Kezdőlap Tőzsde Alig mozdultak meg nyitáskor a New York-i indexek
No menu items!

Alig mozdultak meg nyitáskor a New York-i indexek

Alig mozdultak meg nyitáskor az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden, a befektetők kivárnak, mivel a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága szerdán fejezi be kétnapos kamatdöntő ülését és teszi közzé legfrissebb gazdasági előrejelzését.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 3,35 pontos, 0,01 százalékos, az S&P 500-as mutató pedig 0,13 pontos pluszban, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 7,51 pontos, 0,05 százalékos pluszban nyitotta a napot.

A befektetők reményei szerint a Federal Reserve világos jelzéseket küld majd, hogy a közelmúltban meredeken felívelő infláció hatására az eddig vártnál korábban kezdi-e el szigorítani rendkívül laza monetáris politikáját, vagy fenntartja álláspontját, miszerint az árak erős emelkedése átmeneti jelenség.

“Ha a Fed meg tudja győzni a piacokat arról, hogy türelmes marad, és nem aggódik túlzottan az infláció miatt, akkor az továbbra is nagyon erős támogatást jelent a részvénypiacok számára” – mondta Larry Adam, a Raymond James amerikai multinacionális befektetési bank és pénzügyi szolgáltató befektetési igazgatója, hozzátéve, hogy az új gazdasági előrejelzésre fognak összpontosítani a befektetők, különös tekintettel az inflációs számokra.

Közgazdászok szerint a Fed valószínűleg augusztusban vagy szeptemberben kezd el tárgyalni a havi 120 milliárd dollár értékű kötvényvásárlási program kivezetésére vonatkozó stratégiájáról, de a havi keretösszeg csökkentését csak a jövő év elején kezdi el.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken derűlátás uralkodik, már a nyolcadik egymást követő napon emelkednek az indexek. A gyors gazdasági fellendülést övező optimizmus felhajtotta az ipari vállalatok árfolyamát, a technológiai részvényeket pedig a nyitás előtti elektronikus kereskedésben dráguló amerikai versenytársaik húzzák felfelé.

Kedd délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,37 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,43 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,44 százalékos pluszban állt. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,42 százalékos pluszt mutatott.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,2123 dollárt adtak, 0,02 százalékkal gyengült a dollár. A jenhez képest 0,01 erősödött a dollár, 110,08 jenen forgott.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,01 százalékkal, 1866,20 dollárra, az augusztusi szállítású aranyé pedig 0,10 százalékkal, 1867,80 dollárra emelkedett a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul. Az augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,06 százalékos pluszban, 73,63 dolláron, a júliusi szállítású WTI pedig 1,19 százalékos nyereségben, 71,72 dolláron forgott fél négykor.

Az árakat többéves csúcsra hajtották fel azok a várakozások, hogy a kereslet gyorsan helyreáll az év második felében. Kedden az eddigi kereskedésben a Brent 73,78 dolláron 2019 áprilisa, a WTI pedig 71,95 dolláron 2018 októbere óta nem látott csúcsokra kapaszkodott fel.

Hétfőn vegyesen zártak a New York-i tőzsdeindexek: a Dow Jones ipari átlag 0,25 százalékkal, 34 393,75 pontra csökkent, míg az S&P 500-as mutató 0,18 százalékkal, 4255,15 pontra, a Nasdaq Composite mutatója pedig 0,74 százalékkal, 14 174,14 pontra kúszott fel.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden. A erős vállalati beszámolók és a globális vállalati felvásárlási megállapodások erősítették a kockázatosabb eszközök iránti keresletet, bár a hangulatot némileg rontották a koronavírus delta mutációjának gyors terjedése miatti aggodalmak.

Magyarország tortája 2021 – íme a győztesek

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Spanyolországi barlangjelek. Megdőlt egy tévhit a neandervölgyiekről

Neandervölgyi ember készítette a spanyol Ardales barlangban talált több mint 60 ezer éves motívumokat - állapították meg kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közzétett tanulmányukban.

EU – Tizenhárom hónapja emelkednek a termelői árak

Júniusban sorozatban a tizenharmadik hónapban emelkedtek a termelői árak az előző hónaphoz viszonyítva az Európai Unióban. A legnagyobb mértékben az energiaárak nőttek - jelentette az Eurostat.

Hírek

Magyarország tortája 2021 – íme a győztesek

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Ismét Vuhanban a koronavírus – a teljes lakosságot tesztelik

A koronavírus-járvány legelső gócaként ismert közép-kínai Vuhanban is ismét megjelent a vírus, ezért a helyi hatóságok kedden elrendelték a teljes lakosság tesztelését - írta internetes kiadásában a Global Times című kínai lap.

Nem sikerült leadni a karanténkilókból – sok étel mehet a kukába is

Sok családban még mindig feleslegesen nagy az élelmiszertartalék: a háztartások 20 százaléka arra számít, hogy nem tudják a lejárati időn belül elfogyasztani a felhalmozott ételmennyiséget. Eközben a lakosság testtömege átlagosan 30 dekagrammal gyarapodott tavaly tavasz óta - közölte a Nébih.

Apollo 11 – Máig a Hold körül keringhet Armstrongék felszállóegysége

Még mindig a Hold körül keringhet az Apollo 11 holdkompjának felszállóegysége James Meador, a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) kutatója szerint.

Metrófelújítás – halálos baleset. Két kocsi is elszabadult

Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt pénteken.

Kína – milliók karanténban. Gyorsan terjed a delta variáns

Kínában ismét több millió ember került zárlat alá az új koronavírusos esetek számának növekedése miatt. A hatóságok hétfőn 55 új fertőzöttet jelentettek.

Gyilkos hőség – gondatlan szülők

Boszniában zárt autóban maradt kislány halt meg, Horvátországban előállítottak egy német párt gyermekeik veszélyeztetése miatt. Gyilkos hőség, gondatlan szülők.

Szerdától tovább drágul a benzin

Szerdán bruttó 2 forinttal drágul a 95-ös benzin literje, a gázolaj átlagára viszont változatlan marad.

Gazdaság

Matolcsy György: a forint jobban teljesített az eurónál

A forint tette lehetővé 2010 után a magyar gazdaságpolitika új sikerképletének, az egyensúly és a növekedés képletének a beállítását és megőrzését - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank "75 éves a forint" című online konferenciáján.

MNB bírság: 19,2 milliós bírság az Erste Alapkezelő Zrt.-re

Az MNB 19,2 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az Erste Alapkezelő Zrt.-re az ingatlanalapokat érintő jogsértő eljárása miatt - közölte a jegybank.

Elemzés: júliusban a BÉT kiegyensúlyozott formát mutatott

Júliusban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacának összforgalma 152 milliárd forint volt, ami egy kereskedési napra vetítve 6,9 milliárd forintot jelent.

Matolcsy: forintmérleg. Csak a biztonságos euróbevezetés elfogadható

Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, kötelezően vállalta, hogy bevezeti a közös fizetőeszközt; a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tartja magát ehhez a...
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom