Hirdetés
Kezdőlap Autó Érdemes nézni a térképet: dinamikusan növeli elektromos autó töltőállomásainak számát az MVM...
No menu items!

Érdemes nézni a térképet: dinamikusan növeli elektromos autó töltőállomásainak számát az MVM Mobiliti

Balogh Szabolcs, az MVM Mobiliti Kft. ügyvezető igazgatója

A Magyarország legnagyobb nyilvános e-töltőhálózatát üzemeltető MVM Mobiliti Kft. lépésváltásba kezd, hiszen az elektromos autótöltő hálózatát több szegmensben is egyszerre bővíti. Az MVM Csoport tagjaként is a startupok rugalmasságát követő cég fejlesztéseivel a gyorsan növekvő piaci igényekre reagál. A cég ügyvezető igazgatója, Balogh Szabolcs kifejtette: a hazai e-autózás elterjedését segítve a területi lefedettség javítása mellett a gyors, illetve ultragyors töltők telepítésére fókuszálnak.    

Az Európai Unió kiemelten kezeli az elektromos mobilitás minél gyorsabb elterjedését, az elektromos autótöltők telepítését különféle pályázati források biztosításával is támogatja a tagállamokban. Balogh Szabolcs a lehetőségeket elemezve azonban fontosnak tartja megjegyezni, hogy miközben a szándék üdvözlendő, piaci alapon tevékenykedő cégként a buktatókat is figyelembe kell venni a pályázatok kapcsán.

EU-s forrásokat csak megfontoltan

Már csak azért is kell meggondolni, hogy milyen formában lehet igénybevenni a pályázati forrásokat, mert amíg korábban az EU a töltőtelepítések akár teljes összegét vissza nem térítendő támogatásként adta, ma már csak a bekerülési összeg lényegesen kisebb része kapható vissza. De legalább ennyire fontos, hogy csak az juthat EU-s pályázati forráshoz, aki az unió által meghatározott műszaki feltételeknek megfelelő berendezéseket telepít. Az EU viszont most elsősorban azokat az ultragyors HPC (High Power Charging) töltőket favorizálja, amelyek piaci alapú üzemeltetésére a hazai e-autópark állomány mellett nálunk még csak kevés helyen van realitás.

Nemcsak arról van szó, hogy az ultragyors töltésért többet kell fizetnie a fogyasztónak, hanem arról is, hogy a rapid sebességű töltés lehetőségét a régebbi autók esetében nem lehet eléggé kihasználni. Csak azoknál az elektromos autóknál lehet a maximális töltési sebességet a töltés teljes ideje alatt realizálni, amelyeknél a nagykapacitású akkumulátor áramfelvételi képessége lehetővé teszi.

Habár az EU a töltőállomások telepítése mellett a működtetésükhöz szükséges hálózat kiépítésére is biztosít forrásokat, ezzel kapcsolatban sem felhőtlen a szakember öröme, hiszen az unió által meghatározott fix összegű térítés nem mindenütt jelent valós segítséget. Ha az EU-s pályázatok által elvárt nagy teljesítményű, legalább 4 db 150 kilowattos töltőt telepítenek valahová, ahhoz az is kell, hogy a közeli áramelosztóban a gyorstöltéshez szükséges 600 kilowattos teljesítmény is rendelkezésre álljon. Ez Magyarországon még inkább ritkaságnak számít. Ezért ha az autósok számára kiemelten fontos autópályák mellett kívánnak telepíteni egy gyorstöltő állomást, akkor az üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen hálózatfejlesztés beruházási költsége a 100 millió forintot is meghaladhatja. Ennek az összegnek csak a töredékét biztosítja az EU.

