Hirdetés
Kezdőlap Kül-hon HunBizFlo. Amerikai kamara a magyarokért, a vállalkozókért

HunBizFlo. Amerikai kamara a magyarokért, a vállalkozókért

Az amerikai magyar vállalkozások, valamint a Florida és Magyarország közötti üzleti kapcsolatok fellendítéséért alakult meg a közelmúltban a Hungarian Chamber of Busines and Commerce in Florida.

„A Floridai Kereskedelmi Kamara a Hungarian Chamber of Business and Commerce in Florida azzal a céllal alakult meg, hogy a Floridában élő több mint 100 ezer magyar üzletember, vállalkozó számára olyan szolgáltatásokat biztosítson, amelyek gyakorlati segítséget adnak ahhoz, hogy még sikeresebbek legyenek. Szervezetünk nem csak azért hiánypótló, mert az Amerikában tevékenykedő magyar tulajdonú cégek tevékenységét támogatjuk, illetve az Amerika és a Magyarország közötti üzleti kapcsolatok előmozdításán dolgozunk, hanem azért is, mert Floridában eddig nem működött hasonló szervezet”- magyarázza Cajkas Zsuzsa a kamara elnöke, aki, az egyik alapítóként azt mondja:

Cajkas Zsuzsa

Az alapötletet az adta, hogy üzletasszonyként, illetve a helyei magyar hétvégi iskola, a South Florida Hungarian Kids Club alapítójaként az elmúlt évek alatt olyan sok gazdasági szereplővel beszélgetett, hogy a részükről felmerülő igényt látva nem is volt kérdés, hogy szükség van a kamarára.

Nemcsak egy városra koncentrálnak: Fourt Lauderdale-ben, Miamiban, Daytona Beachen és Sarasotában is olyan kisebb központok kialakítását tervezi, amelyek helyben is segítik partnereiket. Emellett pedig olyan rendszeres üzleti eseményeket szerveznek, ahol megismerkedhetnek egymással és egymás szolgáltatásaival azok az amerikai cégtulajdonosok, menedzserek, akik a mai, változó gazdasági környezetben egyre inkább felértékelődő rövid szállítási lánc kialakításához így új, közeli partnerekre, beszállítókra lelhetnek.

Ahogy Magyarországon is inkább azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb presztizsük van a magyar termékeknek, Amerikában is azt látni, hogy a magyar gyökerekkel rendelkező vállalkozások mindinkább keresik egymást, bíznak egymásban. Ez pedig különösen a mai, koronavírus járvány miatt hibernált gazdasági élet újra indulásakor hozhat a korábbiaknál is attraktívabb lehetőségeket.

Mivel a floridai magyar kamara hét alapítója szerint a stabil növekedés alapja a profi szervezet, olyan jogi és könyvelői hátteret biztosítanak partnereiknek, ami a helyi viszonyok között elengedhetetlen az üzleti sikerhez. Erre építve garantálják a különböző engedélyek minél gyorsabb beszerzését, miközben piacfelmérés és az üzleti tervek elkészítése elsősorban az induló, vagy Floridában letelepedni kívánó vállalkozások piacra lépését könnyíti meg.

Legalább ennyire fontosnak tartjuk egy inkubátor központ kialakítását, mert eltökéltek vagyunk abban, hogy az új ötletek, technológiák megvalósításához is segítő kezet nyújtsunk. Ezt szolgálja az is, hogy rendszeresen szervezünk, illetve veszünk részt olyan üzleti eseményeken, kiállításokon, ahol a piaci árnál lényegesen megfizethetőbb megjelenési lehetőséget biztosítunk a partnereinknek – legyenek azok amerikai, vagy magyarországi magyar cégek.

Cajkas Zsuzsa szerint Amerika, a maga méreteivel és piacával ugyan tényleg a lehetőségek hazája, de az előkészítetlen piacra lépés veszélyes is lehet azoknak, akik nem ismerik a helyi szabályokat és nincsenek tisztában a saját korlátaikkal. Az USA-ban ugyanis csak a csúcsminőséget ismerik el és ha valamire rábólintanak, olyan mennyiséget rendelnek, amit utána le is kell tudni szállítani. Ráadásul ez nem csak magára az Egyesült Államokra igaz, hanem az egyes államokra, így Floridára is érvényes.

A Hungarian Chamber of Business and Commerce in Florida által kínált kapcsolati háló azért is többrétegű, mert miközben az Amerikában tevékenykedő amerikai kamarákkal is szoros együttműködésre törekszünk, nemcsak az amerikai piacon érdekelt cégeket támogatjuk. Hanem azokat az egyre nagyobb számban jelentkező amerikai és amerikai magyar cégeket is, akik Magyarországon szeretnének terjeszkedni. Akár úgy is – amire már van is példa -, hogy valaki a kínai termelését kívánja áttelepíteni Magyarországra – ezáltal munkahelyeket is teremtve az óhazában.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

BÉT – Emelkedéssel zárt a magyar részvénypiac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 159,68 pontos, 0,46 százalékos emelkedéssel, 35 210,60 ponton zárt hétfőn.

E-matrica nélkül: több a külföldi bliccelő

A személygépjárművekre márciusban nyolcvanezer, áprilisban csaknem ötvenezer esetben szabott ki pótdíjat díjfizetés nélküli úthasználat miatt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

A SpaceX embert küld az űrbe, Musk mindenre gondolt

Stílusosan indulnak az űrbe a SpaceX Crew Dragon űrhajójának első asztronautái: az egyrészes, fekete-fehér színű, elegáns szkafandert viselő űrhajósok egy elektromos Teslával érkeznek szerdán a kilövőpadhoz.

Német hangulatindex – Várakozásokon felüli javulás

Májusban az elemzők által vártnál jobban javult az üzleti hangulat Németországban - derült ki a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felméréséből.

Hírek

E-matrica nélkül: több a külföldi bliccelő

A személygépjárművekre márciusban nyolcvanezer, áprilisban csaknem ötvenezer esetben szabott ki pótdíjat díjfizetés nélküli úthasználat miatt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

A SpaceX embert küld az űrbe, Musk mindenre gondolt

Stílusosan indulnak az űrbe a SpaceX Crew Dragon űrhajójának első asztronautái: az egyrészes, fekete-fehér színű, elegáns szkafandert viselő űrhajósok egy elektromos Teslával érkeznek szerdán a kilövőpadhoz.

Új nevet kap Csongrád megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott Szegeden.

Szerdán tovább drágulnak az üzemanyagok

Tovább emelkedik a hét közepén az üzemanyagok ára: a benzin bruttó 7 forinttal kerül majd többe, a gázolaj pedig bruttó 6 forinttal drágul.

Lakónegyedre zuhant egy utasszállító Pakisztánban

Nem sokkal a landolás előtt lakónegyedre zuhant egy utasszállító repülőgép a pakisztáni Karacsiban. A fedélzeten legalább százan voltak, valamennyien életüket vesztették.

Az alacsony fogyasztás miatt esett az üzemanyagok ára

A járvány idején jelentősen visszaesett az olajfogyasztás, ami az üzemanyagok árának csökkenését okozta. Az elmúlt hetekben azonban gyorsan visszarendeződtek az árak - mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Járvány – tárlat. Maszkok a cseh Nemzeti Múzeumban

A koronavírus-járvány elleni védekezés jelképének tekintett arcmaszkokból rendez kiállítást a prágai cseh Nemzeti Múzeum. Május 24-én megszűnik az általános és kötelező köztéri maszkviselés az országban.

Hungarikum lett a csíksomlyói búcsú és a tiszavirágzás

A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, míg a Magyar Értéktár hét tétellel bővült.

Versenyhivatali eljárás gyógyhatást ígérő kozmetikai termékek miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Max-Immun Kft.-vel szemben, mert a vállalkozás megalapozatlanul tulajdonít  gyógyhatást a proinzulin C-peptidet tartalmazó termékeinek, ezzel - úgy véli - sértve a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

“Fénykép” készült két galaxis ütközéséről

Először készült felvétel galaxisok ütközéséből eredő, nagy erejű anyagsugárról, úgynevezett relativisztikus jetről.

Szélvédő nélküli ronccsal hajtott az M5-ösön

Nem volt szélvédője, rendszáma, műszaki vizsgája, forgalmi engedélye, és a benzin is kifogyott egy autóból, amelyet gazdája az M5-ös autópálya mentén hagyott.

Gyámügyesek fosztogattak időseket – letartóztatások

Időskorú gondozottak vagyonának megszerzésében működtek együtt gyámügyi szakügyintézők hivatásos gondnokokkal és idősotthonok vezetőivel. A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítja őket.

Gazdaság

Jelasity Radován a Magyar Bankszövetség új elnöke

Jelasity Radovánt, az Erste Bank elnök-vezérigazgatóját választotta meg a Magyar Bankszövetség elnökének a szervezet tisztújító testületi ülésén.

MNB: ennél nagyobb sokkot is túlélne a bankrendszer

A mostaninál súlyosabb makrogazdasági pálya esetén is kezelhető a bakrendszer tőkeigénye, azaz a bankok többsége akkor sem szorulna tőkepótlásra - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) májusi stabilitási jelentése.

Sorozatos jogszabálysértések – 65 milliós bírság az UniCreditnek

Pénzforgalmi jogszabálysértések miatt hatvanöt millió forintra bírságolta az UniCredit Bank Zrt.-t a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A hitelintézetnek legkésőbb október végéig orvosolnia kell a problémákat.

Moratórium – MNB: csak a futamidő nőhet meg

A hiteltörlesztési moratórium miatt nem nő az ügyfelek törlesztőrészlete a moratórium lezárulta után sem, azonban ha hitelszerződésük egyéb feltételei miatt módosul a törlesztőrészlet, azt nem gátolják a moratórium szabályai - erősítette meg a jegybank.

Gazdagodtak a háztartások – nőtt a készpénzállomány

A háztartások pénzügyi vagyona 514 milliárd forinttal nőtt az idei első negyedévben, ami a 2013 harmadik negyedévi 418 milliárd óta a legszerényebb összeg. Egy év alatt 5060 milliárddal gazdagodtak a háztartások - derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) előzetes adataiból.

Nőtt a magyar államadósság

Az államháztartás névértéken számított maastrichti adóssága 551 milliárd forinttal, 30 838 milliárd forintra nőtt az első negyedévben - derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) előzetes adataiból.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom