Hirdetés
Kezdőlap Világgazdaság Amerikai törvényhozás: a végén titok marad a TikTok?
No menu items!

Amerikai törvényhozás: a végén titok marad a TikTok?

Noha még csak néhány nap telt el azóta, hogy az amerikai kongresszus elfogadta a TikTok kormányzati eszközökről való kitiltásáról szóló törvényjavaslatot, a törvényhozók és az érdekvédők már a közösségi médiavállalatok működésének további szabályozásán gondolkodnak.

A TikTok, a kínai ByteDance vállalat tulajdonában lévő videómegosztó alkalmazás havonta több mint 1 milliárd felhasználót vonz. A törvényhozók és Christopher Wray, az FBI igazgatója aggodalmuknak adtak hangot, hogy a TikTok tulajdonosi szerkezete sebezhetővé teheti az amerikai felhasználói adatokat, mivel a kínai székhelyű vállalatoknak a törvény szerint át kell adniuk a felhasználói adatokat, ha a kormány kéri azokat.

A TikTok többször is kijelentette, hogy az amerikai felhasználói adatok nem Kínában vannak, bár ezek a biztosítékok nem sokat segítettek az aggodalmak eloszlatásában.

A CNBC beszámolója szerint Mike Gallagher kongresszusi képviselő vasárnap a TikTokot a “digitális fentanilhoz” hasonlította, és elmondta, hogy szerinte az alkalmazás betiltását országos szinten is ki kellene terjeszteni.

“Rendkívül addiktív és romboló hatású. Aggasztó adatokat látunk az állandó közösségi médiahasználat maró hatásáról, különösen a fiatal férfiak és nők tekintetében, itt Amerikában”.

– mondta Gallagher.

Frances Haugen adatmérnök vasárnap azt mondta, hogy mivel az olyan közösségi médiaplatformok, mint a TikTok, a Twitter és a YouTube hasonló algoritmusokkal működnek, a szabályozóknak első lépésként nagyobb átláthatóságot kellene szorgalmazniuk a működésükkel kapcsolatban.

Haugen elmondta, hogy szerinte a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy az Egyesült Államok mennyire le van maradva a közösségi média szabályozásában.

Ez olyan, mintha 1965-ben lennénk, még nincsenek biztonsági övre vonatkozó törvények” – mondta az NBC Meet the Press című műsorában.

A kongresszus a 2022-es év legagresszívabb, a technológiát célzó törvényjavaslatai közül többet nem fogadott el, köztük a trösztellenes jogszabályokat, amelyek az Apple és a Google által fejlesztett alkalmazásboltoktól megkövetelnék, hogy a fejlesztőknek több fizetési lehetőséget biztosítsanak, valamint egy olyan intézkedést, amely új védőkorlátokat ír elő a gyerekek online védelmére. A kongresszus 2022-ben a korábbinál nagyobb előrelépést tett a nemzeti adatvédelmi normákról szóló kompromisszumos törvényjavaslat felé, de továbbra is csak az állami törvények foltozata határozza meg a fogyasztói adatok védelmét.

Amy Klobuchar szenátor szerint számos ilyen törvényjavaslatnak kétpárti támogatása van, és sok közülük már a szenátus elé került. Azt mondta azonban, hogy a technológiai lobbi olyan erős, hogy az “erős, kétpárti támogatással” rendelkező törvényjavaslatok “24 órán belül széteshetnek“.

Klobuchar vasárnap azt mondta, hogy a dolgok csak akkor fognak megváltozni a közösségi médiavállalatokkal, ha az amerikaiak úgy döntenek, hogy elegük van.

Lemaradtunk. Itt az ideje, hogy végre elfogadjunk egy ilyen törvényjavaslatot” – mondta.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Enyhe emelkedés várható nyitásban

A nemzetközi befektetői hangulat mérsékelten pozitív, így nyitásban kismértékű emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén.

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

Az árbevételt a lehető legjobban maximalizálni kell ahhoz, hogy minél nagyobb eséllyel jussunk minél több támogatási forráshoz.

A zöldenergiára való áttérés az iparstratégia fontos pillére

Az ökoszisztéma-építésben, a gazdaság- és iparpolitikában több megújulás is várható az új iparstratégia mentén.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.