Kezdőlap Hírek Jubileumi Közgazdász-vándorgyűlés újdonságokkal
No menu items!

Jubileumi Közgazdász-vándorgyűlés újdonságokkal

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) a tradíciók folytatása, a magas színvonalú előadások és eszmecserék mellett újdonságokat is bevetve tartja jubileumi, 60. vándorgyűlését csütörtökön és pénteken Szegeden.

A jubileumhoz méltó módon, hagyományteremtő vándorgyűlés lesz a mostani, a pandémiát követően, két év után végre személyes jelenléttel megrendezésre kerülő találkozó. Egyrészt azért, mert a szakma kérésére a korábban három napos esemény programját két napra sűrítjük, másrészt azért is, mert a Covid miatti kényszerű leállás egyetlen pozitív hozadékát hasznosítva, az élő előadások mellett, hibrid módon az online kapcsolódást is biztosítjuk az érdeklődőknek. Sőt lesznek olyan előre felvett programok is, amelyek csak felvételről lesznek elérhetők, amit az MKT honlapjára lépve lehet
megtekinteni“- mondja Pleschinger Gyula, az MKT elnöke.

Pleschinger Gyula

Hozzátéve, hogy a közel 150 előadó részvételével kerekasztal-beszélgetésekkel is, 18 szekciókban zajló eseményfolyam színvonalát a szakma legjobbjainak részvétele garantálja. Amit az is jelez, hogy Matolcsy György, Csányi Sándor és Varga Mihály is megerősítette már részvételét a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen, a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáján. Amelynek 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja ad otthont.

Az MKT elnöke kifejtette: reményei szerint a vándorgyűlés ezúttal is többet jelent az elméleti tanácskozásnál. Olyan ötletek is megszületnek, amit a mai kihívásos időben használni tud a kormányzat. Éppen úgy, ahogy a Covid időszakában – több szakmai szervezet mellett – az MKT szakembereit is felkérte a kormányzat a gazdaság újjáindítását célzó konzultációra. Akkor több, nem ritkán több szervezet által felvetett javaslat is megvalósult. Köztük például az az MKT által felvetett ötlet, ami a munkanélküliség csökkentését célozva, a hadsereg sorállományú önkénteseinek számát kívánta növelni. Az akkori közös gondolkodás pedig a pandémiából való gyors gazdasági kilábaláshoz is egyértelműen hozzájárult.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Bomba lehetőségeket rejt még az élelmiszeripar az agrárminisztérium szerint

A kormány hatalmas lehetőségeket lát az élelmiszeriparban, ezért emelte...

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő...

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy...

Rezsicsökkentési tippek otthonra, a német szakminisztériumtól

A német Szövetségi Gazdasági és Éghajlatvédelmi Minisztérium közzé tette...

Hírek

Külföldi kézben lévő, hazai biogázüzemet vásárol fel a Mol

A Mol megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról. A hulladékfeldolgozó létesítmény szerves hulladékot használ villamos energia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással - közölte a Mol.

Drágultak az üzemanyagok: ezek az árak a hosszú hétvégére

Ma tovább emelkedtek a hazai üzemanyagárak: a benzin bruttó 8 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 4 forinttal drágult.

Idén jobban fizet a diákmunka

Az eddig meghirdetett nyári diákmunkákra a mezőgazdaságban átlagosan 1400 forintos órabért kínálnak, gyártási, logisztikai, vendéglátási és kereskedelmi feladatok ellátása során 1600-1750 forint az órabér, üzleti kiszolgáló központokban, call centerekben vagy IT-területen pedig 2000 forint felett lehet keresni - derült ki az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet felméréséből.

Az ementáli sajtot nem hagyják kisajátítani

A svájci sajtgyártók azt szeretnék, ha az Emmentaler (magyarul ementáli) nevet kizárólag az ő sajtkülönlegességükre használnák. Az uniós bíróság most elutasította ezt a kérelmet.

Véleményezte a 2024-es büdzsé tervezetét a Költségvetési Tanács

A Költségvetési Tanácsnak (KT) a Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat tervezetének hitelességére és végrehajthatóságára nézve nincsenek alapvető ellenvetései - közölte a tanács.

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Újabb drágulás jön, péntek előtt érdemes tankolni

Péntektől tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak: a benzin esetében a változás mértéke bruttó 8 forint, a gázolaj ára pedig bruttó 4 forinttal emelkedik.

A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat

A tatai Platán Gourmet nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat.

Gazdaság

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő online számlák száma. Ezt Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára mondta az MTI-nek....

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy május végéig elköltsék az október közepéig megkapott pénzüket, különben elvész a kedvezményük, és júniustól már...

MNB: számos kihívással néz szembe a betétbiztosítási rendszer

Az európai betétbiztosítási rendszer a nemzetközi válságok mellett számos szabályozási kihívással is szembenéz - mondta Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke az Európai Betétbiztosítók Fórumának (European Forum of Deposit Insurers, EFDI) budapesti nemzetközi konferenciáját megnyitó beszédében.

MNB: romlott a nemzetközi pénzügyi környezet, de a magyar bankrendszer stabil

Nemzetközi szinten romlott a pénzügyi környezet az amerikai bankcsődök miatt, ugyanakkor Magyarországon a bankrendszer sokkellenálló képessége erős, a pénzintézetek helyzete stabil - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Pénzügyi stabilitási jelentését ismertetve.