Hirdetés
Kezdőlap Francia kapcsolat Francia diplomát itthonról! - Angol nyelvű üzleti alapképzés az ESSCA budapesti kampuszán*
No menu items!

Francia diplomát itthonról! – Angol nyelvű üzleti alapképzés az ESSCA budapesti kampuszán*

Az 1909-ben Franciaországban alapított ESSCA School of Management, amelyet a Financial Times az egyik legjobb üzleti iskolának minősített, már Budapesten is indítja alapképzését angol nyelven. A hároméves alapképzés elvégzését követően a hallgatók nemzetközileg elismert francia diplomát kapnak. Az intézmény végzős diákjainak 79%-a a tanulmányaik befejezése előtt munkaszerződést ír alá hazai és nemzetközi vállalatoknál. (X)

Nemzetközi környezet, jó hangulat

Az ESSCA budapesti kampusza tavaly hirdette meg először ösztöndíjas képzését a magyar és külföldi diákok számára. A Duna parton elhelyezkedő intézmény magas színvonalú képzéssel és technológiailag maximálisan felszerelt tantermekkel várja a jelentkezőket.

Az egyetem fő missziója megtalálni, és megfelelő képzésben részesíteni a jövő vezetőit. Az oktatók a legkorszerűbb módszertannal tanítanak; szimulációs játékokkal, üzleti tervek elkészítésével teszik gyakorlatiassá a képzést. Számos interkulturális program keretében csapatformáló és összetartó tevékenységek segítik és támogatják a diákok együttműködését a tanórákon és azokon túlmenően is.

Az oktatás színvonalát és az iskola kiválóságát igazolja, hogy az ESSCA a világ egyik legjobb üzleti iskolájaként szerepel a Financial Times listáján. Hazánkban egyedülálló módon, három nemzetközi akkreditáló szervezet akkreditációjával – az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációjával – is rendelkezik.

Itt nemcsak a hozott pontok számítanak

A sikeres felvételihez elengedhetetlen az érettségi megléte és a magabiztos angol nyelvtudás, hiszen az oktatás ezen a nyelven folyik.

Az ESSCA-ban azonban nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak. A felvételi elbeszélgetés során kíváncsiak a jelentkező személyiségére, és arra, hogy milyen motivációk vezérlik.

„Természetesen fontosak a hozott tárgyak átlagai, ám ezen túlmenően figyeljük, hogy melyik jelentkezőben látjuk meg a jövő menedzserét. A képzés három éve alatt megtanítjuk, hogy miként lesznek hallgatóink eredményes és humánus menedzserek, feltárjuk, hogy mely területek azok, amelyekben tehetségesek és segítünk elindítani karrierjüket. Olyan készségekkel és ismeretekkel vértezzük fel őket, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a szakmai életútjuk során.” – mondta Dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója.

Szakmai tutort és külföldi rutint is biztosít az ESSCA

Az ESSCA-n név szerint ismerik a tanárok a hallgatókat

Az ESSCA-ban minden diák szakmai tutorral rendelkezik, aki végigkíséri őt a tanulmányi idő során, segít a szakmai gyakorlat kiválasztásában, a külföldi szemeszter átgondolásában, és támogatja a megfelelő tanulási módszertan megtalálásában is.

A képzés alatt legalább egy félévet minden diákunknak külföldön kell töltenie, vagy tanulmányi félév vagy szakmai gyakorlat keretében.” – teszi hozzá Dr. Deli-Gray Zsuzsa.

A tanulmányaik végén a hallgatók az ESSCA, francia állam által elismert „Bachelor in International Management” diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében is.

A számok magukért beszélnek

*2020-as foglalkoztatási felmérés arról, hogy az ESSCA diplomájával rendelkezők, hogyan teljesítenek a munkaerőpiacon

2019-ben az ESSCA hallgatóinak 94%-a a végzést követő 3 hónapon belül talált munkát. A végzősök 91%-a annál a cégnél kezdett el dolgozni, ahol szeretett volna, a hallgatók 49%-a pedig nemzetközi pozícióban kezdte meg munkáját.

 

Egy tavalyi nemzetközi felmérés szerint a végzősök több mint fele üzletfejlesztési pozícióban helyezkedett el, 40%-uk pedig azonos megoszlási arányban dolgozik pénzügyi és marketing területeken.

További információ:

Pásztor Mónika
+
36 20 227 60 55
[email protected]

www.essca.fr/en/

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Uniós biztos: előfordulhat áramkimaradás az EU-ban télen

Előfordulhat áramkimaradás az Európai Unióban télen az energiaválság és Oroszország Ukrajna elleni háborújának következtében - mondta az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős tagja egy német lapinterjúban.

A Toyota Kazahsztánba vinné oroszországi gyártását

Kazah járműgyártó cégek autó-összeszerelő üzem megnyitásáról tárgyalnak a Toyotával - jelentette be Kairbek Uskenbajev kazah ipari és infrastruktúrafejlesztési miniszter.

Sztrájk kezdődött az FKF-nél, leállhat a hulladékszállítás

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízióban kedd reggel előzetes bejelentés nélküli munkabeszüntetés kezdődött - közölte az FKF sajtószervezete.

Az EU elfogadta a megfelelő minimálbérekről szóló uniós jogszabályt

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a megfelelő minimálbérekről szóló jogszabályt az európai munkavállalók tisztességes munka- és életkörülmények biztosítására. Az irányelv nem ír elő konkrét minimálbérszintet, amelyet a tagállamoknak el kell érniük - közölte az uniós tanács.

Hírek

Sztrájk kezdődött az FKF-nél, leállhat a hulladékszállítás

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízióban kedd reggel előzetes bejelentés nélküli munkabeszüntetés kezdődött - közölte az FKF sajtószervezete.

Döntött a parlament: jön az Integritás Hatóság a korrupció elleni küzdelem jegyében

Autonóm államigazgatási szervként létrejön az Integritás Hatóság az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálása érdekében.

Putyin a világvége fegyverét is bevetheti Ukrajnában

Vlagyimir Putyin nukleáris katonai vonatot rendelt Ukrajnába. Szakértők szerint az orosz elnök arra készül, hogy egy nukleáris kísérlettel demonstrálja, kész tömegpusztító fegyvereket használni Ukrajna határainál.

Az MNB szerdán kezdi a likviditás szűkítését

A változó kamatozású likviditáslekötő betéti eszköz első tenderét szerdán, míg a rendszeresen meghirdetendő diszkontkötvény első aukcióját csütörtökön tartja a Magyar Nemzeti Bank - jelentette be a jegybank a honlapján.

Negyedével nőtt a katonák fizetése

A kormány döntése alapján 2022 szeptemberétől mintegy egynegyedével nőtt a katonák illetménye, amelyet október első napjaiban kapott kézhez a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és tényleges szolgálatát teljesítő tartalékos állománya - mondta a honvédelmi miniszter. Hozzátette: az illetményemelés állománykategóriánként eltérő, átlagosan 26 százalékos.

Halasztva fizet az MVM a Gazpromnak a téli időszakra

A téli időszakra halasztott fizetésben állapodott meg a Gazprommal az MVM csoport, amely tárolókapacitása átalakításáról és energetikai fejlesztésekről is döntött: egyebek mellett növelnék a Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) zsanai tárolójának kapacitását, a hajdúszoboszlói tárolóban 800 millió köbméter párnagázt termelnek le és vizsgálják a szén-dioxid tárolásának lehetőségeit - közölte az energetikai vállalatcsoport.

Újabb mélypontra gyengült a forint, emelkedik az olajár és csökken a gázár

Hétfőn gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, az euróhoz képest történelmi mélypontra került, miközben jelentősen emelkedett a kőolaj jegyzése, míg az európai gázár csökkent.

Rossz hír a piaci áron tankolóknak: szerdán nagyot drágulnak az üzemanyagok

Szerdától jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj beszerzési ára is. A 95-ös benzinért bruttó 25 forinttal kérnek majd többet, a gázolaj ára pedig bruttó 18 forinttal emelkedik. 

Gazdaság

Az MNB szerdán kezdi a likviditás szűkítését

A változó kamatozású likviditáslekötő betéti eszköz első tenderét szerdán, míg a rendszeresen meghirdetendő diszkontkötvény első aukcióját csütörtökön tartja a Magyar Nemzeti Bank - jelentette be a jegybank a honlapján.

Kriptovalutával segítenének Oroszországnak

Oroszbarát csoportok kriptovalutában gyűjtenek pénzt, hogy az amerikai szankciókat kikerülve támogassák Oroszország háborúját Ukrajnában - derült ki egy friss kutatásból.

425 forint is lehet egy euró? Ismét a dollár a vezető menedékvaluta

Miközben ismét a dollár lett a vezető menedékvaluta, új negatív csúcsra jutott forint. Mellette a fonttól kezdve az északi országok valutáin át a régiós fizetőeszközökig nagyon erős árfolyamkilengések jellemezték és jellemzik a devizapiacot – fejttette ki Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője.

Összezárult az egyhetes betéti kamat és az alapkamat

Amint az a keddi kamatdöntés után várható volt, az alapkamattal megegyező 13,0 százalékos kamatlábbal hirdette meg egyhetes betétjét csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom