Hirdetés
Kezdőlap Hírek Használt autók. Nő a kereslet, az öregebbeket keresték inkább
No menu items!

Használt autók. Nő a kereslet, az öregebbeket keresték inkább

Megindulhat a növekedés a használt autók magyarországi piacán a második negyedéven az első negyedévi csökkenés után, az átírások száma a minimális visszaesés ellenére az idén is megközelítheti a nyolcszázezret a Das WeltAuto várakozásai szerint. Az eladott autók kormegoszlása ugyanakkor tovább romlott az idén.

Az országos értékesítési hálózattal rendelkező kereskedő a Datahouse adatai alapján ismerteti: az idén januártól március végéig 184 533 használt gépkocsit értékesítettek határon belül, amely 4,2 százalékkal elmarad a 2020. évi hasonló időszak adatától.

Kiemelik, hogy márciusban már megfordult a hónapok óta tartó trend, és elindult fölfelé a piac: a harmadik hónapban 5 százalékkal több szerződéskötést kötöttek. A használtautó- értékesítések száma áprilisban és májusban is felülmúlhatja a tavalyi számokat, amit azzal magyaráznak, hogy 2020-ban a második negyedévet nagy bizonytalanság jellemezte, emiatt sokan elhalasztották a vásárlást.

Ismertetik: az első negyedévben a hazai vásárlók közül legtöbben (29,3 százalék)  alsó-középkategóriájú használt gépkocsit kerestek, de a kisautók (22,4 százalék) és a felső-középkategóriás modellek (15,1 százalék) is népszerűek voltak. A legtöbben Budapesten, Pest megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vettek használt autót.

Felhívják a figyelmet, hogy az autók kormegoszlása egy százalékkal romlott: az átírt gépjárművek 75 százaléka volt 10 évnél idősebb az első negyedévben. A statisztikák alapján az első három hónapban átírt gépkocsik mindössze 14,6 százaléka volt öt évnél fiatalabb.

Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója a közleményben megjegyezte: az autógyárak ellátási láncának lassulása pozitív hatással volt a minőségi használt autók piacára, ugyanis az új autókkal szemben a fiatal, keveset futott, ismert előéletű gépkocsik jelentik az alternatívát.

A Das WeltAuto a Volkswagen konszern márkáit értékesítő Porsche Hungaria használt autó üzletága. A 30 tagú, országos értékesítői hálózattal rendelkező kereskedő állapotfelmérésen átesett, szervizelt használt autókat értékesít, a legjobb minőségűeket garanciával.  A cég az idén zöldmezős beruházásként megnyitja a Porsche Hungaria második, saját használt autós telephelyét a vállalat budaörsi alkatrészraktára mellett.

 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

A júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség

A jelenleg 4,5 milliárd köbméternyi készlet másfélszeresét teszi ki a tavalyi egész éves lakossági fogyasztásnak.

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Ősztől a Konvergencia Programot az uniós gazdasági kormányzás reformja keretében felváltja a középtávú nemzeti fiskális strukturális terv,.

Most licitáljon több millió forintos arany ékszerekre a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.