Hirdetés
Kezdőlap Világgazdaság Kissinger: ha béke lesz, Oroszországot vissza kell fogadni
No menu items!

Kissinger: ha béke lesz, Oroszországot vissza kell fogadni

Henry Kissinger. Fotó: Wikipedia

Oroszországnak meg kell adni a lehetőséget, hogy egy napon, egy esetleges ukrajnai békemegállapodás után újra csatlakozhasson a nemzetközi rendszerhez, és folyamatos párbeszédet kell folytatni az országgal – jelentette ki Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon.

Videobejelentlezésében fontosnak nevezte azonban, hogy elkerüljék a konfliktus eszkalálódását Oroszország és a Nyugat között, ami abból fakadna, hogy az oroszok úgy érzi, a háború “maga Oroszország ellen folyik“.

Ez – mint a CNBC beszámolója szerint mondta – “Oroszországot arra késztetheti, hogy átértékelje történelmi álláspontját, amely az európai kultúra iránti vonzalom és az európai dominanciától való félelem ötvözete volt“.

Oroszországnak mint saját politikáját folytatni képes államnak a megsemmisülése megnyitná 11 időzónájának hatalmas területét a belső konfliktusok és a külső beavatkozás előtt, miközben 15 ezernél is több atomfegyver van a területén” – szögezte le.

Ezért hiszek az Oroszországgal folytatott párbeszédben, amíg a háború tart, a harcok befejezésében, amikor elérjük a háború előtti vonalat, és egy folyamatos tárgyalási folyamatban Európa, Amerika és azon a ponton Oroszország között. Miközben a szankciók és más nyomásgyakorlás feltételei fennmaradnak, amíg a végső rendezés meg nem valósul” – fejtette ki.

Úgy vélem, ez a módja annak, hogy megakadályozzuk a háború eszkalálódását” – mondta.

Ukrán NATO-tagság

Kissingert májusban egy ukrán politikus bírálta, amikor azt javasolta, hogy Ukrajna engedjen át bizonyos területeket Oroszországnak a békemegállapodás elérése érdekében.

Kissinger monst azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak továbbra is katonai támogatást kell nyújtania, és ha szükséges, fokoznia kell ezt a támogatást mindaddig, amíg a tűzszüneti vonalat el nem érik vagy el nem fogadják az előzetes tárgyalásokon.

Azt is mondta, hogy csodálatát akarja kifejezni Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és az ukrán nép “hősies magatartása” iránt; és hogy most már úgy véli, hogy Ukrajna NATO-tagsága egy napon “megfelelő eredmény” lesz.

Kissinger 1973 és 1977 között Nixon és Ford elnökök alatt volt külügyminiszter, 1969 és 1975 között pedig nemzetbiztonsági tanácsadóként tevékenykedett. Kulcsszerepe volt az Egyesült Államok Szovjetunióval való enyhülésében és a Kínához való közeledésben, és felügyelte a rendkívül ellentmondásos döntéseket, köztük a kambodzsai bombázásokat és katonai műveleteket.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Duplázott és nemzetközi brandekkel erősít a magyar szállodaüzemeltető

Megduplázta árbevételét 2023-ban a Hotel & More Group független szállodaüzemeltető, mely cégcsoport a következő években nemzetközi hotel brandekkel is erősít.

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.

Mennyi? Annyi: a bruttó átlagkereset 655 600 forint volt

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 391 800, a kedvezményeket figyelembe véve 405 600 forintot ért el.