Kezdőlap Francia kapcsolat Francia diplomát itthonról! - Angol nyelvű üzleti alapképzés az ESSCA budapesti kampuszán*
No menu items!

Francia diplomát itthonról! – Angol nyelvű üzleti alapképzés az ESSCA budapesti kampuszán*

Az 1909-ben Franciaországban alapított ESSCA School of Management, amelyet a Financial Times az egyik legjobb üzleti iskolának minősített, már Budapesten is indítja alapképzését angol nyelven. A hároméves alapképzés elvégzését követően a hallgatók nemzetközileg elismert francia diplomát kapnak. Az intézmény végzős diákjainak 79%-a a tanulmányaik befejezése előtt munkaszerződést ír alá hazai és nemzetközi vállalatoknál. (X)

Nemzetközi környezet, jó hangulat

Az ESSCA budapesti kampusza tavaly hirdette meg először ösztöndíjas képzését a magyar és külföldi diákok számára. A Duna parton elhelyezkedő intézmény magas színvonalú képzéssel és technológiailag maximálisan felszerelt tantermekkel várja a jelentkezőket.

Az egyetem fő missziója megtalálni, és megfelelő képzésben részesíteni a jövő vezetőit. Az oktatók a legkorszerűbb módszertannal tanítanak; szimulációs játékokkal, üzleti tervek elkészítésével teszik gyakorlatiassá a képzést. Számos interkulturális program keretében csapatformáló és összetartó tevékenységek segítik és támogatják a diákok együttműködését a tanórákon és azokon túlmenően is.

Az oktatás színvonalát és az iskola kiválóságát igazolja, hogy az ESSCA a világ egyik legjobb üzleti iskolájaként szerepel a Financial Times listáján. Hazánkban egyedülálló módon, három nemzetközi akkreditáló szervezet akkreditációjával – az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációjával – is rendelkezik.

Itt nemcsak a hozott pontok számítanak

A sikeres felvételihez elengedhetetlen az érettségi megléte és a magabiztos angol nyelvtudás, hiszen az oktatás ezen a nyelven folyik.

Az ESSCA-ban azonban nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak. A felvételi elbeszélgetés során kíváncsiak a jelentkező személyiségére, és arra, hogy milyen motivációk vezérlik.

„Természetesen fontosak a hozott tárgyak átlagai, ám ezen túlmenően figyeljük, hogy melyik jelentkezőben látjuk meg a jövő menedzserét. A képzés három éve alatt megtanítjuk, hogy miként lesznek hallgatóink eredményes és humánus menedzserek, feltárjuk, hogy mely területek azok, amelyekben tehetségesek és segítünk elindítani karrierjüket. Olyan készségekkel és ismeretekkel vértezzük fel őket, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a szakmai életútjuk során.” – mondta Dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója.

Szakmai tutort és külföldi rutint is biztosít az ESSCA

Az ESSCA-n név szerint ismerik a tanárok a hallgatókat

Az ESSCA-ban minden diák szakmai tutorral rendelkezik, aki végigkíséri őt a tanulmányi idő során, segít a szakmai gyakorlat kiválasztásában, a külföldi szemeszter átgondolásában, és támogatja a megfelelő tanulási módszertan megtalálásában is.

A képzés alatt legalább egy félévet minden diákunknak külföldön kell töltenie, vagy tanulmányi félév vagy szakmai gyakorlat keretében.” – teszi hozzá Dr. Deli-Gray Zsuzsa.

A tanulmányaik végén a hallgatók az ESSCA, francia állam által elismert „Bachelor in International Management” diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében is.

A számok magukért beszélnek

*2020-as foglalkoztatási felmérés arról, hogy az ESSCA diplomájával rendelkezők, hogyan teljesítenek a munkaerőpiacon

2019-ben az ESSCA hallgatóinak 94%-a a végzést követő 3 hónapon belül talált munkát. A végzősök 91%-a annál a cégnél kezdett el dolgozni, ahol szeretett volna, a hallgatók 49%-a pedig nemzetközi pozícióban kezdte meg munkáját.

 

Egy tavalyi nemzetközi felmérés szerint a végzősök több mint fele üzletfejlesztési pozícióban helyezkedett el, 40%-uk pedig azonos megoszlási arányban dolgozik pénzügyi és marketing területeken.

További információ:

Pásztor Mónika
+
36 20 227 60 55
[email protected]

www.essca.fr/en/

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Varga Mihály benyújtotta a jövő évi költségvetést az Országgyűlésnek

Már a parlament előtt van a 2024-es költségvetési törvényjavaslat, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter az Országházban.

Kijött a rendelet: kötelező marad, de teljesen átalakul az energetikai tanúsítvány 

Novembertől teljesen megújul az épületek energiahatékonyságát értékelő rendszer és új energetikai tanúsítványok jönnek. Továbbra is kötelező marad az energetikai tanúsítvány beszerzése az ingatlanok eladásához és bérbeadásához, de annak számát és átvételét már nem kell szerepeltetni a szerződésekben - derül ki az Ingatlannet.hu összefoglalójából.

Pánikhangulat uralkodott el a gazdálkodókon egy új kötelezettség miatt

Január 1-je óta a Nébih felületén kell vezetnie a gazdálkodóknak az elektronikus permetezési naplót. A naponta akár több órát is felemésztő adminisztrációs feladat a permetezési szezonban hatalmas terhet ró a gazdákra, amit sokan próbálnak áthárítani a növényorvosokra, holott ez nem az ő dolguk lenne.

KSH: visszaestek a beruházások az év elején

A beruházások volumene 2023 első negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,8 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest - szezonálisan kiigazítva - 1,0 százalékkal nőtt. A beruházások volumenét jellemzően a vállalkozások csökkenő aktivitása alakította - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).  

Hírek

Kézműves vásár Velencén – több mint húsz helyi kézművessel 

Helyi kézművesekkel összefogva VÉKA néven szervez kézműves vásárt a...

SZÉP-kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy május végéig elköltsék az október közepéig megkapott pénzüket, különben elvész a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg.

Külföldi kézben lévő, hazai biogázüzemet vásárol fel a Mol

A Mol megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról. A hulladékfeldolgozó létesítmény szerves hulladékot használ villamos energia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással - közölte a Mol.

Drágultak az üzemanyagok: ezek az árak a hosszú hétvégére

Ma tovább emelkedtek a hazai üzemanyagárak: a benzin bruttó 8 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 4 forinttal drágult.

Idén jobban fizet a diákmunka

Az eddig meghirdetett nyári diákmunkákra a mezőgazdaságban átlagosan 1400 forintos órabért kínálnak, gyártási, logisztikai, vendéglátási és kereskedelmi feladatok ellátása során 1600-1750 forint az órabér, üzleti kiszolgáló központokban, call centerekben vagy IT-területen pedig 2000 forint felett lehet keresni - derült ki az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet felméréséből.

Az ementáli sajtot nem hagyják kisajátítani

A svájci sajtgyártók azt szeretnék, ha az Emmentaler (magyarul ementáli) nevet kizárólag az ő sajtkülönlegességükre használnák. Az uniós bíróság most elutasította ezt a kérelmet.

Véleményezte a 2024-es büdzsé tervezetét a Költségvetési Tanács

A Költségvetési Tanácsnak (KT) a Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat tervezetének hitelességére és végrehajthatóságára nézve nincsenek alapvető ellenvetései - közölte a tanács.

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Gazdaság

MNB: számos kihívással néz szembe a betétbiztosítási rendszer

Az európai betétbiztosítási rendszer a nemzetközi válságok mellett számos szabályozási kihívással is szembenéz - mondta Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke az Európai Betétbiztosítók Fórumának (European Forum of Deposit Insurers, EFDI) budapesti nemzetközi konferenciáját megnyitó beszédében.

MNB: romlott a nemzetközi pénzügyi környezet, de a magyar bankrendszer stabil

Nemzetközi szinten romlott a pénzügyi környezet az amerikai bankcsődök miatt, ugyanakkor Magyarországon a bankrendszer sokkellenálló képessége erős, a pénzintézetek helyzete stabil - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Pénzügyi stabilitási jelentését ismertetve.

Diákhitel: négy banknál lesz elérhető a kedvezményes számlacsomag

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal megkötötték a megállapodást, amely rendkívül kedvezményes számlacsomagokat nyújt az ügyfeleknek.

Máris terjeszkedik az új magyar szuperbank

Az MBH Bank Nyrt. tárgyal a Duna Takarék Bank Zrt. legalább 75 százaléknyi tulajdonrészének megszerzéséről - közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján a néhány hete megalakult pénzintézet.