Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság Ismét Bódizs Kornélt választotta elnöknek a MAKISZ
No menu items!

Ismét Bódizs Kornélt választotta elnöknek a MAKISZ

Tisztújító ülést tartott a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetsége (MAKISZ), ahol a jelenlegi elnököt, Bódizs Kornélt, az InHold Zrt. és a SIGMA FAKTORING Zrt. vezérigazgatóját kérték fel újra az elnöki teendők ellátására.

Bódizs Kornél álláspontja szerint a MAKISZ mára professzionális és befolyásos szervezetté vált: Professzionális, mert a Szövetség tagjai kizárólag olyan vállalkozások lehetnek, amelyeknek sikerült a behajtási piacon szabálykövető, etikus, méltányos, mégis sikeres üzleti modellt felépíteni és működtetni, megfelelnek az alapszabályban foglaltaknak, továbbá az etikai kitételeknek, így a MAKISZ-tagság egyfajta garanciát jelent: olyan közösséget, ahová jó tartozni.

Jól láttatja ezt a tényt az is, hogy a 2021-es évben a szervezethez három új pénzügyi vállalkozás csatlakozott, amelyeknek sikerült teljesíteniük a felvételi követelményeket.

Befolyásos, mert bizonyítja, hogy lehetséges a szereplők érdekképviseletét hatékonyan ellátni, a pénzügyi oktatásban magas színvonalon részt venni, a jogalkotóval konstruktívan
együttműködni, a tagoknak az állami adósmentő célokkal is összhangban tevékenykedni.

A MAKISZ a tavalyi évben több országos pénzügyi rendezvényen (Portfólió, Üzlet Konferencia Központ) képviselte a követeléskezelési szakmát, valamint tovább folytatta a Bankárképzővel közösen indított szakmai képzését, a Képesített követeléskezelő képzést.

A Szövetség tagjai munkacsoportokon keresztül egymás között is folyamatosan egyeztetnek az aktuálisan felmerülő jogi, pénzügyi, compliance jellegű feladatokról, jogszabályi megfelelésről vagy éppen jogértelmezésről.

A közös gondolkodás eredményeképpen véleményt és javaslatokat is megfogalmaznak a jogalkotó, vagy a felügyeleti hatóságok felé. Az egyik legfontosabb eredményüknek azonban azt tartják, hogy a tagok minden évben több ezer együttműködő ügyfelüknek biztosítják az adósságok okozta nehéz élethelyzetből történő kilábalás esélyét egyedi megoldásokkal.

Az elnök szerint a MAKISZ továbbra is teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy a további céljait is megvalósítsa. Az eddigi eredményeket megbecsülve és a hatékony munkát tovább folytatva a jövőben a legnagyobb kihívás egy átfogó, szektoriális jogszabály előkészítésének támogatása, amely figyelembe veszi a szakma sajátosságait.

Ez nagyobb fokú transzparenciát, világosabb szabályozottságot, és ezáltal nagyobb biztonságot nyújtana az adósoknak és a piaci szereplőknek egyaránt.

Ennek a jogszabálynak lenne a feladata, hogy megkülönböztesse és védelemben részesítse az együttműködő adósokat – szemben az együttműködést megtagadókkal –, működési és szakmai elvárásokat támasszon a követeléskezelőkkel szemben, azonban felhatalmazást is adjon a követeléskezelői szakma résztvevői számára az ügyfelekkel való hatékony és fenntarthatóbb kapcsolattartásra, így összességében mindenki számára átlátható, a mai társadalmi és fogyasztói elvárásoknak megfelelő jogi környezetet teremtsen.

A szervezetről bővebben: www.makisz.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Ezeket a szakmákat nem váltja ki a mesterséges intelligencia

Nemrég egy kutatás során kiderült, hogy számviteli, könyvelési területen a diákok kenterbe verték a ChatGPT-t.

Az Agrárminisztérium és az MBH Bank közös projektje

az együttműködési megállapodásnak köszönhetően az egyes programok az Agrárminisztérium fenntartása alatt működő Nemzeti Parkokon keresztül valósulnak meg

Csúcsra nyaraltuk az utasbiztosításokat – az állam mindent visz a biztosítóktól

Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, akár a teljes nyereségüket elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni.

Csökkenéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén az elemző szerint

A nemzetközi befektetői hangulat romlása miatt csökkenéssel indulhat a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.