Hirdetés
Kezdőlap Hírek Jubileumi Közgazdász-vándorgyűlés újdonságokkal
No menu items!

Jubileumi Közgazdász-vándorgyűlés újdonságokkal

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) a tradíciók folytatása, a magas színvonalú előadások és eszmecserék mellett újdonságokat is bevetve tartja jubileumi, 60. vándorgyűlését csütörtökön és pénteken Szegeden.

A jubileumhoz méltó módon, hagyományteremtő vándorgyűlés lesz a mostani, a pandémiát követően, két év után végre személyes jelenléttel megrendezésre kerülő találkozó. Egyrészt azért, mert a szakma kérésére a korábban három napos esemény programját két napra sűrítjük, másrészt azért is, mert a Covid miatti kényszerű leállás egyetlen pozitív hozadékát hasznosítva, az élő előadások mellett, hibrid módon az online kapcsolódást is biztosítjuk az érdeklődőknek. Sőt lesznek olyan előre felvett programok is, amelyek csak felvételről lesznek elérhetők, amit az MKT honlapjára lépve lehet
megtekinteni“- mondja Pleschinger Gyula, az MKT elnöke.

Pleschinger Gyula

Hozzátéve, hogy a közel 150 előadó részvételével kerekasztal-beszélgetésekkel is, 18 szekciókban zajló eseményfolyam színvonalát a szakma legjobbjainak részvétele garantálja. Amit az is jelez, hogy Matolcsy György, Csányi Sándor és Varga Mihály is megerősítette már részvételét a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen, a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáján. Amelynek 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja ad otthont.

Az MKT elnöke kifejtette: reményei szerint a vándorgyűlés ezúttal is többet jelent az elméleti tanácskozásnál. Olyan ötletek is megszületnek, amit a mai kihívásos időben használni tud a kormányzat. Éppen úgy, ahogy a Covid időszakában – több szakmai szervezet mellett – az MKT szakembereit is felkérte a kormányzat a gazdaság újjáindítását célzó konzultációra. Akkor több, nem ritkán több szervezet által felvetett javaslat is megvalósult. Köztük például az az MKT által felvetett ötlet, ami a munkanélküliség csökkentését célozva, a hadsereg sorállományú önkénteseinek számát kívánta növelni. Az akkori közös gondolkodás pedig a pandémiából való gyors gazdasági kilábaláshoz is egyértelműen hozzájárult.

Érsek M. Zoltán

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az év végén már alig drágult a kötelező

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) állománydíja

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.

Mennyi? Annyi: a bruttó átlagkereset 655 600 forint volt

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 391 800, a kedvezményeket figyelembe véve 405 600 forintot ért el.