Kezdőlap Francia kapcsolat Francia diplomát itthonról! - Angol nyelvű üzleti alapképzés az ESSCA budapesti kampuszán*

Francia diplomát itthonról! – Angol nyelvű üzleti alapképzés az ESSCA budapesti kampuszán*

Az 1909-ben Franciaországban alapított ESSCA School of Management, amelyet a Financial Times az egyik legjobb üzleti iskolának minősített, már Budapesten is indítja alapképzését angol nyelven. A hároméves alapképzés elvégzését követően a hallgatók nemzetközileg elismert francia diplomát kapnak. Az intézmény végzős diákjainak 79%-a a tanulmányaik befejezése előtt munkaszerződést ír alá hazai és nemzetközi vállalatoknál. (X)

Nemzetközi környezet, jó hangulat

Az ESSCA budapesti kampusza tavaly hirdette meg először ösztöndíjas képzését a magyar és külföldi diákok számára. A Duna parton elhelyezkedő intézmény magas színvonalú képzéssel és technológiailag maximálisan felszerelt tantermekkel várja a jelentkezőket.

Az egyetem fő missziója megtalálni, és megfelelő képzésben részesíteni a jövő vezetőit. Az oktatók a legkorszerűbb módszertannal tanítanak; szimulációs játékokkal, üzleti tervek elkészítésével teszik gyakorlatiassá a képzést. Számos interkulturális program keretében csapatformáló és összetartó tevékenységek segítik és támogatják a diákok együttműködését a tanórákon és azokon túlmenően is.

Az oktatás színvonalát és az iskola kiválóságát igazolja, hogy az ESSCA a világ egyik legjobb üzleti iskolájaként szerepel a Financial Times listáján. Hazánkban egyedülálló módon, három nemzetközi akkreditáló szervezet akkreditációjával – az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációjával – is rendelkezik.

Itt nemcsak a hozott pontok számítanak

A sikeres felvételihez elengedhetetlen az érettségi megléte és a magabiztos angol nyelvtudás, hiszen az oktatás ezen a nyelven folyik.

Az ESSCA-ban azonban nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak. A felvételi elbeszélgetés során kíváncsiak a jelentkező személyiségére, és arra, hogy milyen motivációk vezérlik.

„Természetesen fontosak a hozott tárgyak átlagai, ám ezen túlmenően figyeljük, hogy melyik jelentkezőben látjuk meg a jövő menedzserét. A képzés három éve alatt megtanítjuk, hogy miként lesznek hallgatóink eredményes és humánus menedzserek, feltárjuk, hogy mely területek azok, amelyekben tehetségesek és segítünk elindítani karrierjüket. Olyan készségekkel és ismeretekkel vértezzük fel őket, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a szakmai életútjuk során.” – mondta Dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója.

Szakmai tutort és külföldi rutint is biztosít az ESSCA

Az ESSCA-n név szerint ismerik a tanárok a hallgatókat

Az ESSCA-ban minden diák szakmai tutorral rendelkezik, aki végigkíséri őt a tanulmányi idő során, segít a szakmai gyakorlat kiválasztásában, a külföldi szemeszter átgondolásában, és támogatja a megfelelő tanulási módszertan megtalálásában is.

A képzés alatt legalább egy félévet minden diákunknak külföldön kell töltenie, vagy tanulmányi félév vagy szakmai gyakorlat keretében.” – teszi hozzá Dr. Deli-Gray Zsuzsa.

A tanulmányaik végén a hallgatók az ESSCA, francia állam által elismert „Bachelor in International Management” diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében is.

A számok magukért beszélnek

*2020-as foglalkoztatási felmérés arról, hogy az ESSCA diplomájával rendelkezők, hogyan teljesítenek a munkaerőpiacon

2019-ben az ESSCA hallgatóinak 94%-a a végzést követő 3 hónapon belül talált munkát. A végzősök 91%-a annál a cégnél kezdett el dolgozni, ahol szeretett volna, a hallgatók 49%-a pedig nemzetközi pozícióban kezdte meg munkáját.

 

Egy tavalyi nemzetközi felmérés szerint a végzősök több mint fele üzletfejlesztési pozícióban helyezkedett el, 40%-uk pedig azonos megoszlási arányban dolgozik pénzügyi és marketing területeken.

További információ:

Pásztor Mónika
+
36 20 227 60 55
[email protected]

www.essca.fr/en/

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden. A erős vállalati beszámolók és a globális vállalati felvásárlási megállapodások erősítették a kockázatosabb eszközök iránti keresletet, bár a hangulatot némileg rontották a koronavírus delta mutációjának gyors terjedése miatti aggodalmak.

Magyarország tortája 2021 – íme a győztesek

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Spanyolországi barlangjelek. Megdőlt egy tévhit a neandervölgyiekről

Neandervölgyi ember készítette a spanyol Ardales barlangban talált több mint 60 ezer éves motívumokat - állapították meg kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közzétett tanulmányukban.

EU – Tizenhárom hónapja emelkednek a termelői árak

Júniusban sorozatban a tizenharmadik hónapban emelkedtek a termelői árak az előző hónaphoz viszonyítva az Európai Unióban. A legnagyobb mértékben az energiaárak nőttek - jelentette az Eurostat.

Hírek

Magyarország tortája 2021 – íme a győztesek

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Ismét Vuhanban a koronavírus – a teljes lakosságot tesztelik

A koronavírus-járvány legelső gócaként ismert közép-kínai Vuhanban is ismét megjelent a vírus, ezért a helyi hatóságok kedden elrendelték a teljes lakosság tesztelését - írta internetes kiadásában a Global Times című kínai lap.

Nem sikerült leadni a karanténkilókból – sok étel mehet a kukába is

Sok családban még mindig feleslegesen nagy az élelmiszertartalék: a háztartások 20 százaléka arra számít, hogy nem tudják a lejárati időn belül elfogyasztani a felhalmozott ételmennyiséget. Eközben a lakosság testtömege átlagosan 30 dekagrammal gyarapodott tavaly tavasz óta - közölte a Nébih.

Apollo 11 – Máig a Hold körül keringhet Armstrongék felszállóegysége

Még mindig a Hold körül keringhet az Apollo 11 holdkompjának felszállóegysége James Meador, a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) kutatója szerint.

Metrófelújítás – halálos baleset. Két kocsi is elszabadult

Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt pénteken.

Kína – milliók karanténban. Gyorsan terjed a delta variáns

Kínában ismét több millió ember került zárlat alá az új koronavírusos esetek számának növekedése miatt. A hatóságok hétfőn 55 új fertőzöttet jelentettek.

Gyilkos hőség – gondatlan szülők

Boszniában zárt autóban maradt kislány halt meg, Horvátországban előállítottak egy német párt gyermekeik veszélyeztetése miatt. Gyilkos hőség, gondatlan szülők.

Szerdától tovább drágul a benzin

Szerdán bruttó 2 forinttal drágul a 95-ös benzin literje, a gázolaj átlagára viszont változatlan marad.

Gazdaság

Matolcsy György: a forint jobban teljesített az eurónál

A forint tette lehetővé 2010 után a magyar gazdaságpolitika új sikerképletének, az egyensúly és a növekedés képletének a beállítását és megőrzését - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank "75 éves a forint" című online konferenciáján.

MNB bírság: 19,2 milliós bírság az Erste Alapkezelő Zrt.-re

Az MNB 19,2 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az Erste Alapkezelő Zrt.-re az ingatlanalapokat érintő jogsértő eljárása miatt - közölte a jegybank.

Elemzés: júliusban a BÉT kiegyensúlyozott formát mutatott

Júliusban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacának összforgalma 152 milliárd forint volt, ami egy kereskedési napra vetítve 6,9 milliárd forintot jelent.

Matolcsy: forintmérleg. Csak a biztonságos euróbevezetés elfogadható

Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, kötelezően vállalta, hogy bevezeti a közös fizetőeszközt; a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tartja magát ehhez a...
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom