Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Ármustra - USA. Emeli díjait a Netflix 
No menu items!

Ármustra – USA. Emeli díjait a Netflix 

Jelentősen, 13-tól 18 százalékig terjedő mértékben emeli az Egyesült Államokban érvényes előfizetői díjait a Netflix, amely egyre többet költ eredeti tartalmak létrehozására és a nemzetközi terjeszkedésre – írja a Reuters.

Az 1997-ben alapított Netflix 2007-ben indította el streaming szolgáltatást az Egyesült Államokban, és 2013 óta foglalkozik saját filmek és sorozatok gyártásával. A kaliforniai székhelyű vállalat alapítása óta immár negyedjére emeli díjait, ezt megelőzően 2017 végén, de a mostani a legnagyobb mértékű.

A Netflix kedden közölte, hogy legnépszerűbb előfizetésének (standard) – HD-minőség egyidejűleg két különböző képernyőn – havi díját 10,99 dollárról 12,99 dollárra emeli. Az 1 képernyőre szóló alapszolgáltatás ára 7,99 dollárról 8,999 dollárra, a prémium előfizetés (HD-, ultra HD-minőség, négy készülék) havi díja pedig 13,99 dollárról 15,99 dollárra nő.

A Time Warner hasonló streaming szolgáltatása, az HBO Now havi 14,99 dollárba, míg a Hulué 11,99 dollárba kerül.

A Netflix a következő három hónapban az összes előfizetőjénél érvényesíti az áremelést, az új belépőknek pedig már automatikusan a megemelt előfizetési díjat kell fizetniük. Az Egyesült Államokon kívül mintegy 40 latin-amerikai országban - ahol dollárban szedik be a díjakat - kell majd többet fizetni, kivéve Mexikót és Brazíliát.

A Netflix hatalmas összegeket fordított saját tartalmak előállítására, hogy állja az egyre éleződő versenyt olyan szereplőkkel mint például az Amazon Prime Video szolgáltatása (havi 13 dollár vagy évi 120 dollár). Ez azonban azt eredményezte, hogy jelentősen nőtt a Netflix adósságállománya: 2017 végére 6,50 milliárd dollárra kúszott fel az egy évvel korábbi 3,36 milliárdról. Becslések szerint 2018-ban már 8,33 milliárd dollárra nőtt az adósság.

A Netflix csütörtökön teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését. A díjemelés hírét kedvezően fogadták a befektetők: árfolyama New Yorkban két és fél órával a tőzsdenyitás után 6,69 százalékos pluszban, 355,20 dolláron állt. Az egy évvel korábbihoz képest a hétfői 332,94 dolláros záróár 50,49 százalékkal volt magasabb, a tavaly júniusi 423,21 dolláros történelmi csúcsnál viszont 21,33 százalékkal volt alacsonyabb. Az árfolyam lemorzsolódása mögött azok a félelmek állnak, hogy a Netflix elveszítheti elsőségét a videostreaming szolgáltatásban az egyre nagyobb versenyben.

A Netflix rovására már nemcsak az HBO, az Amazon, az Apple vagy éppen a Hulu terjeszkedik, hanem olyan új belépők, mint a Disney és az AT&T is erős riválist jelentenek.

A Google videóplatformja, a YouTube, amely főleg a fiatalokat vonzza, ugyancsak komoly versenytárs.

A Netflix a szeptember végével zárult három hónapban 7 millióval növelte felhasználóinak számát, és ezzel 137 millióra emelkedett összes felhasználójának, ezen belül 130 millióra az előfizetőinek a száma. Az Egyesült Államokban 56,96 millió előfizetővel rendelkezett szeptember végén, és a várakozások szerint számuk 58,46 millióra emelkedett december végére. (MTI)

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megnyílt a JÉGVILÁG a Nyíregyházi Állatparkban

A 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik.

Kedd éjfélig döntsünk! Ki kapja az 1+1 százalékunkat?

A személyi jövedelemadó kapcsán idén is élni lehet az öngondoskodási megtakarítási formákhoz kapcsolódó adó feletti rendelkezési jogosultsággal, amely alapján jellemzően a befizetések húsz százalékát lehet visszaigényelni.

Együttműködési megállapodás a magyar Aeroplex és a román Romaero között

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit. Az aláírási ünnepségen Demény Árpád, az ACE ügyvezető igazgatója elmondta: az ACE Európa egyik legnagyobb független repülőgép-karbantartó társasága, a legnagyobb légitársaságokkal dolgoznak együtt. Kiemelte, hogy a román partnerrel kötött megállapodás hosszú távú üzleti stratégiai céljuk megalósítását segíti. Az ACE ügyvezető igazgatója rámutatott arra, hogy a világ repülőgépiparában jelentős verseny van, amelyben fontos értéket képvisel az eszközök, a növekedés és a stabilitás megléte. Demény Árpád az MTI kérdésére elmondta: a bukaresti bázison 2024 októberében indulna a karbantartás. Kezdetben egy termelési vonalat (egy termelési vonalon egyidejűleg egy repülőgépet fogadnak) alakítanak ki, majd ezt fejlesztenék fokozatosan öt termelési vonallá. Az ACE tájékoztatása szerint a megállapodással új karbantartó bázis jön létre az Aeroplex égisze alatt, amely lehetőséget kínál arra, hogy a társaság szolgáltatásait még szélesebb körben elérhetővé tegyék a régióban. Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. magyar vállalat, a régió legnagyobb független repülőgép műszaki központja. Fő tevékenységi köre az Airbus és Boeing típusú repülőgépek javítása és karbantartása. Az Aeroplex Budapesten és Debrecenben lát el forgalmi karbantartási tevékenységet, budapesti bázisán hangár szintű karbantartást, illetve repülőgépes berendezésjavítást végez, mintegy 18 ezer négyzetméternyi hangárban és a hozzá kapcsolódó 3,5 ezer négyzetméternyi műhelyterületen. Az ACE 2022-ben 21,6 milliárd forint árbevételt és 960 millió forint adózott eredményt ért el. A cég árbevétele 2023-ban 31,3 milliárd forintra, nyeresége 1,6 milliárd forintra emelkedett. A Romaero céget 1920-ban alapították, egykor a román védelmi és repülőgépipar legnagyobb vállalata volt, jelenleg repülőgép-karantartással foglalkozik.

A nyugati és keleti technológiák találkozóhelye lesz Magyarország

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...

Erre vigyázzunk a külföldi pénzfelvételnél

Ha a bankkártya elveszik vagy elakad egy ATM-ben, azonnal le kell tiltani. Ezt az adott bank honlapján található letiltási számok segítségével tehetjük meg.