Megduplázódik a cégautóadó! Az új extraprofitadó kivetésénél a jármű teljesítménye és a környezetvédelmi besorolása a lényeg! Elsőként és minden a cégautóadózás új szabályairól június 15-én, AzÜzlet Cégautó és flottakonferenciáján, ahol a szakértő előadók elemzik az új adószabályokat és az autópiac aktualitásait. További információ és jelentkezés: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Mindezek miatt nagyon észnél kell lennünk, amikor az EU-s pályázatok lehetőségeit kiértékeljük. Már csak azért is rendkívül körültekintően kell megválogatnunk a helyszíneket, mert a fentiek figyelembevételével, a magyar viszonyok mellett maximum 40-50 százalékos intenzitással számolhatunk. Vagyis a beruházási költség maradék 60 százalékát saját forrásból kell előteremtenünk. Ráadásul azt is látni kell, hogy ha a telepítésre például 36 hónap áll rendelkezésre, 3 év múlva, még korántsem biztos a realitásokat figyelve, hogy a hazai autópályák mellé telepített töltőállomások kihasználtsága rentábilis üzemelést ígér. Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy a telepítés önmagában nem elég. A hozzá társuló hálózatfejlesztés és a stabil üzemeltetéshez nélkülözhetetlen áramteljesítmény folyamatos biztosításának költségeivel is számolni kell”- elemzi a helyzetet Balogh Szabolcs. Ráadásul a munkájukat az is nehezíti, hogy a jelenlegi chiphiány miatt nem csak az autógyártók vannak bajban, a töltők beszállítása is akadozik.

A Mobiliti azonban így is arra törekszik, hogy a kockázatokat felmérve, a megfelelő adminisztratív lépéseket megkezdve, a szükséges szerződéseket előkészítve, a lehető legjobban használja ki az EU által biztosított forrásokhoz kapcsolódó lehetőségeket.

Egyik szegmensben sem állnak le a fejlesztésekkel

Emellett a kisebb teljesítményű tartományban is továbbfejlesztjük a magyarországi hálózatunkat az igénynek megfelelően. Ehhez kötődően azt tervezzük, hogy azokon a helyszíneken, ahol kiemelkedően magas a kihasználtság – ilyen például a Decathlon budaörsi áruházának parkolója –, megduplázzuk a töltőink számát. Ahol pedig szükséges, ott még a töltési kapacitást is megnöveljük.

A Mobiliti nem áll le a fejlesztésekkel, hiszen Kisvárdán a McDonald’s parkolójában a közelmúltban telepített egy 50 kW-os DC töltőoszlopot. Budapesten, a Péterhegyi úti Shell töltőállomáson, a Shell Recharge töltőponton már egyszerre két autó tölthet az új, Tritium Veefil PK350 típusú állomásokon, töltőfejenként 150 kW teljesítménnyel. Százhalombattán pedig az “Okos város” program részeként egy új AC töltőpont üzemel a kulturális központ melletti parkolóban. A Szlovákia felé vezető 1-es úton pedig, Szikszó határában, az Angel Petrol benzinkúton egy 50 kW-os DC- és egy 7 kW-os AC-töltőt telepített a Mobiliti.

Örömmel tapasztaljuk, hogy miközben az önkormányzatok és gazdasági szereplők révén folyamatosan növekszik a partneri körünk, a magyar piac elérte azt a fejlettségi szintet, amikor egyre többen a gyorstöltők telepítését és üzemeltetését igénylik. Természetesen nemcsak a töltőállomásokat biztosítjuk, hanem  telepítést és igény szerint üzemeltetést is vállalunk. Sőt, abban is partnerek vagyunk, hogy azokat a már mások által telepített töltőket, amelyek műszaki színvonala arra alkalmas, a Mobiliti alkalmazásán keresztül a teljes magyar villanyautós közösség számára láthatóvá tegyük azáltal, hogy beintegráljuk a rendszerünkbe. Ez, tekintve, hogy a Mobiliti ügyfeleinek száma már az 50 ezret is meghaladta, garantáltan a korábbinál is jobb kihasználtságot eredményez majd.

Otthoni töltés portfólióbővítéssel

A publikus töltőhálózat fejlesztésével párhuzamosan a cég az otthoni töltők telepítésében is aktív szerepet vállal. Balogh Szabolcs szerint ez a megoldás azért is előnyös az ügyfeleknek, mert ezzel otthon, kényelmes és biztonságos körülmények között élvezhetik a nyilvános töltőkkel megegyező technológia előnyeit. A külföldre utazók számára pedig az jelent előnyt, hogy a kontinens legnagyobb teljesítményű e-autó töltő hálózatát üzemeltető IONITY-vel kötött roaming együttműködés eredményeként a Mobiliti ügyfelei már Európa 210 ezer gyors, illetve ultragyors töltőjénél tudnak a saját számlájuk terhére, forintban e-tankolni.

