Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Alig mozdultak meg nyitáskor a New York-i indexek
No menu items!

Alig mozdultak meg nyitáskor a New York-i indexek

Alig mozdultak meg nyitáskor az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden, a befektetők kivárnak, mivel a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága szerdán fejezi be kétnapos kamatdöntő ülését és teszi közzé legfrissebb gazdasági előrejelzését.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 3,35 pontos, 0,01 százalékos, az S&P 500-as mutató pedig 0,13 pontos pluszban, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 7,51 pontos, 0,05 százalékos pluszban nyitotta a napot.

A befektetők reményei szerint a Federal Reserve világos jelzéseket küld majd, hogy a közelmúltban meredeken felívelő infláció hatására az eddig vártnál korábban kezdi-e el szigorítani rendkívül laza monetáris politikáját, vagy fenntartja álláspontját, miszerint az árak erős emelkedése átmeneti jelenség.

“Ha a Fed meg tudja győzni a piacokat arról, hogy türelmes marad, és nem aggódik túlzottan az infláció miatt, akkor az továbbra is nagyon erős támogatást jelent a részvénypiacok számára” – mondta Larry Adam, a Raymond James amerikai multinacionális befektetési bank és pénzügyi szolgáltató befektetési igazgatója, hozzátéve, hogy az új gazdasági előrejelzésre fognak összpontosítani a befektetők, különös tekintettel az inflációs számokra.

Közgazdászok szerint a Fed valószínűleg augusztusban vagy szeptemberben kezd el tárgyalni a havi 120 milliárd dollár értékű kötvényvásárlási program kivezetésére vonatkozó stratégiájáról, de a havi keretösszeg csökkentését csak a jövő év elején kezdi el.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken derűlátás uralkodik, már a nyolcadik egymást követő napon emelkednek az indexek. A gyors gazdasági fellendülést övező optimizmus felhajtotta az ipari vállalatok árfolyamát, a technológiai részvényeket pedig a nyitás előtti elektronikus kereskedésben dráguló amerikai versenytársaik húzzák felfelé.

Kedd délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,37 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,43 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,44 százalékos pluszban állt. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,42 százalékos pluszt mutatott.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,2123 dollárt adtak, 0,02 százalékkal gyengült a dollár. A jenhez képest 0,01 erősödött a dollár, 110,08 jenen forgott.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,01 százalékkal, 1866,20 dollárra, az augusztusi szállítású aranyé pedig 0,10 százalékkal, 1867,80 dollárra emelkedett a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul. Az augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,06 százalékos pluszban, 73,63 dolláron, a júliusi szállítású WTI pedig 1,19 százalékos nyereségben, 71,72 dolláron forgott fél négykor.

Az árakat többéves csúcsra hajtották fel azok a várakozások, hogy a kereslet gyorsan helyreáll az év második felében. Kedden az eddigi kereskedésben a Brent 73,78 dolláron 2019 áprilisa, a WTI pedig 71,95 dolláron 2018 októbere óta nem látott csúcsokra kapaszkodott fel.

Hétfőn vegyesen zártak a New York-i tőzsdeindexek: a Dow Jones ipari átlag 0,25 százalékkal, 34 393,75 pontra csökkent, míg az S&P 500-as mutató 0,18 százalékkal, 4255,15 pontra, a Nasdaq Composite mutatója pedig 0,74 százalékkal, 14 174,14 pontra kúszott fel.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A gútai számítógép újjáépítő a NASA-nál is vonzóbb lett

A Furbify egy olyan startup, amely a másodlagos piacon, a használt számítógépek makulátlan felújításával és az ehhez kapcsolódó webshoppal több millió eurós forgalmú, már több kontinensen is érdekeltséggel bíró céggé nőtte ki magát.  

Hát ez bejött: megnyitotta magyarországi áruházát a fast fashion ikon

A magyarországi üzletnyitás több mint 8 millió eurós beruházásból valósult meg és több mint 180 munkahelyet teremtett a régióban. Magyarország a vállalat 17. piaca világszerte és a 6. Közép- és Kelet-Európában.

Így nem bukunk a kötelező üvegvisszaváltáson

Az üzletekben június 30-ig még mind a régi, nem visszaváltható, és már az új, visszaváltható palackok elérhetők lesznek.

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer

Az elvégzett stressztesztek alapján a hazai hitelintézeti szektor súlyos, nagyon kis valószínűséggel bekövetkező sokk esetén is teljesítené a likviditásra és a tőkemegfelelésre vonatkozó szabályozói előírások.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...