Hirdetés
Kezdőlap French connection Alstom en Hongrie

Alstom en Hongrie

Alstom est présent avec succès en Hongrie depuis plus de 20 ans. En janvier 2021, il a intégré à son portefeuille l’usine de Mátranovák, établie de longue date et spécialisée dans la production de châssis de bogies.

Alstom, dont les racines sont françaises, s’engage à contribuer à un avenir à faible émission de carbone en développant et en soutenant des solutions de transport innovantes et durables que les gens veulent utiliser. Qu’il s’agisse de trains à grande vitesse, de métros ou de tramways, de systèmes clés en main, de services, d’équipements de sécurité ou de mobilité numérique, Alstom offre le plus vaste portefeuille de l’industrie. L’entreprise est également pionnière dans un certain nombre de solutions de mobilité durable : le Coradia iLint™, premier train au monde fonctionnant uniquement à l’hydrogène, illustre parfaitement l’engagement de l’entreprise à concevoir et à fournir des solutions innovantes et respectueuses de l’environnement.

L’entreprise, présente en Hongrie depuis plus de 20 ans, est l’un des plus grands fournisseurs de rames de métro du pays, ayant construit 50 % des rames des lignes 2 et 4 du métro de Budapest, cette dernière étant le premier métro sans conducteur d’Europe centrale et orientale. En janvier 2021, Alstom a intégré son usine de longue date à Mátranovák, spécialisée dans la production de châssis de bogies et employant près de 650 personnes, ce qui en fait l’un des plus gros employeurs du comté de Nógrád. Grâce à des investissements et à un développement continus, Alstom a étendu ses activités en Hongrie en 2022 avec la production du premier train de passagers à hydrogène au monde, le châssis de bogie Coradia iLint, qui a été lancé l’année dernière grâce à un investissement de 1,3 milliard de HUF à Mátranovák.

Le concept “Made in Mátranovák” est désormais une garantie de la haute qualité des composants produits ici, ce qui montre que l’usine est très performante et qu’elle a rejoint avec succès le réseau européen de l’entreprise, où elle forme également des soudeurs et des maîtres serruriers dans le cadre de cours de formation accrédités. En novembre 2022, la chambre de commerce et d’industrie du comté de Nógrád a décerné à l’entreprise le prix “Économie du pays de Palóc”. Ce prix récompense les réalisations de l’entreprise, son soutien au développement économique de la région et son approche tournée vers l’avenir.

En outre, l’entreprise est présente dans l’industrie ferroviaire hongroise avec 27 locomotives Traxx™, et grâce à son expertise dans les solutions ERTMS embarquées, l’équipement ETCS embarqué d’Alstom a été installé sur 59 trains de MÁV-Start, permettant aux trains de circuler à des vitesses allant jusqu’à 160 km/h, augmentant ainsi la sécurité et l’efficacité des opérations.

Gáspár Balázs, PDG de l’entreprise, est conseiller du commerce extérieur de la France depuis 2022 et membre du conseil d’administration de la Chambre de commerce et d’industrie franco-hongroise depuis 2023.

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi- és Governance -irányítási)? Miért lett megkerülhetetlen a nagyvállalatok mellett már a KKV-ék számára is? Miként befolyásolják az Ön cégének kötelezettségeit és lehetőségeit a fenntarthatóság egyre szigorodó elvárásai? Erről is szól AzÜzlet, ESG és fenntarthatóság a gyakorlatban című konferenciájaTovábbi információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Nem vagyunk Európa legszegényebb országa!

A magyar családok emellett egyre magasabb jövedelemre tesznek szert, a bruttó átlagbér megközelíti a 660 ezer forintot, amely már több mint háromszor akkora, mint a dollárbaloldal idején volt.

Gyengüléssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken

Az euró jegyzése péntek reggel 396,58 forintra gyengült a csütörtök kora esti 396,80 forintról.

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak

Elfogadhatatlan és igazságtalan, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosai. Ezért a kormány folyamatosan nyomon követi és elemzi az üzemanyagárak alakulását.

Versenyfelügyeleti eljárás indult a kisgyermekes szülők érdekében

Különösen nagy figyelmet fordítanak azoknak a vállalkozásoknak, illetve termékeknek vizsgálatára, amelyek esetében a kereskedelmi kommunikáció például időseket, betegeket, kisgyermekes szülőket, családokat érint.
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A szervezet célkitűzése, hogy hozzájáruljon a fenntartható finanszírozási piac fejlődéséhez, valamint több hitelképes zöld projektet hozzon létre az EMDE-országokban

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...

MNB alelnök: 2021 óta a nyugat-európai inflációs nyomás duplájával kell megküzdeni

 Az elmúlt évek válságai ellenére a régió gazdaságai továbbra is felzárkózó pályán haladnak, sikeresen megőrizték pénzügyi stabilitásukat, miközben az inflációt is gyorsan sikerült a...

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed, szerdán változatlanul tartotta a kamatlábakat, miközben a kamatcsökkentés kezdetét legfeljebb decemberre tolta ki. Így a...