A portfólióbővítés első lépéseként a Mobiliti applikációja kényelmi szolgáltatásként már az autópálya matrica vásárlást is lehetővé tette minden autós számára. Ezt követte a parkolás funkció bevezetése, amely szintén minden autós rendelkezésére áll. Az ügyvezető szerint az e-parkolás lehetősége azért is egyre fontosabb az elektromos autósok számára, mert miközben például Szegeden és néhány balatoni településen már eddig is fizetni kellett az e-autósoknak, a rendszer azt is nyomon követi, hogy hol került sor esetlegesen hasonló lépésre.

A Mobiliti emellett az előre fizetős, úgynevezett prepaid rendszert is bevezette. Az előre feltölthető kerettel az e-autósok előre pontosan megtervezhetik költéseiket, miközben így az e-tankolásnál nem a bankkártyájuk terhére, hanem átláthatóbb módon, az elkülönített egyenlegből tudnak fizetni. Sőt, a meghatározott címletekben elérhető kuponokat a regisztrált ügyfelek nemcsak saját használatra tudják megvásárolni, hanem – mindössze egy e-mail cím megadásával – ajándékozhatnak is belőle e-tankolást az e-autós szeretteik, illetve barátaik számára.

Mivel ügyfeleik nagyrésze a cégek közül kerül ki, a Mobiliti az üzleti partnerei számára saját arculattal (logóval, azonosítóval, grafikával) ellátott Mobiliti töltőkártyát biztosít, amelyet a partnerek a saját ügyfélkörük számára tudnak kiadni a töltések indításához. Balogh Szabolcs rendkívül fontosnak tartja az üzleti applikációhoz tartozó, tavaly fejlesztett céges flotta portál bevezetését is, amellyel érdemi segítséget tudnak adni azoknak az üzleti ügyfeleiknek, akik a Mobilitit bízzák meg az elektromos flottájuk menedzselésével. A hagyományos üzemanyagkártya elvén működő szolgáltatás nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a flotta tulajdonosa minden gépkocsi teljesítményét és töltési adatait bármikor lehívhassa, hanem még azt is, hogy a teljes autópark mozgását valós időben követve optimalizálja a működési költségeket.

Mivel az MVM Csoport piacvezető szerepet tölt be a hazai elektromobilitásban és elkötelezett a fenntartható közlekedés további fejlesztése iránt, ezért folyamatosan fejlesztjük töltési szolgáltatásainkat. A cégcsoport keresi a további lehetőségeket is, amellyel támogatni tudja a hazai e-autózás elterjedését, ezért az MVM Otthon Plusz Zrt. útjára indította az MVM GO-t, amely egyedülálló módon a piacon, lakossági fókusszal kínál e-autó tartósbérleti konstrukciót. A Mobiliti magas színvonalú töltőhálózata ehhez a szolgáltatáshoz is megbízható hátteret nyújt.

Érsek M. Zoltán

Megduplázódik a cégautóadó! Az új extraprofitadó kivetésénél a jármű teljesítménye és a környezetvédelmi besorolása a lényeg! Elsőként és minden a cégautóadózás új szabályairól június 15-én, AzÜzlet Cégautó és flottakonferenciáján, ahol a szakértő előadók elemzik az új adószabályokat és az autópiac aktualitásait. További információ és jelentkezés: https://azuzletkonferenciakozpont.hu
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Navracsics: Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb állama közé kerülhet

Magyarország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb állama közé kerülhet - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén, az Országházban.

Az orosz oligarcha szellemjachtja kijátszotta a szankciókat

Rejtélyes módon tűnt el az olaszországi Szardínia szigetének egyik kikötőjéből a nyáron egy orosz oligarcha tulajdonában lévő luxusjacht, amelyet az uniós szankciók értelmében lefoglaltak.

Balaton-felvidéki borász lett az év bortermelője

A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2022 díját Figula Mihály kapta.

