Kezdőlap Építőipar Bővülő források. Épület-felújítási hullámot készít elő az EU
No menu items!

Bővülő források. Épület-felújítási hullámot készít elő az EU

Otthonfelújítási hullámAz otthonfelújítási támogatások EU-s szabályainak kidolgozását segítő konferencia-sorozat első állomására, a budapesti Radisson hotelbe várják az érdeklőket, szeptember 17-én a szervezők. 

A döntéselőkészítő rendezvény központi témája: miként ösztönözze az Európai Unió az ingatlantulajdonosokat otthonaik környezetbarát felújítására. A Felújítási Hullám előkészítési folyamatának lépéseiről ebéddel egybekötött tanácskozáson a részvétel ingyenes.

A TTOE, a THT-val és az eHázzal közösen 2021 januárjában az Európai Ingatlantulajdonosok Nemzetközi Érdekképviseleti Szövetsége (UIPI) felkérésére  felmérésben vett részt. Felmérendő, hogy – pályázatokkal, szabályozásokkal vagy más eszközökkel – miként ösztönözze az ingatlantulajdonosokat otthonaik környezetbarát felújítására.

Az előkészítő folyamat következő lépéseként a UIPI egy európai konferenciasorozatot szervez, ennek első állomása szeptember 17-én Budapesten lesz. A rendezvénynek  társszervezője a UIPI magyar tagja, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE). Amely tagjain kívül

megnyitja a további érdeklődők előtt a szakmai konferenciát, hogy – előzetes jelentkezés és regisztráció után – vegyenek részt ezen a jövőbe mutató szakmai napon.

A Béke Radisson Blu hotelben megtartásra kerülő konferencián kérdéseivel, javaslataival is hozzájárulhat ahhoz, hogy a brüsszeli döntéshozók számára készülő tanulmány minél szélesebb körből merítve, valóban a tulajdonosok számára legkedvezőbb pályázati kiírásokat állíthassa össze, s a források elosztása a helyi sajátosságokat is figyelembe vegye – írják meghívójukban.

Hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy a budapesti konferenciáról a lehető legtöbb hasznos információ jusson el a brüsszeli döntéshozókhoz a készülő tanulmány útján.

Várják az érintetteket, hogy elmondják véleményüket és azért is, hogy tájékozódjanak a Felújítási Hullám előkészítési folyamatának lépéseiről. A részvétel díjmentes.

A konferencia magyar és angol nyelven zajlik, a résztvevők az idegen nyelvű előadásokat fejhallgatón keresztül anyanyelvükön követhetik. (Az eseményen online részvételre is lehetőség van, ahol angol nyelven követhetők az előadások. A részvétel védettségi igazolványhoz kötött.)

Az ebéddel egybe kötött rendezvényen a részvétel ingyenes, de védettségi igazolványhoz és regisztrációhoz kötött.

Részletes program és jelentkezés itt: UIPI felújítási hullám 2021

Arra is lehetőség van, hogy az egész napos tanácskozásnak csak a délelőtti vagy délutáni programjain vegyenek részt a szakkérdések érintettjei. Ez az igény a regisztrációnál jelölhető!

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Londoni elemzők: az MNB a kamatemelés lassítása ellenére továbbra is szigorú

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB)...

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden, korrigálva az előző napi erős veszteségeket.

Románia – Koronavírus. Naponta több mint száz halott

Romániában a kéthetes mozgóátlag több mint duplájára, száz fölött ugrott kedden az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma, és az utolsó 24 órában újonnan diagnosztizált fertőzések is immár több mint kétszer is vannak két hét átlagának.

Magasabb inflációt és GDP-t vár 2021-re az MNB

A Magyar Nemzeti Bank 4,6-4,7 százalékra emelte idei inflációs és 6,5-7,0 százalékra GDP-várakozását legfrissebb Inflációs jelentésében.

Hírek

Románia – Koronavírus. Naponta több mint száz halott

Romániában a kéthetes mozgóátlag több mint duplájára, száz fölött ugrott kedden az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma, és az utolsó 24 órában újonnan diagnosztizált fertőzések is immár több mint kétszer is vannak két hét átlagának.

Katonai konvojra kell számítani többfelé az utakon

Kiképzés miatt katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszloppal találkozhatnak az autósok csütörtökön és pénteken több autópályán és főúton is - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Nagyot gyengült a forint a kamatemelés után

Jelentősen gyengült a forint az MNB kamatdöntésének kihirdetése után: az euró jegyzése 354,56 forintra emelkedett a bankközi devizapiacon. A döntés közzététele előtt egy perccel még 353,04 forinton állt a jegyzés.

Kiskörei vízerőmű – nyolc sérült. Turbinahiba okozhatta a robbanást

A Tiszavíz Vízerőmű Kft. kiskörei telephelyén az egyik turbina tervezett, éves karbantartása során történt robbanás hétfőn - közölte az MVM.

Manny Pacquiao ringbe száll az elnöki székért

A profi ökölvívás sztárja, Manny Pacquiao is indul a Fülöp-szigeteki elnökválasztáson, és befejezettnek tekinti a karrierjét.

Szlovák maffia. Korrupció – a különleges ügyészt 14 évre és teljes vagyonelkobzásra ítélték

Tizennégy év börtönnel sújtotta a legsúlyosabb bűncselekményekben eljáró szlovákiai különleges ügyészség egykori vezetőjét a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) városának különbírósága.

Rekordot döntött tavaly a könyvkiadás

Tízéves könyvkiadási csúcs dőlt meg a pandémia évében: 2020-ban adták ki a legtöbb művet, a példányszámok viszont csökkentek. A vásárlók jellemzően öt-hatezer forintot költöttek egy könyvvásárlás során.

A gyerekeket is oltják, a harmadik adagot is beadják már Angliában

Már oltják Angliában a 12-15 éves korosztály tagjait az új típusú koronavírus ellen. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) ugyancsak elkezdte a hatáserősítő harmadik oltási adagok beadását is. 

Gazdaság

Londoni elemzők: az MNB a kamatemelés lassítása ellenére továbbra is szigorú

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris alapállása a kamatemelés ütemének csökkentése ellenére továbbra is meglehetősen szigorú, bár ebben a ciklusban...

Negyedszer is emelte az alapkamatot az MNB – változott a kamatfolyosó is

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 15 bázisponttal 1,65 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A testület azonos mértékben emelte a kamatfolyosót is, 0,7 százalék és 2,60 százalék közé.

Londoni elemzők: még egy kamatemelés biztos az MNB részéről

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi monetáris szigorítási ciklusán belül egy kamatemelés még bizonyosra vehető.

Moratórium – Bankszövetség: méltánytalan a kamatok utólagos csökkentése

Méltánytalan a hitelkártyák és a folyószámlahitelek kamatát a személyi kölcsön kamatával egyező kamatra visszamenőleges hatállyal átszámolni, mivel a különböző termékek kamatozása és kockázata egymástól eltérő - közölte a Magyar Bankszövetség.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom