetővé tegye az adatok és a légi járművekkel kapcsolatos szakértelem cseréjét.

Az Alaska Airlines 2021-ben partnerséget indított és befektetett a ZeroAvia vállalatba, hogy támogassa a regionális repülőgépek zéró kibocsátású meghajtási technológiájának fejlesztését. Az Alaska az ötödik legnagyobb, nagy regionális hálózattal rendelkező amerikai légitársaságként egyedülálló lehetőséggel rendelkezik a regionális repülőgépek zérő kibocsátású meghajtási technológiájának fejlesztésének támogatására. A regionális méretű repülőgépek életképességének megalapozásával mindkét vállalat hozzájárul a kibocsátásmentes technológia fejlesztéséhez az egész iparágban.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Duplázott és nemzetközi brandekkel erősít a magyar szállodaüzemeltető

Megduplázta árbevételét 2023-ban a Hotel & More Group független szállodaüzemeltető, mely cégcsoport a következő években nemzetközi hotel brandekkel is erősít.

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.

Mennyi? Annyi: a bruttó átlagkereset 655 600 forint volt

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 391 800, a kedvezményeket figyelembe véve 405 600 forintot ért el.