Minimálbér 2023: a kormány a járulékcsökkentések terén “elment a falig”

A partnerség jegyében, konstruktívan folytatódtak a jövő évi minimálbérről szóló egyeztetések - közölte Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

Hírek

Az orosz oligarcha szellemjachtja kijátszotta a szankciókat

Rejtélyes módon tűnt el az olaszországi Szardínia szigetének egyik kikötőjéből a nyáron egy orosz oligarcha tulajdonában lévő luxusjacht, amelyet az uniós szankciók értelmében lefoglaltak.

Elon Musk miatt kivonulhat a Twitterről a német kancellár

Miután Elon Musk felvásárolta a Twittert, a dolgok a fejük tetejére álltak. Ezt a német kancellári hivatal is aggodalommal figyeli, Olaf Scholz kancellár pedig a Twitterről való kivonulását fontolgatja.

Januártól határellenőrzés nélkül utazhatunk Horvátországba

Megszűnik a határellenőrzés Magyarország és Horvátország 344 kilométer hosszú határszakaszán január elsejétől, miután az európai uniós tagállamok belügyminiszteri tanácsa jóváhagyta Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Katar nem annyit fog a foci-vb-n, mint gondolta

Katar alig több mint 765 ezer látogatót fogadott a labdarúgó-világbajnokság első két hetében, ami elmarad a várakozásoktól, mivel az ország 1,2 millió látogatóra számított az egy hónapos rendezvény alatt - derül ki a Reuters birtokába jutott szervezői jelentésből.

Az Aeroexpress már idén elindítja a Budapest-Kolozsvár járatait

Az Aeroexpress Regional a tervezett jövő márciushoz képest korábban, már december 16-tól elindítja a Budapest-Kolozsvár-Budapest járatait a nagy érdeklődésre tekintettel.

Árstop után: máris csökken az üzemanyagok ára

Péntektől változnak az üzemanyagárak a hazai kutakon, a Mol ugyanis csökkenti a nagykereskedelmi árakat. A benzin literje várhatóan bruttó 8 forinttal, a gázolajé pedig bruttó 5 forinttal kerül majd kevesebbe.

Jogerősen 3 év 6 hónap börtönre ítélték Lagzi Lajcsit

Jogerősen 3,5 év börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék Galambos Lajost, azaz Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt.

Kinevezték az új iparpolitikáért felelős államtitkárt

Novák Katalin köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december 7-i hatállyal államtitkárrá nevezte ki Fábián Gergelyt, aki a gazdaságfejlesztési miniszter irányításával az iparpolitikáért fog felelni.

Gazdaság

Drágult a kötelező biztosítás

A személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjai a tavalyi év azonos időszakához képest 5 százalékkal emelkedtek a harmadik negyedévben. A biztosítói kárkifizetések 12 százalékkal nőttek a szerviz- és alkatrészköltségek drágulása, a devizaárfolyam-változás és a pénzromlás hatásaként - jelentette a Magyar Nemzeti Bank.

Fitch: nehezebb évre számíthatnak a magyar bankok 2023-ban

Romló kilátásokkal, de jórészt stabil osztályzatokkal kezdik a jövő évet Közép- és Kelet-Európa EU-gazdaságainak bankrendszerei. A magyar bankok 2023-ban az ideinél nehezebb makrogazdasági környezetre számíthatnak - áll a Fitch Ratings éves szektorelemzésében.

A Magyar Bankholding csatlakozott az ENSZ Felelős Banki Irányelvek kezdeményezéséhez

A Magyar Bankholding csatlakozott az ENSZ által létrehozott globális együttműködéshez, és a hazai bankok közül az elsők között írta alá a Felelős Banki Irányelveket. A nemzetközi összefogás célja, hogy megkönnyítse a pénzügyi szektor közeledését a fenntarthatóság felé - közölte a bankcsoport, hozzátéve: ezzel az elhatározásával szeretnének újabb lépést tenni a felelős és zöld működés irányába.

Egyhangúlag maradt a jegybanki alapkamat

Ellenszavazat nélkül határozott a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa az alapkamat szinten tartásáról a november 22-i kamatdöntő ülésen - olvasható az MNB honlapján közölt rövidített jegyzőkönyvben.   
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom