Hirdetés
Kezdőlap Kül-hon HunBizFlo. Amerikai kamara a magyarokért, a vállalkozókért
No menu items!

HunBizFlo. Amerikai kamara a magyarokért, a vállalkozókért

Az amerikai magyar vállalkozások, valamint a Florida és Magyarország közötti üzleti kapcsolatok fellendítéséért alakult meg a közelmúltban a Hungarian Chamber of Busines and Commerce in Florida.

„A Floridai Kereskedelmi Kamara a Hungarian Chamber of Business and Commerce in Florida azzal a céllal alakult meg, hogy a Floridában élő több mint 100 ezer magyar üzletember, vállalkozó számára olyan szolgáltatásokat biztosítson, amelyek gyakorlati segítséget adnak ahhoz, hogy még sikeresebbek legyenek. Szervezetünk nem csak azért hiánypótló, mert az Amerikában tevékenykedő magyar tulajdonú cégek tevékenységét támogatjuk, illetve az Amerika és a Magyarország közötti üzleti kapcsolatok előmozdításán dolgozunk, hanem azért is, mert Floridában eddig nem működött hasonló szervezet”- magyarázza Cajkas Zsuzsa a kamara elnöke, aki, az egyik alapítóként azt mondja:

Cajkas Zsuzsa

Az alapötletet az adta, hogy üzletasszonyként, illetve a helyei magyar hétvégi iskola, a South Florida Hungarian Kids Club alapítójaként az elmúlt évek alatt olyan sok gazdasági szereplővel beszélgetett, hogy a részükről felmerülő igényt látva nem is volt kérdés, hogy szükség van a kamarára.

Nemcsak egy városra koncentrálnak: Fourt Lauderdale-ben, Miamiban, Daytona Beachen és Sarasotában is olyan kisebb központok kialakítását tervezi, amelyek helyben is segítik partnereiket. Emellett pedig olyan rendszeres üzleti eseményeket szerveznek, ahol megismerkedhetnek egymással és egymás szolgáltatásaival azok az amerikai cégtulajdonosok, menedzserek, akik a mai, változó gazdasági környezetben egyre inkább felértékelődő rövid szállítási lánc kialakításához így új, közeli partnerekre, beszállítókra lelhetnek.

Ahogy Magyarországon is inkább azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb presztizsük van a magyar termékeknek, Amerikában is azt látni, hogy a magyar gyökerekkel rendelkező vállalkozások mindinkább keresik egymást, bíznak egymásban. Ez pedig különösen a mai, koronavírus járvány miatt hibernált gazdasági élet újra indulásakor hozhat a korábbiaknál is attraktívabb lehetőségeket.

Mivel a floridai magyar kamara hét alapítója szerint a stabil növekedés alapja a profi szervezet, olyan jogi és könyvelői hátteret biztosítanak partnereiknek, ami a helyi viszonyok között elengedhetetlen az üzleti sikerhez. Erre építve garantálják a különböző engedélyek minél gyorsabb beszerzését, miközben piacfelmérés és az üzleti tervek elkészítése elsősorban az induló, vagy Floridában letelepedni kívánó vállalkozások piacra lépését könnyíti meg.

Legalább ennyire fontosnak tartjuk egy inkubátor központ kialakítását, mert eltökéltek vagyunk abban, hogy az új ötletek, technológiák megvalósításához is segítő kezet nyújtsunk. Ezt szolgálja az is, hogy rendszeresen szervezünk, illetve veszünk részt olyan üzleti eseményeken, kiállításokon, ahol a piaci árnál lényegesen megfizethetőbb megjelenési lehetőséget biztosítunk a partnereinknek – legyenek azok amerikai, vagy magyarországi magyar cégek.

Cajkas Zsuzsa szerint Amerika, a maga méreteivel és piacával ugyan tényleg a lehetőségek hazája, de az előkészítetlen piacra lépés veszélyes is lehet azoknak, akik nem ismerik a helyi szabályokat és nincsenek tisztában a saját korlátaikkal. Az USA-ban ugyanis csak a csúcsminőséget ismerik el és ha valamire rábólintanak, olyan mennyiséget rendelnek, amit utána le is kell tudni szállítani. Ráadásul ez nem csak magára az Egyesült Államokra igaz, hanem az egyes államokra, így Floridára is érvényes.

A Hungarian Chamber of Business and Commerce in Florida által kínált kapcsolati háló azért is többrétegű, mert miközben az Amerikában tevékenykedő amerikai kamarákkal is szoros együttműködésre törekszünk, nemcsak az amerikai piacon érdekelt cégeket támogatjuk. Hanem azokat az egyre nagyobb számban jelentkező amerikai és amerikai magyar cégeket is, akik Magyarországon szeretnének terjeszkedni. Akár úgy is – amire már van is példa -, hogy valaki a kínai termelését kívánja áttelepíteni Magyarországra – ezáltal munkahelyeket is teremtve az óhazában.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Font milliókat gyűjtött az egészségügynek, film készül a százéves katonáról

Film készül Sir Tom Moore-ról, a brit hadsereg százéves veteránjáról, aki tavasszal csaknem 33 millió fontot gyűjtött a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelem segítésére.

Német-francia egyezség. Arccal a hidrogénenergia felé

Berlin 9 milliárd eurót különített el a hidrogén energetikai használatának kutatására és fejlesztésére. Párizs 7 milliárdot. Róma csatlakozna az együttműködéshez. Fél millió új munkahelyet remélnek.

Tőzsde – Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexemelkedéssel tetézték a szerdai nyitáskor előző napi nyereségeiket az amerikai értékpapírpiacok.

Piacfelosztó kartellt sejt a GVH – eljárás indult

Versenykorlátozás gyanúja miatt vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal a Star Network MCN Szolgáltató Kft.-t és a 4KIDS Meseportál Kft.-t.

Hírek

Font milliókat gyűjtött az egészségügynek, film készül a százéves katonáról

Film készül Sir Tom Moore-ról, a brit hadsereg százéves veteránjáról, aki tavasszal csaknem 33 millió fontot gyűjtött a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelem segítésére.

Hálapénz. Felfüggesztett börtönt kapott egy szülészorvos

Első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy szülész-nőgyógyászt, aki öt páciensétől pénzt kért - és egyes esetekben kapott is - a társadalombiztosítás által finanszírozott beavatkozásokért.

Kispest. A csaló a bankba is elkísérte az idős asszonyt

Elfogott a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik mintegy ötmillió forint értékben ékszereket és pénzt csaltak ki idősektől úgy, hogy a sértettek rokonának adták ki magukat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Űrszemét veszélyeztette a Nemzetközi Űrállomást

Űrtörmelék miatt kellett módosítani a Nemzetközi Űrállomás (ISS) pályáját, a kényszerű manőver idejére a legénység űrkapszulába szállt - közölte az amerikai űrhivatal.

Károlyi László a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara új elnöke

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara (MFKI) Igazgatótanácsa egyhangúlag megválasztotta a Kamara új elnökének Károlyi Lászlót.

Sószórási kartell – Bíróság: minden vádlott bűnös

Valamennyi vádlottat bűnösnek talált, és hét cég tizenegy képviselőjére együttesen csaknem 25 millió forint pénzbüntetést szabott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság a sószórási kartell ügyben. Az ítélet ellen három napon belül lehet fellebbezni.

Operatív törzs: rövidült a hatósági karantén ideje

A külföldről Magyarországra érkezőkre a korábbi 14 napos helyett 10 napos karantén vár - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Európai Szuperkupa – lezárások Budapesten

A csütörtöki Európai Szuperkupa labdarúgó-mérkőzés miatt péntekig forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest V., VII., VIII. és XIV. kerületében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Pályázat elektromos kerékpárra: 150 ezer forint is járhat

Egymilliárd forint keretösszegű pályázat jelenik meg októberben elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

Koronavírus – Jobban féltjük a gazdaságot, mint az egészségünket

A magyarok hetven százaléka szerint a koronavírus-járvány elsődlegesen a gazdaságot és a munkahelyeket veszélyezteti, és csak 27 százalékuk gondolja úgy, hogy elsősorban az emberi egészségre nézve veszélyes - derül ki a Századvég elemzéséből.

Bohócnak nevezte a kínai elnököt – 18 év börtönt kapott

Korrupciós vádak miatt 18 év börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték egy kínai állami ingatlanvállalat igazgatótanácsának korábbi elnökét, aki az év elején nyilvánosan kritizálta Hszi Csin-ping kínai elnököt - közölte az egyik pekingi fellebbviteli bíróság.

Uniós agrártámogatást elcsaló hivatalnokok – 500 milliós kár

Uniós agrártámogatások kifizetésével foglalkozó hivatalnok csalt el legalább félmilliárd forintot, ennek többszörösére szerette volna rátenni a kezét, de társaival együtt lebukott. Többéves börtönbüntetéseket szabott ki a Fővárosi Törvényszék.

Gazdaság

Izer Norbert: fehéredés nélkül nincs adócsökkentés

Az adócsökkentések forrását a magyar gazdaság fehéredése jelenti, amely a GDP 1,5-2,0 százalékát kitevő többletbevételt eredményezett - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára a Nézőpont Intézet online konferenciáján.

Nem küldött SZÉP-kártyákat az MKB – négymilliós bírság

Száz ügyfélnek nem, vagy a főkártya lejáratát követően késedelmesen küldte ki az új SZÉP-kártyát az MKB Bank, ezért a Magyar Nemzeti Bank négymillió forint bírságot szabott ki a pénzintézetre.

Londoni elemzők: az MNB érzékennyé vált a forintgyengülésre

Londoni pénzügyi elemzők szerint valószínűleg a továbbiakban sem kerül napirendre a Magyar Nemzeti Bank alapkamatának csökkentése, mivel a jegybankot a gazdasági visszaesés ellenére érezhetően aggasztja a forintgyengülés és a magas infláció.

Kamatdöntés – MNB: az inflációs cél és a vásárlóérték őrzése a legfontosabb

Az inflációs cél teljesülését tekinti a legfontosabbnak a Magyar Nemzeti Bank, hogy fenntartsa az árstabilitást és javítsa a jövedelmek vásárlóértékét - mondta a jegybank alelnöke a kamatdöntő ülés után.

Számvevőszéki elemzés: a járvány költségvetési folyamatai

Nemcsak a lakosságot és a vállalkozásokat, hanem a költségvetést is "brutális" nyomás alá helyezte a koronavírus-járvány: a magyar költségvetés mintegy 1720 milliárd forintot fordított a járvány gazdasági és társadalmi következményeinek enyhítésére - derül ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzéséből.

Gyengült a forint a kamatdöntésre

Kissé gyengült, így a délelőtt folyamán kialakult szintre tért vissza a forint árfolyama az MNB kamatdöntésének bejelentése után.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom