Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág McDonald's: magyar irányítás a magyarországi érdekeltségeknél
No menu items!

McDonald’s: magyar irányítás a magyarországi érdekeltségeknél

Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation. A tranzakció pénzügyi feltételei nem publikusak.

A megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket.

Scheer Sándor. Fotó: market.hu

A magyarországi üzlet további működtetéséhez és növekedéséhez szükséges tőkét Scheer Sándor biztosítja a továbbiakban. Scheer Sándor a Market Építő Zrt. alapítója, részvényese és vezérigazgatója, emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, valamint a Hotel Clark tulajdonosa.

A tranzakció várhatóan 2019 első negyedévében zárul majd le, pénzügyi feltételei nem publikusak.

A vállalat közölte, a megállapodás újabb mérföldkő a McDonald’s Corporation törekvésében, hogy helyi üzleti partnerekkel együttműködve felgyorsítsa a piaci növekedést, egymástól eltérő környezetekben segítse a globális fejlesztések adaptálását, ösztönözze az innovációt, valamint még közelebb hozza a márkát az általa kiszolgált helyi fogyasztókhoz és közösségekhez.

Ian Borden, a McDonald’s International Developmental Licensee Markets szegmensének elnöke elmondta: Scheer Sándor ingatlanfejlesztésben, építő- és vendéglátóiparban nyújtott kiemelkedő teljesítménye ügyfél- és emberközpontú gondolkodással párosul, ezért biztosak abban, hogy a Magyarországon meglévő növekedési lehetőségeket felgyorsítja majd.

Az üzletvitel napi szintű irányítását a továbbiakban is Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója végzi. Az ügyvezető igazgató szerint a DL-struktúrára való áttérés a legjobb pillanatban történik ahhoz, hogy segítségével felgyorsítsák a fejlesztéseket és innovációt, tovább modernizálják a márkát és a McDonald’s magyarországi növekedésének újabb fázisába lépjenek.

A bejelentést szigorú értékelési és kiválasztási folyamat előzte meg. 2015 májusában a McDonald’s hosszú távú céljaként tűzte ki, hogy globálisan 95 százalékos franchise-arányt valósít meg rendszerében, azóta több mint 4000 éttermet adtak franchise-üzemeltetésbe világszerte.

A McDonald’s magyarországi hálózata 89 étteremből áll, amelyek több mint 50 százalékát jelenleg helyi vállalkozások franchise-átvevőként üzemeltetik.

A McDonald’s a világ vezető étteremhálózata, amely 120 országban több mint 37 ezer egységgel van jelen. Jelenleg a McDonald’s éttermek több mint 90 százalékát független helyi vállalkozók franchise-átvevőként üzemeltetik világszerte. A McDonald’s több mint 30 éve, a világ számos pontján több mint 80 országban alkalmazza sikeresen a DL tulajdonosi struktúrát, amelyben jelenleg körülbelül 6900 éttermet üzemeltet – tette hozzá az MTI.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

A júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség

A jelenleg 4,5 milliárd köbméternyi készlet másfélszeresét teszi ki a tavalyi egész éves lakossági fogyasztásnak.

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Ősztől a Konvergencia Programot az uniós gazdasági kormányzás reformja keretében felváltja a középtávú nemzeti fiskális strukturális terv,.

Most licitáljon több millió forintos arany ékszerekre a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.