Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Ármustra - USA. Emeli díjait a Netflix 
No menu items!

Ármustra – USA. Emeli díjait a Netflix 

Jelentősen, 13-tól 18 százalékig terjedő mértékben emeli az Egyesült Államokban érvényes előfizetői díjait a Netflix, amely egyre többet költ eredeti tartalmak létrehozására és a nemzetközi terjeszkedésre – írja a Reuters.

Az 1997-ben alapított Netflix 2007-ben indította el streaming szolgáltatást az Egyesült Államokban, és 2013 óta foglalkozik saját filmek és sorozatok gyártásával. A kaliforniai székhelyű vállalat alapítása óta immár negyedjére emeli díjait, ezt megelőzően 2017 végén, de a mostani a legnagyobb mértékű.

A Netflix kedden közölte, hogy legnépszerűbb előfizetésének (standard) – HD-minőség egyidejűleg két különböző képernyőn – havi díját 10,99 dollárról 12,99 dollárra emeli. Az 1 képernyőre szóló alapszolgáltatás ára 7,99 dollárról 8,999 dollárra, a prémium előfizetés (HD-, ultra HD-minőség, négy készülék) havi díja pedig 13,99 dollárról 15,99 dollárra nő.

A Time Warner hasonló streaming szolgáltatása, az HBO Now havi 14,99 dollárba, míg a Hulué 11,99 dollárba kerül.

A Netflix a következő három hónapban az összes előfizetőjénél érvényesíti az áremelést, az új belépőknek pedig már automatikusan a megemelt előfizetési díjat kell fizetniük. Az Egyesült Államokon kívül mintegy 40 latin-amerikai országban - ahol dollárban szedik be a díjakat - kell majd többet fizetni, kivéve Mexikót és Brazíliát.

A Netflix hatalmas összegeket fordított saját tartalmak előállítására, hogy állja az egyre éleződő versenyt olyan szereplőkkel mint például az Amazon Prime Video szolgáltatása (havi 13 dollár vagy évi 120 dollár). Ez azonban azt eredményezte, hogy jelentősen nőtt a Netflix adósságállománya: 2017 végére 6,50 milliárd dollárra kúszott fel az egy évvel korábbi 3,36 milliárdról. Becslések szerint 2018-ban már 8,33 milliárd dollárra nőtt az adósság.

A Netflix csütörtökön teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését. A díjemelés hírét kedvezően fogadták a befektetők: árfolyama New Yorkban két és fél órával a tőzsdenyitás után 6,69 százalékos pluszban, 355,20 dolláron állt. Az egy évvel korábbihoz képest a hétfői 332,94 dolláros záróár 50,49 százalékkal volt magasabb, a tavaly júniusi 423,21 dolláros történelmi csúcsnál viszont 21,33 százalékkal volt alacsonyabb. Az árfolyam lemorzsolódása mögött azok a félelmek állnak, hogy a Netflix elveszítheti elsőségét a videostreaming szolgáltatásban az egyre nagyobb versenyben.

A Netflix rovására már nemcsak az HBO, az Amazon, az Apple vagy éppen a Hulu terjeszkedik, hanem olyan új belépők, mint a Disney és az AT&T is erős riválist jelentenek.

A Google videóplatformja, a YouTube, amely főleg a fiatalokat vonzza, ugyancsak komoly versenytárs.

A Netflix a szeptember végével zárult három hónapban 7 millióval növelte felhasználóinak számát, és ezzel 137 millióra emelkedett összes felhasználójának, ezen belül 130 millióra az előfizetőinek a száma. Az Egyesült Államokban 56,96 millió előfizetővel rendelkezett szeptember végén, és a várakozások szerint számuk 58,46 millióra emelkedett december végére. (MTI)

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Soha nem csökkentek akkorát a német reálbérek, mint tavaly

Minden korábbinál nagyobb mértékben csökkentek a reálbérek Németországban 2022-ben - derül ki a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis adataiból.

Javulnak a világkereskedelmi kilátások az IfW gazdaságkutató szerint

Az év elején lendületet vett a globális kereskedelmi forgalom a kieli IfW gazdaságkutató intézet friss felmérése szerint. A tengeri áruforgalmi indexek javulása elsősorban az európai és a német külkereskedelemre alapult a tanulmány szerint. Konténeregységben kifejezve azonban a tengeri szállítás mennyisége csökkent.

Dánia tenger alatti szén-dioxid-temetésbe kezdett

A dán kormány több vállalatnak is zöld utat adott a szén-dioxid (CO₂) tengerfenék alatti tárolására. Évente több millió tonna szén-dioxidról van szó.

A légitársaságok már csak egy pilótát akarnak, a repülési hatóság nem

A légitársaságok 2030-tól csak egy pilótát akarnak ültetni a repülőgépeik pilótafülkéjébe. Ám az európai légiközlekedési szabályozó hatóság, az EASA - egyelőre - határozottan ellenzi ezt.

Hírek

Egyre több veszély leselkedik a gyerekekre az interneten

Az elmúlt két évben a gyerekek az online térben növekvő számban találkoztak felnőtt tartalommal, magukat gyereknek kiadó felnőttel, zsaroló vagy adathalász üzenetekkel - állapította meg egy friss, a biztonságos internet napjára készült felmérés.

Írországban terjeszkedik a Richter

A Richter Gedeon a Consilient Health részvényeseitől megvásárolta az Írországban bejegyzett OC Distributorst, amely számos nőgyógyászati készítmény marketing és értékesítési jogait birtokolja. A tranzakció értéke 32,5 millió angol font, azaz mintegy 14,149 milliárd forint.

Erősödött a forint a hétfői nagy gyengülés után

Erősödött a forint kedd reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, korrigálva a hétfői gyengülést.

Szerdán zuhanásnak indulnak az üzemanyagárak

Zuhanásnak indulnak a hazai üzemanyagárak szerdán: a benzin esetében bruttó 10 forinttal csökken a nagykereskedelmi ár, a gázolajért pedig a kutak bruttó 25 forinttal fizetnek majd kevesebbet a nagykereskedőjüknek.

Vádemelést javasol egy kelet-magyarországi milliárdossal szemben a NAV

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonos, valamint ügyvédje ellen; a gyanú szerint a vállalkozó két év alatt 7,4 milliárd forint osztalékot vett fel vállalkozásaiból, ami után nem fizetett adót - közölte a hatóság.

Hamarosan érkezik a dupla nyugdíj

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én, pénteken érkezik az utalás. Mindez több mint 2,4 millió állampolgárt érint, a februári járandóságok teljes összege pedig meghaladja a 935 milliárd forintot - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Változások az egységes kérelemnél: több mint százezer gazdálkodó érintett

Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt közel 110 ezer gazdálkodónak meg kell újítani az egységes kérelmek benyújtásához szükséges meghatalmazásokat - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Új felsővezetőket választottak a Vodafone élére

A Vodafone Magyarország Zrt. igazgatósága Blénessy Lászlót, a 4iG csoport üzleti folyamataiért felelős általános vezérigazgató-helyettesét választotta meg új vezérigazgatónak, és változott a vezérigazgató-helyettesek személye is a nemrég felvásárolt telekommunikációs cégnél - közölte a 4iG távközlési és informatikai vállalat.

Gazdaság

Szenvednek az életbiztosítások, pörögnek a nyugdíjbiztosítások

Csökkentek az életbiztosításokban lévő megtakarítások. A visszaesés fő oka a piacok rossz teljesítménye, de az is szerepet játszott benne, hogy nehéz eladni az adókedvezménnyel nem támogatott konstrukciókat. Ezt mutatja az is, hogy az szja-jóváírással segített nyugdíjbiztosítások száma szépen nőtt – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

Magyarországra is befutott a hitelkártya alternatívája – minden előnyével és hátrányával

Néhány éve indult el a "vásárolj most, fizess később", azaz Buy Now Pay Later (BNPL) pénzügyi szolgáltatás az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, ma már több mint 30 országban, többek között Magyarországon is van ilyen fizetési lehetőség a piacon - hívta fel a figyelmet a Deloitte könyvvizsgáló.

Változások jönnek a lakásbiztosítási piacon

A kormány február 1-jei ülésén elfogadta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) javaslatát és a lakásbiztosítások szabályozásának átalakításáról döntött, a vonatkozó jogszabály a Magyar Közlönyben kihirdetésre került - közölte a tárca.

Zöld lámpát kapott az OTP – piacvezető lesz Szlovéniában

Az OTP Bank megkapta a Nova KBM szlovén pénzintézet megvásárlásának lezárásához szükséges utolsó engedélyt a helyi versenyvédelmi hatóságtól - közölte a magyar bankcsoport.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom