Hirdetés
Kezdőlap Kül-hon HunBizFlo. Amerikai kamara a magyarokért, a vállalkozókért
No menu items!

HunBizFlo. Amerikai kamara a magyarokért, a vállalkozókért

Az amerikai magyar vállalkozások, valamint a Florida és Magyarország közötti üzleti kapcsolatok fellendítéséért alakult meg a közelmúltban a Hungarian Chamber of Busines and Commerce in Florida.

„A Floridai Kereskedelmi Kamara a Hungarian Chamber of Business and Commerce in Florida azzal a céllal alakult meg, hogy a Floridában élő több mint 100 ezer magyar üzletember, vállalkozó számára olyan szolgáltatásokat biztosítson, amelyek gyakorlati segítséget adnak ahhoz, hogy még sikeresebbek legyenek. Szervezetünk nem csak azért hiánypótló, mert az Amerikában tevékenykedő magyar tulajdonú cégek tevékenységét támogatjuk, illetve az Amerika és a Magyarország közötti üzleti kapcsolatok előmozdításán dolgozunk, hanem azért is, mert Floridában eddig nem működött hasonló szervezet”- magyarázza Cajkas Zsuzsa a kamara elnöke, aki, az egyik alapítóként azt mondja:

Cajkas Zsuzsa

Az alapötletet az adta, hogy üzletasszonyként, illetve a helyei magyar hétvégi iskola, a South Florida Hungarian Kids Club alapítójaként az elmúlt évek alatt olyan sok gazdasági szereplővel beszélgetett, hogy a részükről felmerülő igényt látva nem is volt kérdés, hogy szükség van a kamarára.

Nemcsak egy városra koncentrálnak: Fourt Lauderdale-ben, Miamiban, Daytona Beachen és Sarasotában is olyan kisebb központok kialakítását tervezi, amelyek helyben is segítik partnereiket. Emellett pedig olyan rendszeres üzleti eseményeket szerveznek, ahol megismerkedhetnek egymással és egymás szolgáltatásaival azok az amerikai cégtulajdonosok, menedzserek, akik a mai, változó gazdasági környezetben egyre inkább felértékelődő rövid szállítási lánc kialakításához így új, közeli partnerekre, beszállítókra lelhetnek.

Ahogy Magyarországon is inkább azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb presztizsük van a magyar termékeknek, Amerikában is azt látni, hogy a magyar gyökerekkel rendelkező vállalkozások mindinkább keresik egymást, bíznak egymásban. Ez pedig különösen a mai, koronavírus járvány miatt hibernált gazdasági élet újra indulásakor hozhat a korábbiaknál is attraktívabb lehetőségeket.

Mivel a floridai magyar kamara hét alapítója szerint a stabil növekedés alapja a profi szervezet, olyan jogi és könyvelői hátteret biztosítanak partnereiknek, ami a helyi viszonyok között elengedhetetlen az üzleti sikerhez. Erre építve garantálják a különböző engedélyek minél gyorsabb beszerzését, miközben piacfelmérés és az üzleti tervek elkészítése elsősorban az induló, vagy Floridában letelepedni kívánó vállalkozások piacra lépését könnyíti meg.

Legalább ennyire fontosnak tartjuk egy inkubátor központ kialakítását, mert eltökéltek vagyunk abban, hogy az új ötletek, technológiák megvalósításához is segítő kezet nyújtsunk. Ezt szolgálja az is, hogy rendszeresen szervezünk, illetve veszünk részt olyan üzleti eseményeken, kiállításokon, ahol a piaci árnál lényegesen megfizethetőbb megjelenési lehetőséget biztosítunk a partnereinknek – legyenek azok amerikai, vagy magyarországi magyar cégek.

Cajkas Zsuzsa szerint Amerika, a maga méreteivel és piacával ugyan tényleg a lehetőségek hazája, de az előkészítetlen piacra lépés veszélyes is lehet azoknak, akik nem ismerik a helyi szabályokat és nincsenek tisztában a saját korlátaikkal. Az USA-ban ugyanis csak a csúcsminőséget ismerik el és ha valamire rábólintanak, olyan mennyiséget rendelnek, amit utána le is kell tudni szállítani. Ráadásul ez nem csak magára az Egyesült Államokra igaz, hanem az egyes államokra, így Floridára is érvényes.

A Hungarian Chamber of Business and Commerce in Florida által kínált kapcsolati háló azért is többrétegű, mert miközben az Amerikában tevékenykedő amerikai kamarákkal is szoros együttműködésre törekszünk, nemcsak az amerikai piacon érdekelt cégeket támogatjuk. Hanem azokat az egyre nagyobb számban jelentkező amerikai és amerikai magyar cégeket is, akik Magyarországon szeretnének terjeszkedni. Akár úgy is – amire már van is példa -, hogy valaki a kínai termelését kívánja áttelepíteni Magyarországra – ezáltal munkahelyeket is teremtve az óhazában.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Matolcsy György: jövőre is 5 százalék körül alakul az infláció

Megvédtük az elmúlt évtized eredményeit - kezdte a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 2020-as válságkezelés értékelését a parlamentben. Matolcsy György szerint az infláció megugrását is a koronavírus-járvány okozta, az MNB pedig idén és jövőre is 5 százalék körüli értékkel számol.

Nem működött az IKEA online céges felülete – az adatok a kibertámadás után is biztonságban vannak

Olvasóink tegnap jelezték, hogy még este sem működik az IKEA internetes felülete a céges vásárlóknak. Kérdésünkre a cég reagált.

Covid-hatások és menedzser kihívások: Balogh Szabolcs, az MVM Mobiliti Kft. ügyvezető igazgatója

Bár a járványhelyzet tavasszal engedett a szorításból, ősszel ismét visszatért a kötelező maszkviselet. Eközben a globális ellátási nehézségek és az infláció is számtalan olyan új helyzetet teremtett, amelyet napi szinten kezelniük kell a cégvezetőknek, üzleti döntéshozóknak. Legújabb rovatunkban erről beszélnek AzÜzlet által megkérdezett menedzserek.

Izraeli a világ legdrágább városa – Budapest a top 100-ban sincs

Tel-Avivban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon, Budapest ugyanakkor ezen a mércén továbbra sincs a száz legdrágább város között - áll az egyik legnagyobb londoni gazdaságkutató intézet, az Economist Intelligence Unit (EIU) globális felmérésében.

Hírek

Nem működött az IKEA online céges felülete – az adatok a kibertámadás után is biztonságban vannak

Olvasóink tegnap jelezték, hogy még este sem működik az IKEA internetes felülete a céges vásárlóknak. Kérdésünkre a cég reagált.

Vezetőváltás a HungaroControlnál

Távozik posztjáról Szepessy Kornél, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. vezérigazgatója. Feladatait átmeneti jelleggel Tóth László, a légi navigációs vállalat igazgatóságának tagja veszi át.

Emelkedő gázárak. Két tényező áll a drágulás mögött

Októberben a kínálati hiány és a magas kereslet emelte a fölgáz árát - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Új elnök-vezérigazgató a Magyar Bankholding élén

Folytatódik a Magyar Bankholding csoport irányításának egységesítése: Vida Józseftől Barna Zsolt veszi át a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait. Az eddigi igazgatósági elnök a jövőben elnök-vezérigazgatóként irányítja a társaságot.

Korábban jön a decemberi nyugdíj

A megszokottnál korábban jön a decemberi nyugdíj: a bankszámlákra december 2-án utalják a járandóságot, és a postai kézbesítés is már csütörtökön megkezdődik - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Távozik a MÁV-Start vezérigazgatója

Keresztes Pétert, a MÁV-HÉV vezérigazgatóját nevezték ki a MÁV-Start élére december 1-jétől. A korábbi vezérigazgató, Kerékgyártó József közös megegyezéssel távozik a MÁV-Start és a MÁV VAGON éléről - közölte a MÁV.

Orbán: meghosszabbodik az oltási akcióhét, hamarosan 5-12 éveseket is oltanak

Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet, és december 20-át követően az 5-12 éves gyerekek számára is elérhető lesz a vakcina - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Új bankjegyet vezetnek be Romániában

Új címletű, 20 lejes bankjegyek kerülnek forgalomba Romániában december 1-jén. A pénzen először lesz látható egy nő arcmása - közölte a Román Nemzeti Bank.

Gazdaság

Megugrott az amerikai bankok nyeresége

Jelentősen, 35,9 százalékkal nőtt az amerikai bankszektor teljes nyeresége a harmadik negyedévben éves összehasonlításban, ugyanakkor elmaradt a második negyedévvel összevetve.

Kiszélesített kamatfolyosó: az MNB mozgásteret nyitott magának

Számítani lehetett arra, hogy a kamatfolyosót kiszélesíti és felfelé tolja a jegybank, ezzel a lépéssel ugyanis mozgásteret teremt magának - mondták elemzők a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának friss döntésére reagálva.

A monetáris tanács szélesítette a kamatfolyosót

A monetáris tanács a kamatfolyosó kiszélesítéséről és aszimmetrikussá tételéről döntött kedden - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

MNB-alelnök: azonnali fenntarthatósági fordulatra van szükség

Azonnali fenntarthatósági fordulatra van szükség, a világgazdaság növekedési modellje ugyanis már rövid távon sem tartható fenn, és ez a pénzügyi rendszer szereplőire, illetve a gazdaság egészére kihat - mondta Kandrács Csaba.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom