Hirdetés
Kezdőlap Francia kapcsolat Az Alstom Magyarországon

Az Alstom Magyarországon

Az Alstom több mint 20 éve van sikeresen jelen Magyarországon, ahol 2021 januárjában integrálta portfóliójába a forgóváz keretek gyártásra szakosodott, nagy múltú mátranováki gyárat.

A francia gyökerű Alstom elkötelezett amellett, hogy hozzájáruljon az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőhöz azáltal, hogy olyan innovatív és fenntartható közlekedési megoldásokat fejleszt és támogat, amelyekkel az emberek szívesen közlekednek. A nagysebességű vonatoktól, metrókon és villamosokon át a kulcsrakész rendszerekig, szolgáltatásokig, biztosítóberendezésekig és a digitális mobilitásig az Alstom az iparág legszélesebb portfólióját kínálja. A vállalat számos fenntartható mobilitási megoldás úttörője is: a Coradia iLint™, a világ első, tisztán hidrogénhajtású vonata tökéletesen illusztrálja a vállalat innovatív és környezetbarát megoldások tervezése és szállítása iránti elkötelezettségét.

A több mint 20 éve Magyarországon is jelen lévő vállalat az ország egyik legnagyobb metrószerelvény-beszállítója, a budapesti metrószerelvények 50 százalékát gyártotta a 2-es és 4-es metróvonalakra; az utóbbin közlekednek az első vezető nélküli metrók Közép- és Kelet-Európában. Az Alstom 2021 januárjában integrálta a forgóváz keretek gyártására szakosodott, nagy múltú mátranováki gyárat, ahol közel 650 főt foglalkoztat és ezáltal Nógrád megye egyik legnagyobb munkáltatója. A folyamatos beruházások és fejlesztések eredményeként – tavaly 1,3 milliárd forintos beruházás indult meg Mátranovákon – az Alstom 2022-ben a világ első hidrogénüzemű személyszállító vonata, a Coradia iLint forgóváz-keretének gyártásával bővítette magyarországi tevékenységét.

A „Made in Mátranovák” fogalom mára az itt gyártott alkatrészek magas minőségének garanciájává vált, ami azt mutatja, hogy a gyár kiemelkedő teljesítményt nyújt és sikeresen kapcsolódott be a vállalat európai hálózatába, ahol hegesztőket, lakatos-mestereket is képez akkreditált oktatás keretében. Tevékenységét 2022. novemberében „Palócföld Gazdaságáért” kitüntetéssel ismerte el a Nógrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A díjat a vállalat eredményeiért, a régió gazdasági fejlődését támogató és jövőorientált szemléletű teljesítményéért ítélték oda.

Mindemellett a vállalat a hazai vasútiparban is jelen van 27 Traxx™ mozdonnyal, valamint a fedélzeti ERTMS megoldások terén meglévő szakértelmének köszönhetően az Alstom fedélzeti ETCS berendezése került telepítésre a MÁV-Start 59 vonatára, mely lehetővé teszi a vonatok akár 160 km/órával való közlekedését, növelve az üzemeltetés biztonságát és hatékonyságát

Balázs Gáspár, a vállalat vezérigazgatója, 2022 óta Franciaország külkereskedelmi tanácsadója, 2023 óta pedig a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara igazgatótanácsának tagja.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tíz év alatt eltűnt a magyar bankfiókok több mint fele

Az idén kilenc hónap alatt 65 bankfiókot zártak be, már csupán 1445 egység van az országban. Tíz éve még bőven 3 ezer fölött volt a fiókok száma. A dolgozók számát azonban nem csökkentik a pénzintézetek, mert az online bankolás ad más munkát.

A legjobb pálinkákat díjazták

Az Agrárminisztérium 2014-ben hirdette meg először a  Nemzeti Pálinkakiválóság Programot.

Jön a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program.

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.