Hirdetés
Kezdőlap Francia kapcsolat Francia diplomát itthonról! - Angol nyelvű üzleti alapképzés az ESSCA budapesti kampuszán*
No menu items!

Francia diplomát itthonról! – Angol nyelvű üzleti alapképzés az ESSCA budapesti kampuszán*

Az 1909-ben Franciaországban alapított ESSCA School of Management, amelyet a Financial Times az egyik legjobb üzleti iskolának minősített, már Budapesten is indítja alapképzését angol nyelven. A hároméves alapképzés elvégzését követően a hallgatók nemzetközileg elismert francia diplomát kapnak. Az intézmény végzős diákjainak 79%-a a tanulmányaik befejezése előtt munkaszerződést ír alá hazai és nemzetközi vállalatoknál. (X)

Nemzetközi környezet, jó hangulat

Az ESSCA budapesti kampusza tavaly hirdette meg először ösztöndíjas képzését a magyar és külföldi diákok számára. A Duna parton elhelyezkedő intézmény magas színvonalú képzéssel és technológiailag maximálisan felszerelt tantermekkel várja a jelentkezőket.

Az egyetem fő missziója megtalálni, és megfelelő képzésben részesíteni a jövő vezetőit. Az oktatók a legkorszerűbb módszertannal tanítanak; szimulációs játékokkal, üzleti tervek elkészítésével teszik gyakorlatiassá a képzést. Számos interkulturális program keretében csapatformáló és összetartó tevékenységek segítik és támogatják a diákok együttműködését a tanórákon és azokon túlmenően is.

Az oktatás színvonalát és az iskola kiválóságát igazolja, hogy az ESSCA a világ egyik legjobb üzleti iskolájaként szerepel a Financial Times listáján. Hazánkban egyedülálló módon, három nemzetközi akkreditáló szervezet akkreditációjával – az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációjával – is rendelkezik.

Itt nemcsak a hozott pontok számítanak

A sikeres felvételihez elengedhetetlen az érettségi megléte és a magabiztos angol nyelvtudás, hiszen az oktatás ezen a nyelven folyik.

Az ESSCA-ban azonban nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak. A felvételi elbeszélgetés során kíváncsiak a jelentkező személyiségére, és arra, hogy milyen motivációk vezérlik.

„Természetesen fontosak a hozott tárgyak átlagai, ám ezen túlmenően figyeljük, hogy melyik jelentkezőben látjuk meg a jövő menedzserét. A képzés három éve alatt megtanítjuk, hogy miként lesznek hallgatóink eredményes és humánus menedzserek, feltárjuk, hogy mely területek azok, amelyekben tehetségesek és segítünk elindítani karrierjüket. Olyan készségekkel és ismeretekkel vértezzük fel őket, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a szakmai életútjuk során.” – mondta Dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója.

Szakmai tutort és külföldi rutint is biztosít az ESSCA

Az ESSCA-n név szerint ismerik a tanárok a hallgatókat

Az ESSCA-ban minden diák szakmai tutorral rendelkezik, aki végigkíséri őt a tanulmányi idő során, segít a szakmai gyakorlat kiválasztásában, a külföldi szemeszter átgondolásában, és támogatja a megfelelő tanulási módszertan megtalálásában is.

A képzés alatt legalább egy félévet minden diákunknak külföldön kell töltenie, vagy tanulmányi félév vagy szakmai gyakorlat keretében.” – teszi hozzá Dr. Deli-Gray Zsuzsa.

A tanulmányaik végén a hallgatók az ESSCA, francia állam által elismert „Bachelor in International Management” diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében is.

A számok magukért beszélnek

*2020-as foglalkoztatási felmérés arról, hogy az ESSCA diplomájával rendelkezők, hogyan teljesítenek a munkaerőpiacon

2019-ben az ESSCA hallgatóinak 94%-a a végzést követő 3 hónapon belül talált munkát. A végzősök 91%-a annál a cégnél kezdett el dolgozni, ahol szeretett volna, a hallgatók 49%-a pedig nemzetközi pozícióban kezdte meg munkáját.

 

Egy tavalyi nemzetközi felmérés szerint a végzősök több mint fele üzletfejlesztési pozícióban helyezkedett el, 40%-uk pedig azonos megoszlási arányban dolgozik pénzügyi és marketing területeken.

További információ:

Pásztor Mónika
+
36 20 227 60 55
[email protected]

www.essca.fr/en/

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Deloitte: a technológiai fejlődéssel új biztonsági kockázatokra is fel kell készülni

A biztonsági vezetőknek kell irányítaniuk a rendszerekkel kapcsolatos képzést, és fel kell hívniuk az alkalmazottak és az érdekeltek figyelmét a releváns tudnivalókra.

ESET: Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázatairól

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég

MÁV-Volán: rekordszámú bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton.

USA: a mesterséges intelligencia hozza az agrárjövőt?

Az egész mezőgazdaságban a munkaerőhiány veszélyezteti az ipar életképességét, mind a nyereségesség, mind a terméshozam tekintetében.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.

A héten várható: Az MNB kamatdöntő ülést tart, államháztartási adatok

Tavaly decemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.