Hirdetés
Kezdőlap Francia kapcsolat Az Alstom Magyarországon

Az Alstom Magyarországon

Az Alstom több mint 20 éve van sikeresen jelen Magyarországon, ahol 2021 januárjában integrálta portfóliójába a forgóváz keretek gyártásra szakosodott, nagy múltú mátranováki gyárat.

A francia gyökerű Alstom elkötelezett amellett, hogy hozzájáruljon az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőhöz azáltal, hogy olyan innovatív és fenntartható közlekedési megoldásokat fejleszt és támogat, amelyekkel az emberek szívesen közlekednek. A nagysebességű vonatoktól, metrókon és villamosokon át a kulcsrakész rendszerekig, szolgáltatásokig, biztosítóberendezésekig és a digitális mobilitásig az Alstom az iparág legszélesebb portfólióját kínálja. A vállalat számos fenntartható mobilitási megoldás úttörője is: a Coradia iLint™, a világ első, tisztán hidrogénhajtású vonata tökéletesen illusztrálja a vállalat innovatív és környezetbarát megoldások tervezése és szállítása iránti elkötelezettségét.

A több mint 20 éve Magyarországon is jelen lévő vállalat az ország egyik legnagyobb metrószerelvény-beszállítója, a budapesti metrószerelvények 50 százalékát gyártotta a 2-es és 4-es metróvonalakra; az utóbbin közlekednek az első vezető nélküli metrók Közép- és Kelet-Európában. Az Alstom 2021 januárjában integrálta a forgóváz keretek gyártására szakosodott, nagy múltú mátranováki gyárat, ahol közel 650 főt foglalkoztat és ezáltal Nógrád megye egyik legnagyobb munkáltatója. A folyamatos beruházások és fejlesztések eredményeként – tavaly 1,3 milliárd forintos beruházás indult meg Mátranovákon – az Alstom 2022-ben a világ első hidrogénüzemű személyszállító vonata, a Coradia iLint forgóváz-keretének gyártásával bővítette magyarországi tevékenységét.

A „Made in Mátranovák” fogalom mára az itt gyártott alkatrészek magas minőségének garanciájává vált, ami azt mutatja, hogy a gyár kiemelkedő teljesítményt nyújt és sikeresen kapcsolódott be a vállalat európai hálózatába, ahol hegesztőket, lakatos-mestereket is képez akkreditált oktatás keretében. Tevékenységét 2022. novemberében „Palócföld Gazdaságáért” kitüntetéssel ismerte el a Nógrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A díjat a vállalat eredményeiért, a régió gazdasági fejlődését támogató és jövőorientált szemléletű teljesítményéért ítélték oda.

Mindemellett a vállalat a hazai vasútiparban is jelen van 27 Traxx™ mozdonnyal, valamint a fedélzeti ERTMS megoldások terén meglévő szakértelmének köszönhetően az Alstom fedélzeti ETCS berendezése került telepítésre a MÁV-Start 59 vonatára, mely lehetővé teszi a vonatok akár 160 km/órával való közlekedését, növelve az üzemeltetés biztonságát és hatékonyságát

Balázs Gáspár, a vállalat vezérigazgatója, 2022 óta Franciaország külkereskedelmi tanácsadója, 2023 óta pedig a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara igazgatótanácsának tagja.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Üzleti inkubátorok: kéz a kézben a KKV-val

Az üzleti inkubátor egy olyan szervezet, amely rendszerbe foglalja és élénkíti a sikeres vállalkozások létesítésének folyamatát, számukra átfogó és integrált szolgáltatások körét nyújtva.

Jó cégérnek nem kell reklám? Kevesebbet költenek a cégek reklámra

Az elmúlt másfél évtized alatt a magyarországi legnagyobb hirdetők az árbevételükhöz viszonyított médiavásárlási kiadásaikat harmadára csökkentették.

Családok életét befolyásolják a magas üzemanyagárak

A fogyasztók érzékenyen reagáltak az üzemanyagárak emelkedésére, amelynek hatására csökkent a kereslet.

MNB: a jelentős aranytartalék erősíti az ország stabilitását

Az MNB az aranytartalék bővítésével évekkel előzte meg nemcsak a nemzetközi trendet, de a régiós - a lengyel és a cseh - jegybankot is,.
Hirdetés

Hírek

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.
Hirdetés

Gazdaság

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.

Felmérik a magyarországi kriptopiaci szereplőket

A MiCA és az FTR révén Európa-szerte felügyelt, szabályozott keretek között működő nemzeti kriptopiacok alakulhatnak ki.

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.